Valmennus

Suomen tehokkain UI/UX -valmennus

2 päivää Vitali Gusatinsky

 • Muotoilu
 • Yksityinen
UI valmennus

Suomen tehokkain UI/UX -valmennus

Miksi nykypäivänä monet uudet sovellukset tuntuvat samantien luontevilta käyttää? Miksi jotkut palvelut näyttävät paremmilta kuin toiset?

Kuka vain voi oppia suunnittelua – jopa kahdessa päivässä. Fraktion UI/UX-valmennuksessa opetamme kaikki tarvittavat taidot käytännön kautta konseptin jalostamisesta leiskoittamiseen ja käyttäjätestaukseen. Käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelu, eli UI/UX-design, ovat kokoelma monitieteisiä taitoja, joilla muotoillaan konsepti konkreettiseksi palveluksi, jota ihmiset voivat käyttää mahdollisimman kitkattomasti.

Valmennuksessa opetamme suunnittelun perusteita ja tuomme vaikeammatkin käsitteet maan pinnalle helposti ymmärrettäviksi. Opetamme käytännön kautta taitoja, joita jokainen voi soveltaa omassa työssään saman tien. Valmennus kestää 2 päivää. Tällä hetkellä järjestämme valmennusta yksityisenä ja räätälöitynä valmennuksena yrityksenne tarpeiden mukaan.

Saat mukaasi tekemämme e-kirjan, jossa kerrataan esitetyt asiat, sekä liudan lisätehtäviä, joilla voit kehittää suunnittelutaitojasi itsenäisesti kurssin jälkeenkin. Kurssin suorittaneet kutsutaan Slack-kanavalle, jossa voit palata astialle kurssin jälkeenkin.

Mitä opit?


 • Opit Design Sprint -harjoitteita, joilla jalostetaan ajatuksista toimiva palvelukokonaisuus.
 • Kehität ryhmän kanssa palvelukonseptista käyttäjäläheisiä rautalankanäkymiä.
 • Opit, kuinka nopeasti voi luoda yksinkertaisia prototyyppejä ja suorittaa käyttäjätestausta.
 • Jalostat rautalangat visuaalisiksi leiskoiksi ja interaktiivisiksi prototyypeiksi.

Valmennus tapahtuu neljän hengen ryhmissä (max. 3 ryhmää, 12 osallistujaa). Jokainen ryhmä konseptoi, jalostaa ja suunnittelee heitä kiinnostavan palvelun harjoitusten avulla.

palvelun-kaari

Palvelun tuotantokaari ennen koodausta

Kurssin kokonaisuus kattaa kaikki vaiheet jotka tapahtuvat ennen koodausta

Kenelle kurssi sopii?

Voit olla joko ohjelmistokehittäjä tai henkilö, joka toimii ohjelmistokehittäjien tai suunnittelijoiden kanssa. Voit olla esimerkiksi tuoteomistaja, joka haluaa parantaa yhteistyötä kehittäjiensä kanssa. Opit ymmärtämään suunnittelijoiden päätöksentekoa paremmin, harjoitteita joilla voit osallistua suunnitteluprosessiin, sekä tapoja joilla voit havainnoida käytettävyyshaasteita ennen käyttöliittymien toteutusta.

Et tarvitse aiempaa kokemusta suunnittelussa. Valmennus sopii sinulle jos työskentelet IT-alalla ja haluat osata muotoilla konseptin konkreettiseksi, koodausvalmiiksi palveluksi.

 

Kurssin sisältö

Aloitamme peruskäsitteistä ja rakennamme pikkuhiljaa prototyypin palvelusta paperille jonka suunnittelemme leiskoiksi seuraavana päivänä. Läpi prosessin opimme suunnittelukonsepteista ja testaamme ideoita käyttäjillä.

Päivä 1

 • Yleisiä suunnitteluperiaatteita
 • Google Venturesin Design Sprint
 • Wireframing
 • User personas, empathy maps
 • User flow mapping
 • Storyboarding
 • Prototyping
 • User testing, osa 1

Päivä 2

 • Hyviä käytettävyyskäytäntöjä
 • Figman käyttö
 • User testing, osa 2
 • Q&A

Valmennusta yrityksellenne?

Järjestämme valmennusta yksityisenä ja räätälöitynä valmennuksena yrityksen tarpeiden mukaan. Jos teitä on monta ja haluatte oppia omassa rauhassa kollegojen kesken, järjestämme mielellämme yksityisen valmennuksen teille sopivana ajankohtana, sopivaan pakettihintaan, suomeksi tai englanniksi. Katso esimerkki Vitalin yksityisvalmennuksesta.

Kehuja valmennetuilta

Oppilaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä valmennukseen. Asteikolla 1-5 olemme saaneet keskimäärin kurssista arvosanan 4.7. Tässä joitakin vapaamuotoisia palautteita valmennetuilta:

"Hyvin rakennettu kokonaisuus. Toimi hyvin kun aamupäivästä oli luennointia ja sen jälkeen käytännön tekemistä. Sisältöä mahtui pariin päivään tosi laajasti."

"Valmennuksessa oli hyvä teoria/konkretia -suhde. Paljon jäi käteen ajatuksia mitä osaa käytännössä soveltaa projekteissa."

"Käyttäjätestit havainnollisti jälleen kerran kuinka tärkeää on astua sen oman kuplan ulkopuolelle mahdollisimman pian."

Vitali-Gusatinsky-1

Valmentaja

Vitali Gusatinsky

Valmentajana toimii Vitali Gusatinsky. Vitali on suunnitellut käyttöliittymiä nuoresta asti, ja on toiminut mobiili- ja verkkopalveluiden pääsuunnittelijana esimerkiksi MTV Median, Maaseudun Tulevaisuuden, Visma Solutionsin ja Microsoftin hankkeissa.

Vitali järjestää kaikenkokoisille yrityksille Design Sprint -työpajoja ja on opettanut suunnittelua niin kehittäjille kuin ei-teknisille henkilöille. Hän on kiteyttänyt parhaat oppinsa ja menetelmänsä tähän intensiiviseen kurssiin antaakseen mahdollisimman arvokkaan kokonaisuuden osallistujille riippumatta heidän lähtökohdistaan.

Design Lead

Valmentajan ajatuksia

Voit tutustua lisää Vitaliin lukemalla hänen ajatuksiaan käytettävyydestä ja Design Sprinteistä sekä katsomalla sankarimme perjantaipresikset typografiasta ja väreistä. Jos keksit kysyttävää, hänet saa oivasti kiinni sähköpostilla.

Kiinnostuitko?

Järjestämme valmennusta tällä hetkellä vain räätälöitynä yksityisvalmennuksena. Jos teitä on useampi yksilö tai koko tiimi joka hyötyisi suunnittelun parhaista käytännöistä, laita viestiä ja sovimme teille sopivan paketin.