Haemme UX/UI-suunnittelijaa

Fraktion riina istuu tietokoneen kanssa lattialla vaaleanpunaisen tausta edessä Fraktion riina istuu tietokoneen kanssa lattialla vaaleanpunaisen tausta edessä

Oletko kokenut ja näkemyksellinen digipalveluiden suunnittelija? Haluatko työskennellä työyhteisössä, jossa arvostetaan käyttäjälähtöisyyttä ja ymmärretään muotoilun merkitys? Saatat olla uusi fraktiolainen!

Etsimme Fraktiolle kokenutta UX/UI-suunnittelijaa. Jos sinulla on kokemusta käyttäjätutkimuksen eri menetelmistä ja sytyt toimivista käyttöliittymistä, saatat olla etsimämme asiantuntija. Meillä pääset kehittämään merkityksellisiä digitaalisia palveluita mielenkiintoisten asiakkaidemme kanssa.

Otamme tiimeissä vastuuta projektien johtamisesta ja työskentelemme tiiviisti asiakkaan kanssa. Suunnittelijan rooliin meillä kuuluu designin lisäksi paljon yhteistyötä ja kommunikointia asiakkaiden, eri tiimien, käyttäjien ja koodajien kanssa ilman välikäsiä.

 

Kuka sinä olet?

Olet kokenut UX- tai UI-suunnittelija, ehkä ripauksella palvelumuotoilun kokemusta tai muuta erityisosaamista. Osaat tutkia syvällisesti käyttäjien ja liiketoiminnan tarpeita, pystyt muodostamaan niistä datalähtöisiä johtopäätöksiä ja perustelemaan ne eteenpäin.

Toivomme sinulta kokemusta ja näkemystä ainakin seuraavista:

 • UX-suunnittelu ja käyttäjätutkimukset
 • Työpajojen vetäminen ja fasilitointitaidot
 • Kyky toimia konsultoivassa vastuuroolissa ja ohjata asiakkaita kohti käyttäjäkeskeisiä ratkaisuja

Seuraavia taitoja saatat tarvita konsultin tehtävissä. Sinun ei tarvitse hallita niitä kaikkia, vaan rooli muotoutuu osaamisesi mukaan:

 • UI-suunnittelu ja prototypointi
 • Käytettävyys ja saavutettavuus
 • Figman käyttö tai muut suunnittelutyökalut
 • Palvelumuotoilun periaatteet
 • Testaaminen ja analysointi
 • Ymmärrys ja kokemus design systemeistä
 • Ymmärrys asiakkaiden tavoitteista ja asiakasprojekteissa toimimisesta
 • Kiinnostus tai ymmärrys myös koodista (esim. UX Engineer)

Vaikka Fraktiolla pääasiallinen työkieli on suomi, kohtaamme myös kansainvälisiä asiakkaita, joten tarvitset sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

 

Roolisi?

Tässä tehtävässä olet tärkeässä roolissa rakentamassa entistä parempia digitaalisia palveluita asiakkaidemme kanssa. Päivittäisessä työssäsi keskityt luomaan käyttäjäystävällisiä designratkaisuja, keräämään asiakas- ja käyttäjäymmärrystä sekä toimimaan asiakkaan tukena ongelmanratkaisussa. Suunnittelijana työskentelet myös tiiviissä yhteistyössä kehittäjien kanssa ja varmistat, että ratkaisusi ovat teknisesti toteutettavissa.

Roolisi suunnittelijana voi laajentua tai muotoutua tulevaisuudessa osaamisestasi riippuen. Kiinnostuksesi mukaan voit osallistua esimerkiksi asiakkaidemme valmentamiseen, myynnin sekä markkinoinnnin tukeen tai Fraktion toimintamallien kehittämiseen.

Fraktiolla arvostamme läpinäkyvyyttä ja siksi noudatamme avointa palkkakulttuuria. Palkkataso heijastaa osaamistasi ja kokemustasi sekä sitä, miten jaat osaamistasi ympärillesi. Kokeneen suunnittelijan roolissa aloituspalkkasi voisi olla esimerkiksi 4000–5000 €/kk välillä.

 

Fraktio työnantajana

Fraktiolla saat vapauden ja vastuun toteuttaa työtäsi. Pääset vaikuttamaan itse siihen, millaista arkesi on. Meille ovat tuttuja niin nelipäiväiset työviikot kuin etä- sekä läsnätyön muodot. Moni fraktiolainen on muovannut arkeaan esimerkiksi perhe-elämään sopivammaksi.

Panostamme tiedon jakamiseen ja tuemme sinua ammatillisella matkallasi. Fraktiolaiset sparraavat toisiaan ja jakavat osaamistaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Fraktio on tekijöidensä perustama, omistama ja meidän kaikkien yhdessä johtama yritys. Tutustu tarkemmin Fraktioon työpaikkana rekrysivuillamme tai lue lisää yrityskulttuuristamme.

 

Kerro meille itsestäsi

Jos koet olevasi etsimämme ihminen, ilmoittaudu osoitteeseen rekry@fraktio.fi. Haluatko kysyä jotain roolista tai Fraktiosta? Lisätietoja antaa Design Leadimme Antti Lavio: antti.lavio@fraktio.fi.

Hakemuksessasi meitä kiinnostaa aikaisemmat kokemuksesi suunnittelijana sekä sinä ihmisenä. Kerro siis rohkeasti aiemmista töistäsi ja osaamisestasi sekä liitä mukaan portfoliosi, jos sinulla on sellainen. Kuulemme myös mielellämme, miksi haluat Fraktiolle töihin.

Meillä hakemuksia lukevat tulevat kollegasi. Fraktiolla kaikki voivat osallistua rekrytointiin, voit siis kohdistaa hakemuksesi suoraan tuleville työkavereillesi.

 

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, joten luethan tietosuojaselosteemme ennen hakemuksen lähettämistä.

Todennäköisesti joku meistä vastaa hakemukseesi