Hyppää sisältöön
Fraktio

Fraktion tärkein tehtävä on tuottaa voittoa

Jesse Peurala

Fraktio
BisnesYrityskulttuuri

Jos Fraktio olisi perustettu 1950-luvun Suomeen eli myöhäiseen liitukauteen, tehtävä olisi mitä sopivin. Siinä maailmanajassa silkka voitontavoittelu olisi todennäköisesti oivallinen tarkoitus yritykselle.

Nyt on kuitenkin vuosi 2017, eikä tämä ole enää totta missään modernissa yrityksessä.

Maailma muuttuu

Törmään lähes päivittäin seuraaviin toteamuksiin: “Te olette kasvaneet paljon.” “Mikä teidän kasvutavoitteenne on vuodessa?” “Olette tehneet hyvin voittoa.” “Hienosti olette kasvaneet.” Tällä he tarkoittavat nimenomaan taloudellista kasvua, eli yleensä liikevaihtoa tai liikevoittoa.

Huomaan hyvin usein korjaavani ihmisiä siitä, mitä kasvu meille ihan oikeasti tarkoittaa.

Fraktiolle kasvu on yrityksen perustamisesta alkaen tarkoittanut muuta kuin rahaa. Kun me puhumme kasvusta, puhumme nimenomaan henkisestä kasvusta. Meille kasvu tarkoittaa positiivista vaikutusta ympäröivään yhteiskuntaan, esimerkiksi sellaisen palvelun muodossa, mikä helpottaa ihmisten elämää tai ratkaisee jonkun ongelman. Vähän kornisti sanottuna “tekee maailmasta paremman paikan” – tuote/palvelu kerrallaan. Maailma on täynnä keskinkertaisia verkkopalveluita.

Meille positiivinen vaikutus on tärkeää. Olemme aina uskoneet, että tekemällä hyvää ja auttamalla muita, autamme parhaiten myös itseämme. Auttamisen pitää olla aitoa ja rehellistä, eikä se saa lähteä meidän omista intresseistä.

Kasvunäkymät

Kun vertaan mennyttä nykyhetkeen, olemme oppineet, kehittyneet ja menneet eteenpäin monella eri tasolla. Olemme kiistatta onnistuneet tässä henkisessä kasvussa. Saaneet ympärillemme mitä parhaimmat, luovimmat ja ihanimmat ihmiset ja asiakkaat. Henkinen kasvu näyttää myös kiihtyvän.

Henkinen kasvu tarkoittaa meille uusia mahdollisuuksia, uusia asiakkaita, haasteita, ammattillisia kehitysmahdollisuuksia. Meille kasvu on elinehto ja matka on päämäärä. Haluamme oppia myös nauttimaan tästä kasvun tuomasta (joskus myös pelottavasta) muutoksesta sekä kehityksestä.

Meille raha on työkalu, mahdollistaja, polttoaine, happi ja kiihdyttäjä. Ei itsetarkoitus.

Muita artikkeleita

Kannettavan tietokoneen ruudulla näkyy etä-äänestyssovellus
Blogi
Demokratian digitalisointi 24 tunnissa – prototyyppi eduskunnan etä-äänestyksestä

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi