Hyppää sisältöön
Fraktio

Kesähessu 2.0

Erika Forsell

Fraktio
Yrityskulttuuri

Fraktio ei ole juuri muuttunut edellisen kesäjätkän jälkeen. Lamantiinit, lussutus ja losoilu ovat edelleen kuvioissa mukana. Mutta kerronpahan silti omin sanoin omista kokemuksistani tästä kesästä. Reilussa kolmessa kuukaudessa olen kerennyt näkemään, kokemaan ja oppimaan monenlaista.

Erika

Täällä jokaisella perheenjäsenellä tai siis työntekijällä on oma lempinimi ja mitä pidempään on ollut talossa, sitä härskimmäksi lempinimet yleensä muovautuvat. Ja tottakai minutkin ristittiin heti. “Sä oot kesäjätkä! Viimeksikin oli kesäjätkä niin mitä sitä turhaan vaihtamaan.” Noin viikon päästä viereisestä Druid Oy:n toimistosta kysytään olenko minä Fraktion uusi “Kesähessu”. Mutta kumpikaan nimi ei oikein lyönyt itseään läpi. Yhtenä aamuna olin juuri saanut teen keitettyä ja koneen auki kun Pekkis, “Ugrilaisen Kansan sielu” tokaisee:

Tule pikkunen tänne, setä haluaa näyttää sulle vähän koodia.

Siitä lähtien olen ollut Pikkunen. Mutta ristiäiset sikseen. Olen todella iloinen ja kiitollinen siitä miten paljon ihmiset ovat Fraktiolla käyttäneet aikaa ja vaivaa opetaakseen minulle uusia asioita. Kun tulen kurkistamaan jonkun olkapään yli ja kysyn mitäs sä teet niin minulle näytetään ja kerrotaan. Minulta kysytään tasaisin väliajoin onko minulla tekemistä ja mitä haluaisin tehdä ja mitä uutta haluaisin oppia. Ja melko hiljaisesta kesästä huolimatta olen päässyt hyvin mukaan ja saanut mielekästä tekemistä. Pikkusta ei siis todellakaan vähätellä täällä.

doges-go-woofFreki ja Thor, toimistokoirat

Huumori kuuluu Fraktion arkeen ja juhlaan. On susinaamareita ja kenkälusikkataisteluita ja aikalailla kaikkea siltä väliltä. Yksi villitys oli lauleskella saksalaista marssilaulua nimeltä “Erika”. Hassuttelu ei kumoa sitä faktaa, että Fraktiolla arvostetaan laatua ja asiakkaan tuotteesta välitetään aidosti. Huumori enemmänkin auttaa saavuttamaan flown ja hyvän lopputuloksen. Fraktiolla asiat ovat tasapainossa. Töissä on hauskaa mutta työn laatuun suhtaudutaan vakavasti ja kunnianhimoisesti. Fraktiolaiset ovat itse itsensä pomoja ja mitään kellokorttisysteemejä ei ole joten myös vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä.

Muskettisotureiden kuolematon “Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta”- periaate kuvaa hyvin myös Fraktiota. Työkaveria tuetaan kun on vaikeaa ja hyvin tehdystä työstä muistetaan antaa kiitosta. Erilaisista mieltä painavista asioista myös puhutaan avoimesti ja heti kun ongelma tulee ilmi.

Tämä puhe tiiviistä ja samanhenkisestä yhteisöstä saattaa luoda mielikuvan, että Fraktiolla kaikki ovat jotenkin samanlaisia mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa. Jokainen ihminen on tässäkin firmassa yksilö ja erilainen kuin muut. On äänekkäitä shown pystyttäjiä, jäynäilijöitä ja huumorintajultaan avoimesti vinksahtaneita tyyppejä. Heitä tasapainottamassa ovat he, jotka puhuvat kun heillä on jotain tärkeää asiaa ja jotka mielummin seuraavat showta vähän sivummalta.

Mikä heitä sitten yhdistää? Halu tehdä hyvää työtä, halua oppia ja kehittyä jatkuvasti ja hyvä huumorintaju. Ja myös jonkin sortin “losomaisuus”.

Muita artikkeleita

Kannettavan tietokoneen ruudulla näkyy etä-äänestyssovellus
Blogi
Demokratian digitalisointi 24 tunnissa – prototyyppi eduskunnan etä-äänestyksestä

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi