Hyppää sisältöön
Fraktio
TerveystaloPro

Terveystalo Pro - asiantuntijasovellus oman työn johtamiseen

Helpotimme lääkäreiden ja terapeuttien arkea rakentamalla heille sovelluksen oman työn johtamiseen.

Terveystalo Pro on mobiilisovellus, jolla Terveystalon asiantuntijat kuten lääkärit ja terapeutit hallitsevat työlistojaan ja seuraavat palkkioiden maksua. Suunnittelimme ja toteutimme React Native -pohjaisen sovelluksen iOS- ja Android-alustoille tiiviissä yhteistyössä Terveystalon kanssa. Julkaisimme ensimmäisen version kolmessa kuukaudessa, jonka jälkeen olemme jatkokehittäneet sovellusta. Sovellus löysi paikkansa nopeasti ja sitä nyt käyttää säännöllisesti iso osa Terveystalon asiantuntijoista.

Idea sovellukseen syntyi työntekijöiden tarpeesta

Aivan aluksi kartoitimme ja tunnistimme palvelumuotoilun menetelmin lääkärien ja Terveystalon liiketoiminnan tarpeita. Projektissa lähdettiin liikkeelle tilanteesta, jossa Terveystalon asiantuntijat hoitivat työvuoromuutokset aina henkilökohtaisesti lääkäriasiakkuusvastaavien kanssa. Kommunikointi tapahtui mm. sähköpostitse, puhelimitse ja tekstiviestien välityksellä. Projektin tavoitteena oli siirtää työvuorojen hallinta sovellukseen, jotta niiden hallinta olisi nopeaa ja näppärää ajasta ja paikasta riippumatta.

Healthtech design kehittäjätiimin yhteistyö

Muotoilun avulla tunnistimme keskeisimmät funktiot, joita ammattilaiset haluavat tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, kuten tarkastella työlistoja, avata ja sulkea aikoja ja tarkastella palkkioita. Palvelumuotoilun avulla saimme yhdessä Terveystalon tiimin kanssa priorisoitua tulevia toimintoja. Lisäksi oikeita käyttäjiä ja sidosryhmiä osallistamalla saatiin nopeasti oikaistua kehittäjätiimin oletuksia, ja varmistettua että rakennetaan oikeita asioita.

Terveystalo Pron takana on itse asiassa hauska tarina hissipuheesta! Ammattilaiset olivat jo pidempään toivoneet sovellusta oman työn hallintaan ja antaneet siitä palautetta ja ideoita yksiköissä. Kun toimitusjohtaja vieraili yhdessä yksikössämme, yksikön lääkäriasiakkuusvastaava pitchasi muutaman minuutin hissimatkan aikana hänelle sovelluksen idean ja tästä lähti Terveystalo Pron suunnittelu liikkeelle.

Maija Savolainen-Koskinen

Maija Savolainen-Koskinen

Development Manager, Terveystalo

 

Käyttäjäymmärrys tekemisen keskiössä

Käyttäjien palautteella oli suuri merkitys kehitystyössä. Joskus on projekteissa ollut vaikea saada käyttäjiä mukaan testaamaan ja heitä on joutunut lahjomaan lahjakorteilla mukaan. Nyt hyödynsimme kehitystyössä käyttäjien palautteet niin, että emme vain käsitelleet palautetta, vaan haastattelimme heitä ongelmaan liittyen ja samalla kyselimme laajemmin kokemuksia ja ajatuksia sovellukseen liittyen. Saimme tätä kautta paljon tärkeää tietoa ja käyttäjät olivat tyytyväisiä, koska kokivat että heidät otettiin tosissaan ja että heidän näkemyksellään ja palautteellaan oli tärkeä rooli kehitystyössä.

Maija Savolainen-Koskinen

Maija Savolainen-Koskinen

Development Manager, Terveystalo

Jotta sovellus palvelisi käyttäjien tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla, otimme käyttäjät mukaan sovelluksen suunnitteluun – yksi suunnittelutyön keskeinen osa oli käyttäjähaastattelut.

Haastattelemme lääkäreitä ja muita terveystalolaisia säännöllisesti uusia toimintoja ja parannuksia suunnitellessamme. Käyttäjien osallistaminen on ollut erittäin kannattava investointi: siihen on mennyt hyvin vähän aikaa, mutta se on ohjannut kehittämistyötä hyvään suuntaan. On ollut mukavaa ja motivoivaa kuulla, kuinka hyvin sovellus on istunut lääkäreiden arkeen. Lääkärit ovat tykänneet siitä, että työlistan näkee helposti koska tahansa ilman erillistä työkonetta. Työlistoja katsotaan sovelluksesta erityisesti sunnuntai-iltaisin.

Ville Kähkönen

Ville Kähkönen

Suunnittelija

Suunnittelimme käyttöliittymää varten oman design systemin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusia näkymiä on nopeampi suunnitella ja toteuttaa valmiita palikoita kierrättämällä. Sovelluksen visuaalinen ilme ja selkeä logiikka pysyvät design systemin avulla yhdenmukaisena jatkossakin, ja on kierrätettävissä muihin Terveystalon sovelluksiin.

TerveystaloPro

Modernit teknologiat, vahva tunnistautuminen ja integraatiot

Sovellus käyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnusten kautta. Se on integroitu Terveystalon potilastietojärjestelmään, joten kokonaisuus toimii saumattomasti asiantuntijakäyttäjien näkökulmasta. React Native mahdollisti tehokkaan kehitystyön samanaikaisesti iOS- ja Android-laitteille.

React Native on osoittautunut mainioksi ja onnistuneeksi teknologiavalinnaksi. Sillä on saatu ketterästi ja nopeasti tehtyä hyvin toimiva sovellus.

Maija Savolainen-Koskinen

Maija Savolainen-Koskinen

Development Manager, Terveystalo

 

Tiivistä ja hedelmällistä yhteistyötä asiakkaan kanssa

Hyvän yhteistyön salaisuus on tiivis päivittäinen yhteistyö sekä avoin keskustelun kulttuuri. Tiimi koostui kahdesta Fraktion ohjelmistokehittäjästä ja yhdestä suunnittelijasta. Lisäksi tiimissä oli asiakkaan omat suunnittelija, kehittäjä, testaaja, tuoteomistaja ja projektipäällikkö. Koko tiimi työskenteli Fraktion toimistolla yhteisissä tiloissa, mikä edesauttoi tiimin yhteistyötä.

Meillä oli hybriditiimi, jossa oli sekä Terveystalon omia tekijöitä, että Fraktion väkeä. Tämä oli hyvä kombinaatio projektin kannalta. Fraktio otti tosi hyvin omistajuuden, Lead Developer ja Scrum Master johtivat teknistä kehitystä. Myös tiimihenkeä ylläpidettiin Fraktion toimesta, mikä takasi hyvän ilmapiirin tiimissä.

Projektin aikana ei mietitty kuka on missäkin firmassa töissä, vaan töitä tehtiin tiiviinä tiiminä. Retroja järjestettiin säännöllisesti, jotta oli mahdollisuus käsitellä palautetta ja kohdattuja haasteita, joita syntyi kun työtä oli paljon ja aikaa vähän. Onnistumisen kannalta oli erittäin tärkeää, että kaikilla oli mahdollisuus laittaa kaikki työaikansa ja keskittymiskykynsä projektiin.

Maija Savolainen-Koskinen

Maija Savolainen-Koskinen

Development Manager, Terveystalo
TerveystaloPro

TerveystaloPron julkaisun vuosipäivää juhlittiin kakkukesteillä tiimin kesken.

Korona-kevään etätyöskentely vain tiivisti yhteistyötämme. Meille toimii hyvin etäsuunnittelupalaverit, joissa katsotaan tiettyä asiaa yhdessä Figma-työkalussa, kokeillaan variaatioita ja tehdään päätös saman tien. Välillä Johan koodaa viilausehdotuksia muiden katsoessa. Aiemmin pallotteluun paloi useampi palaveri ja enemmän työtunteja.

Ville Kähkönen

Ville Kähkönen

Suunnittelija

 

Mobiilisovellus tavoitti nopeasti käyttäjänsä

Sovellus tavoitti nopeasti käyttäjäryhmänsä ja nyt iso osa Terveystalon terveydenhuollon asiantuntijoista käyttää Terveystalo Pro:ta säännöllisesti. Sovellus on palvellut tarkoitustaan hyvin ja sen avulla hoituu nyt jo osa niistä töistä, jotka Terveystalon asiantuntijat hoitivat aikaisemmin asiakaspalvelun kautta.

Meillä oli tiukkana tavoitteena saada Terveystalo Pro lanseerattua Lääkäripäivillä syyskuussa 2019. Kolmen kuukauden kehitystyön jälkeen tavoite saavutettiin ja sovellus esiteltiin käyttäjille. Nyt vuotta myöhemmin sovellusta on ladattu yli 5000 kertaa ja iso osa verkostomme ammattilaisista käyttää sitä aktiivisesti.

Maija Savolainen-Koskinen

Maija Savolainen-Koskinen

Development Manager, Terveystalo

Kohokohdat

  • Projektin onnistumiseen vaikutti sen aikana käytetyt palvelumuotoilun menetelmät kuten käyttäjätutkimus, konseptointi, ketterät yhteiskehittämisen työpajat, käyttäjäpolku-kaaviot sekä prototypointi.
  • Teimme nopeita klikkailtavia käyttöliittymäluonnoksia päätöksenteon tueksi.
  • Testasimme uusia toimintoja varhaisessa vaiheessa sekä käyttäjien että terveystalolaisten kanssa, jotta saimme nopeasti todistettua oletuksiamme oikeiksi tai vääriksi.
  • Seuraamme jatkuvasti data-analytiikan ja palautteen perusteella, miten sovellusta oikeasti käytetään. Nostamme havaintoja jatkokehityksen pohjaksi.

Lue lisää sovelluksesta Terveystalon sivuilta.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi