Valmennus

Vastuullinen ohjelmistokehitys

Kesto 1–4 päivää Useita valmentajia

  • Ohjelmistokehitys
  • Muotoilu
  • Organisaation muutos
  • Yksityinen
Vastuullinen ohjelmistokehitys Vastuullinen ohjelmistokehitys_mobile

Kenelle

Sovelluskehittäjät
Suunnittelijat

Missä

Aleksanterinkatu 9 A, 00100 Helsinki
Fraktion toimisto

Ota yhteyttä

 

Koodia Suomesta -hiilineutraaliusmerkki.

Vastuullinen ohjelmistokehitys on vastuullisuuskulmalla räätälöity kokonaisvaltainen valmennus. Valmennuksen tavoitteena on opettaa miten voit olla vastuullisempi ohjelmistokehittäjä ja suunnittelija samalla syventäen taitoja mm. Reactin ja Figman parissa. Opit luomaan tasa-arvoisempia palveluita ja pienentämään digitaalisen palvelunne hiilijalanjälkeä.

Vastuullisuuden lisäksi käymme läpi aiheita, kuten Figman käyttö devaajille, Reactin parhaat käytönnöt, React-sovelluksen testaus, TypeScript Advanced, React Hookkeja sekä tujun annoksen erilaisia workshop-tehtäviä ja fasilitoinnin saloja.

Puhujina ja valmentajina on alan huippuasiantuntijoita, jotka suhtautuvat osaamiseensa suurella intohimolla. Saat vertaistukea ja inspiraatiota ajatella asioita toisin.

Vastuullinen ohjelmistokehitys -valmennus koostuu moduuleista, joiden avulla voimme räätälöidä yrityksellenne ja osallistujille sopivan kokonaisuuden. Valmennusmoduulit kestävät 2–3 tuntia. Voit valita vain ne aiheet, jotka ovat ajankohtaisia teille juuri nyt.

Fraktio panostaa vastuullisuuteen ja Fraktion vastuullisuudesta voit lukea tästä. Valvomme ja optimoimme ympäristöpäästöjämme, kannamme yhteiskunnallista vastuuta sekä sijoitamme työntekijöidemme hyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen.

Valmennukseen valittavat sisällöt

Vastuullinen ohjelmistokehitys 01

Järjellinen React-sovelluskehitys

Opit React-sovelluksen kehittämisen parhaimmat käytänteet, joita Fraktiolla on kehitetty eri tiimeissä ja asiakkuuksissa. Koodaat tiukasti parin päivän edestä valmentajan johdolla React-sovellusta ja samalla opit pitkät liudat erilaisia käytänteitä, joiden ansiosta React-sovelluksien kehittäminen tuntuu mukavalta ja kestävältä niin henkisesti kuin myös taloudellisesti. Valmentajana Johan Ruokangas.

  • React Basics
  • Thinking in components
  • Styling in React, Emotion
  • Theming
  • React Hooks jne.

File:React-icon.svg - Wikimedia Commons

Vastuullinen ohjelmistokehitys 02

Figman käyttö ohjelmistokehittäjille

Figma on suunnittelijoiden lempityökalu, jota koko kehitystiimi voi käyttää samanaikaisesti. Tule kuuntelemaan, miten navigoida Figmassa ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Puhumme myös tiimin hyvistä yhteisistä käytännöistä ja siitä, milloin suunnittelua kannattaa jatkaa koodin puolella. Opi samalla mm. tyyleistä ja kommentoinnista, prototyypeistä ja plugareista, Flexboxin kaltaisesta Auto layoutista sekä React-proppien tyylisistä komponenttien varianteista. Valmentajana Lauri Lännenmäki.

Figma-Wordmark-Black

 

Vastuullinen ohjelmistokehitys 05

Sustainable Web Design

Tom Greenwoodin kirjaan ”Sustainable Web Design” perustuva sessio, klikinsäästäjä, if you may. Sessiossa käymme läpi, miksi kestävä kehittäminen on tärkeää verkkokehityksessä ja minkälaisilla konkreettisilla pienillä teoilla, suunnittelupäätöksillä, ympäristökuormaa voi pienentää merkittävästi. Tietopaketin lisäksi sessiossa opitaan tekemällä ja keskustelemalla, sekä käydään läpi keskeisiä työkaluja. Valmentajana Sami Rouhiainen.

Vastuullinen ohjelmistokehitys 05

Ruudunlukijan perusteet ja testaaminen ruudunlukijalla

Valmennus tarjoaa oikopolun ruudunlukijoiden tehokkaaseen käyttöön palvelun kehityksessä.

Kurssi aloitetaan tutustumalla näppäimistönavigointiin ja ruudunlukijoiden peruskäyttöön. Tästä edetään tehtävien kera ruudunlukijoilla testaamiseen ja testaamisen strategioiden läpikäyntiin. Lisäksi pääsemme testaamaan yhdessä oikeita palveluita ja katsomaan, millaisia etenemisesteitä erilaisiin palveluihin on oikein syntynyt. Teemme testejä tietokoneella ja puhelimilla. Valmentajana Sami Rouhiainen.

Vastuullinen ohjelmistokehitys 06

DEI on vastuullisuutta ja hyvää liiketoimintaa

Oletko valmis kohtaamaan tiedostamattomat ennakkoluulosi? Tällä interaktiivisella luennolla opit, mitä DEI (diversity, equity, inclusion) tarkoittaa käytännössä ja miksi DEI:n huomioiminen on hyvää ja vastuullista liiketoimintaa. Opit myös, miksi tästä puhutaan juuri nyt niin paljon ja ennen kaikkea, miten tämän liittyy sinun työhösi. Luento herättelee katsomaan projekteja ja maailmaa uusin silmin. Saat mukaasi työkaluja DEI:n huomioimiseksi työssäsi. Valmentajana Satu Heikinheimo.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä! Räätälöimme mielellämme tiimillenne sopivan ratkaisun, jossa otamme huomioon palvelunne tarpeita ja tiiminne osaamistason.