Hyppää sisältöön
Fraktio

Fraktion roolipelikerho

Artur Gajewski

Fraktio
Yrityskulttuuri

Meillä Fraktiolla on mielestäni erittäin hienoa se, että töiden lisäksi moni meistä viihtyy toimistolla myös työajan ulkopuolella. Jotkut jäävät pelaamaan pleikkaa, toiset saunomaan ja muut milloin mitäkin. Fraktiolla järjestetään porukalla erilaisia kerhoja ja haluaisinkin nyt kertoa teille omasta kerhosta jota pyöritän, eli kuukausittaisesta illasta pöytäroolipelien merkeissä.

Dungeons & Dragons -pelin oppaita.

Taustani roolipelaamisesta

Ensin hiukan taustaa. 80-luvun loppupuolella yritin tutustua roolipeleihin, mutta ohjesääntökirjojen koko ja sivujen määrä saivat minut ahdistumaan sen verran, että kiinnostus jäi siihen. Olin siinä uskossa, etten mitenkään voisi oppia pelaamaan roolipelejä enkä edes tuntenut ketään joka pelaisi, kunnes pari vuotta sitten pääsin työkaverin kautta kokeilemaan suomalaista Astraterra-nimistä roolipeliä. Kokemus olikin positiivinen kun huomasin, ettei kyseinen harrastus olekaan niin monimutkainen kuin mitä satojen sivujen ohjesäännöt antavat ymmärtää. Sittemmin olen tutustunut Dungeons & Dragons -nimiseen roolipeliin, joka on vakiintunut roolipelien esikuvana. Kyseinen roolipeli kehitettiin jo 70-luvulla ja nykyään se on yksi maailman tunnetuimmista roolipeleistä. Viime aikoina Dungeons & Dragons on saanut paljon näkyvyyttä mediassa esimerkiksi The Big Bang Theory ja Stranger Things sarjoissa.

Roolipelaaminen pähkinäkuoressa

Roolipelejä on erilaisia eri asetelmilla, mutta pääajatus kaikilla on kutakuinkin sama: pelissä on joku tarina jota pelaajat seuraavat ja tavoite mihin he pyrkivät. Pelaaja kertoo mitä haluaa hahmonsa tekevän ja seuraavaksi pelinjohtaja kertoo mitä tapahtuu. Lopputulos perustuu yleensä nopan heittoon mikä määrittelee onnistuuko yritys vai ei. Pelaajat voivat tehdä ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa. Vain mielikuvitus on rajana ja vaikka seikkailuissa on joku teema ja tavoite, usein voidaan poiketa siitä hetkeksi ja kokea todella hauskoja tilanteita improvisoiden tarinaa lennosta. Suosittelen katsomaan Henri “Tohtori” Vesalan ja Karri Rintamaan pitämän presiksen aiheesta osallistava tarinankerronta.

Tohtori eläytyy roolipeliin.

Roolipeli-iltamme

Olemme viettäneet jo pari iltaa Dungeons & Dragons -roolipelin merkeissä työporukan ja puolisoiden voimin ja jatkoa on tiedossa. Seikkailuissamme on ollut haltijoita, puolituisia, ritareita, hyviksiä ja pahiksia. Ongelmia, joita pitää ratkaista ryhmänä ja pitää toisen puolta. Nimestään huolimatta roolipelaaminen ei tarkoita tiettyihin vaatteisiin pukeutumista tai keskiajan murteella puhumista, vaan sitä voi pelata juuri haluamallaan tavalla. Jotkut meistä eläytyivät rooliinsa ja näyttelivät hahmoaan uskollisesti, toiset taas tyytyivät kertomaan pelinjohtajalle mitä halusivat hahmonsa tekevän. Kumpikin tapa pelata on sallittu ja usein se ujompikin yksilö peliporukassa uskaltautuu heittäytyä rooliin kunhan jäät on murrettu.

Mika, Emmi ja Veikko ovat innokkaita roolipelaajia.

Kerhon toiminta

Roolipelikerhomme kokoontuu Fraktion tiloihin ainakin kerran kuukaudessa, tosin näyttää siltä että halukkaita on enemmän kuin mitä yhteen peliin mahtuu, joten varmasti järjestämme iltoja useamminkin. Roolipelikerhoon voi osallistua myös muutkin kuin fraktiolaiset, joten tervetuloa rohkeasti pelaamaan kanssamme. Myös te keltanokat siellä ruudun takaa jotka ovat aina halunneet kokeilla roolipelaamista!

Voit kysyä roolipelikerhostamme lisää sähköpostitse artur.gajewski@fraktio.fi

Muita artikkeleita

Kannettavan tietokoneen ruudulla näkyy etä-äänestyssovellus
Blogi
Demokratian digitalisointi 24 tunnissa – prototyyppi eduskunnan etä-äänestyksestä

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi