Valmennus

Saavutettavuuden perusteet

5–7 h Sami Rouhiainen & Vitali Gusatinsky

  • Muotoilu
  • Ohjelmistokehitys
  • Organisaation muutos
  • Yksityinen
Fraktion muotoilija Satu työskentelemässä koneella Fraktion designer Jukka työskentelee koneella

Mikä saavutettavuus?

Saavutettavuus tarkoittaa kaikille tasavertaista mahdollisuutta käyttää digitaalisia palveluja riippumatta käyttäjän ominaisuuksista tai toimintarajoitteista. Panostamalla saavutettavuuteen edistetään yhdenvertaisuutta varmistamalla, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus käyttää palvelua.
 
Saavutettavuusosaaminen on jokaiselle digitaalisia palveluita työkseen tekevälle ammattilaiselle arvokasta ja tarpeellista tietoa. EU:n saavutettavuusdirektiivin myötä edellytykset digipalvelujen saavutettavuuden osalta ovat kasvaneet. Osaamista tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Kenelle valmennus on?

 
Saavutettavuuden perusteet -valmennus on suunnattu kaikille laadukkaiden digitaalisten palveluiden rakentamisesta kiinnostuneille ihmisille. Valmennus ei vaadi osallistujaltaan mitään ennakkotietoja aiheesta, vaan toimii intensiivisenä sukelluksena saavutettavuuden teemoihin. Valmennus mahdollistaa hyvän kokonaiskuvan ymmärryksen ja tutustuttaa saavutettavuuden eri aihepiireihin.

 

Valmennuksen tavoitteet

 
Valmennuksessa keskitytään ennen kaikkea saavutettavuuden kokonaiskuvan ymmärtämiseen sekä saavutettavuudessa huomioitaviin osa-alueisiin. Valmennuksen tavoitteena on luoda ymmärrystä ja innostaa osallistujia puhumaan saavutettavuuden puolesta oman organisaationsa sisällä. 
Koodaaja Riina tarkastelee koodia

Saavutettavuutta voi lähestyä visuaalisen, teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden näkökulmista.

Saavutettavuusvalmennus
Valmennuksessa keskitytään saavutettavuuden kokonaiskuvaan. Järjestämme valmennuksia livenä ja etänä.

Valmennuksen sisältö

Saavutettavuusvalmennuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen ja tiimin tarpeiden mukaan. Usein valmennus koostuu näistä aiheista:

  • Johdatus saavutettavuuteen. Mitä saavutettavuus tarkoittaa, kuka sitä tarvitsee, mitä kaikkea termi pitää sisällään.
  • Saavutettavuuden kokonaiskuvan ymmärtäminen, miten hyvin tehty saavutettavuussuunnittelu ja sen toteutus on liiketoiminnalle hyödyllistä
  • Visuaalinen saavutettavuus suunnittelijoille – työkalut saavutettavuuden varmistamiseen ja ratkaisujen läpikäynti ja kommunikointi kehittäjien kanssa
  • Ruudunlukijoiden käyttö auditoinnissa ja muut auditointityökalut

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerromme enemmän! Räätälöimme mielellämme tiimillenne sopivan kokonaisuuden.