Yrityskulttuuri

Fraktiolaiset retriitissä Fraktiolaisia retriittissä

Fraktiolaisten näköinen yritys 

Fraktio on tekijöidensä perustama, omistama ja meidän kaikkien yhdessä johtama yritys.

Uskomme avoimuuteen ja jakamiseen. Yhdessä voimme olla enemmän ja oppia toisiltamme uusia tapoja toimia. Tämän takia pohdimme jatkuvasti, miten voimme tehdä asioita paremmin ja miten meillä töissä viihdytään.

Tälle sivulle olemme koonneet muutamia asioita, jotka mielestämme kuvaavat sitä, millaista Fraktiolla on olla töissä.

Toimintaamme ohjaavat niin asiakasprojekteissa kuin arjessa arvomme:

Integriteetti

Uskallamme toimia suoraselkäisesti ja arvojemme mukaan. Uskallamme puhua vaikeistakin asioista ja puuttua epäkohtiin tai edetä asioiden kanssa epävarmuudesta huolimatta. Kannustamme kokeiluun ja tuemme toisiamme. Korostamme objektiivisuutta, eettisyyttä ja moraalia valinnoissamme.

Kehittyminen

Etsimme jatkuvasti parempia toimintatapoja ja pyrimme ymmärtämään kokonaisuuksia. Luomme yhteistyötä ja jaamme osaamista niin fraktiolaisten kuin asiakkaiden ja kumppanien kesken. Osaamisen jakaminen on osa dna:tamme. Toimimme aina mahdollisimman läpinäkyvästi ja avoimesti.

Välittäminen

Huomioimme ympäristön ja ihmiset. Teemme tulevaisuuden kestäviä valintoja. Viestimme odotuksista niin toisillemme kuin asiakkaille ja kumppaneille. Pyrimme aina tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin ja reiluuteen. Sovimme yhdessä yhteisistä raameista ja säännöistä, ja noudatamme niitä.

Fraktiota kehitetään yhdessä

Fraktiolla sisäistä kehittämistä toteutetaan valtaosin konklaavien kautta. Konklaavit ovat meillä sisäisiä tiimejä, joissa voi olla jäseninä kuka tahansa fraktiolaisista. Fraktio toimii muutenkin hyvin matalahierarkisena ja yhdessä ohjautuvana organisaationa.

Konklaavit voivat syntyä ja niitä voidaan lopettaa tarpeen ja tilanteen mukaan. Jatkuvina konklaaveina meillä toimii kasvu-, hyvinvointi-, osaamis-, rekry-, vastuullisuus-, palkitsemis- ja kompassikonklaavit.

Lue lisää konklaaveista blogistamme.

Fraktio-Yrityskulttuuri-Livekoodaus
Nörttilive 2021 eli livekoodausta! Kuvassa: Aleksi, Jaani ja Robert.
Aleksi_antti_katri_vimby
Fraktiolaisten lemmikit ovat aina tervetulleet toimistolle. Kuvassa: Aleksi, Katri, Vimby-koira ja Antti etänä Vaasasta.

Välittäminen ja hyvinvointi

Jokainen fraktiolainen on arvokas yksilönsä, jolla on omat tapansa ja tottumuksensa. Ei ole olemassa muottia, johon pitää sovittautua. Siksi asioista ja toimintatavoista keskustellaan ja toimintaa kehitetään jatkuvasti ihmisiltä tulevien ideoiden ja kokeilujen kautta.

Fraktiolaisten hyvinvoinnista meillä huolehtii jokaisen kollegan lisäksi hyvinvointikonklaavi. Sen tehtävänä on ylläpitää ja kehittää fraktiolaisten hyvinvointia. Oli kyseessä sitten aamupala toimistopäivänä, yhteiset pelisessiot, grillausbileet terassille tai työntekijöiden vuosipäivän muistaminen, hyvinvointikonklaavimme on aina valmis järjestämään kaikille yhteistä kivaa.

Vapaus ja luottamus työstä ja sen hoitamisesta saa myös kiitosta meidän porukalta. 

Osaamisen kehittäminen

Osaamisen kehittäminen ja jakaminen on osa jokapäiväistä työtämme. Alamme muuttuu jatkuvasti. Oppimista tukevat rakenteet ja mahdollisuudet ovat tärkeitä, mutta tärkeää on myös oppimiseen mahdollistava kulttuuri: avoimuus, luottamus, tilan ja ajan antaminen, ihmisten kuunteleminen ja oppimiseen kannustaminen. Meillä arki on jatkuvaa oppimista, ja kun työkaverit ympärillä ovat osaavia sekä oikeasti halukkaita auttamaan, on oppiminen helpompaa, eikä avun pyytämiseen ole turhaa kynnystä.

Osaamisasioista Fraktiolla päättää osaamiskonklaavi. Se on ryhmä fraktiolaisia, joille osaamisasiat ovat sydäntä lähellä. Konklaavi pyrkii toiminnallaan parantamaan Fraktion oppimiskulttuuria ja luomaan edellytyksiä jatkuvalle oppimiselle ja ihmettelylle.

Fraktio-yhteiskuva

Parasta kulttuuria rakennetaan yhdessä

Viime vuosina olemme toteuttaneet vuosittain Signi-tutkimuksen, joka kartoittaa mm. fraktiolaisten työn merkityksellisyyttä, kulttuuriamme ja työntekijäkokemustamme.

Aiempina vuosina olemme myös osallistuneet työelämää tutkivaan ja kehittävään Great Place to Work -tutkimukseen.

Molempien tutkimusten datalla on ollut pitkäaikainen rooli kehityksessämme ja siinä työssä, jota teemme paremman Fraktion eteen. 

Olemme koostaneet Great Place to Work -tuloksistamme (2019) blogisarjan, jotta kokonaisuuteen olisi helpompi tutustua osa kerrallaan.

Riina ja lamantiini-1

Rakastamme lamantiineja

Jos olet käynyt Fraktion toimistolla, et ole voinut välttyä lamantiineilta. Niistä on maalattu tauluja, muovailtu patsaita muovailuvahasta ja ne koristavat jatkuvasti piirroksina toimistomme valkotauluja. Erilaisia lamantiinitarroja ja lamantiinilakuja on teetetty useaan kertaan.

Lamantiini on iso harmaa ja ihana nisäkäs. Se muistuttaa hieman merileijonaa. Se voi kasvaa neljän metrin pituiseksi ja jopa 1600 kiloiseksi ihanaksi lullukaksi.

Näistä laiskanpulskeista otuksista on muodostunut vuosien saatossa Fraktion epävirallisen virallinen maskotti.

Fraktio-Rekry-4

Kiinnostaisiko uusi työ?

Katso täältä, millaista työtä meillä on tällä hetkellä tarjolla. Fraktiolla pestit tai tittelit eivät kuitenkaan ole kiveenhakattuja. Laita siis viestiä, jos koet, että sinulla on tarjota meille osaamistasi.

 

Selaa avoimia rekryjä