Hyppää sisältöön
Fraktio
NBForum2015 Elsis Juha Jesse Fraktio

Fraktionpunaisen taskuliinan tarina

Elsa-Maija Lehto

Fraktio
Bisnes

Tämä ei oikeasti ole taskuliinan tarina. Tämä on kertomus Nordic Business Forumista. Mutta se alkaa tarinalla siitä, mitä ohjelmistotalon toimitusjohtaja teki kangaskaupassa.

Isukkimme (jotkut sanoisivat toimitusjohtajamme, mutta meistä on kivempi käyttää nimeä isi) Jesse sai päähänsä, että Nordic Business Forumissa pitää olla päällä jotain fraktionpunaista. Isin mielestä taskuliina oli sopiva yksityiskohta. Mikään Helsingin keskustan liike ei kuitenkaan myynyt sopivan väristä taskuliinaa, mutta eräs myyjä ehdotti käymään kangaskaupassa. Ja sinnehän isi meni valitsemaan sopivan väristä kangasta. Ja lopulta rintataskussa pullotti taikurin liinan värinen kangaspala. “MVP”, totesi Jesse.

NBForum2015 Jesse Peurala Fraktio

Nordic Business Forum oli tänäkin vuonna käsittämättömän hyvin järjestetty tapahtuma. Pasilassa harvoin näkee niin monta pukuihmistä samaan aikaan kuin viime viikon torstaina ja perjantaina Messukeskuksessa. Yli viiden tuhannen ihmisten liikuttelu ja ruokkiminen on suuri urakka ja se kaikki tapahtui hämmentävän helposti. Kaikkialla minne päänsä käänsi, tuli vastaan iloisia nuoria ihmisiä, jotka kysyivät voisivatko jotenkin auttaa. Jälkikäteen selvisi, että normaalin henkilökunnan lisäksi NBForumissa oli tänä vuonna useampi sata haaga-helialaista auttamassa.

NBForum2015 Fraktio

“If you are the smartest person in the room, you are in the wrong room.”

Kahdessa päivässä kuuli ja oppi paljon. Kahdessa päivässä myös ehti tapaamaan paljon tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Käyntikortteja jaettiin, uusia tapaamisista sovittiin, käteltiin, kyseltiin, opittiin, pitchattiin ja kuultiin muiden hissipuheita.

Tapahtuman juontajan Antoni Lacinai heitti heti aamulla ilmaan lauseen, joka jäi kummittelemaan mieleen koko tapahtuman ajaksi: “If you are the smartest person in the room, you are in the wrong room.” Eikä kukaan uskonut olevansa väärässä paikassa.

NBForum-päivät olivat pitkiä. Ohjelmaa oli aamusta iltaan. Ja tapaamisia oli jokaisessa mahdollisessa välissä. Lounaat ja kahvit kiskottiin napaan lennossa. Iltaisin hierottiin myös asiakassuhteita.

NBForum2015 Elsis Juha Jesse Fraktio

Mitä jäi mieleen?

Nordic Business Forumin sisältöä ei voi tiivistää muutamaan kappaleeseen. Siksi kasasimme mielestämme parhaat palat lainausten muodossa. Nämä seuraavat viisaudet jäivät mieleen:

“You have to like the people you work with. If you don’t want to have a beer with your business partner, you need to find a new one.” – Mette

“Leadership is making a new pot of coffee (even if no one sees it). It’s the little things.” – Simon Sinek
“Trust happens between the meetings.” – Simon Sinek
“Be the leader you wish you had.” – Simon Sinek

“Multitasking does not work.” – Arianna Huffington
“Failure is not the opposite to success. It’s the stepping stone to success.” – Arianna Huffington

“If you don´t know what you are looking for, you do not know when you find it.” – John C. Maxwell
“You have to marinate leaders. Microwaving does not work.” – John C. Maxwell
“If you have to tell everyone you are the leader, you are not.” – John C. Maxwell
“Leaders lead. Managers solve problems.” – John C. Maxwell

“Don’t let the bozos grind you down.” – Guy Kawasaki
“Don’t worry, be crappy.” – Guy Kawasaki

NBForum2015 Bozos

Viimeisimpien tapaamisten aikaan perjantai-iltana oli Brellan pöytien luona jo hiljaista. Meidän lisäksemme paikalla oli enää muutama innokas verkostoituja.

NBForum2015 Fraktio

Kiitos kaikille hyville tyypeille, jotka tapasimme näiden kahden päivän aikana. Jatketaan keskusteluja mahdollisimman pian. Toivottavasti Nordic Business Forum oli kaikille paikalla olleille yhtä inspiroiva tapahtuma kuin meille. Olkoon se startti hyville asioille.

Muita artikkeleita

Satu Heikinheimo
Blogi
Miten empatia liittyy palvelumuotoiluun?

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi