Valmennus

Itseohjautuvuuden rakenteet käytännössä

4 h Jesse Peurala

  • Organisaation muutos
  • Yksityinen
Fraktiolaisia toimistolla keittiössä istumassa ryhmässä. fraktiolaisia keittiössä taustalla ja kehittäjä istuu sohvalla etualalla kone sylissä.

Itseohjautuvuuden rakenteet käytännössä

Kun organisaatio haluaa uudistua muuttamalla toimintamallejaan ketterämmäksi ja lisätä läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta, ovat useat organisaatiot päättäneet siirtyä itse- ja yhdessäohjautuvuuteen. Aiheesta puhutaan nyt paljon, ja ei suotta, sillä siinä on paljon hyvää vaikkakaan helppoa ja yksinkertaista se ei ole. Itseohjautuvuudesta saattaa usein tulla mieleen pomottomuus tai vapaus, mutta mitä se ihan oikeasti pitää sisällään?

Moni ihminen ja yritys näkee, että muuttuvassa maailmassa nykyinen johtaminen ja tapa tehdä työtä natisee liitoksissaan.  Miksi aiemmin hyvin toimineet rakenteet ja mallit eivät enää toimi? Maailma, jossa tarkka suunnittelu, vahva strategia, perinteiset johtamismallit, budjetointi, tavoiteasetanta ja bonusmallit sekä vuosikellot eivät enää tuotakaan hyviä tuloksia? Yritykset kaipaavat uudenlaisia tapoja organisoitua työn ympärille. Ratkaisuksi on ehdotettu itseohjautuvuutta. Miten tämä pitäisi ottaa käyttöön? Miksi moni yritys on lähtenyt poistamaan esimiehet ja luonut tilalle itseohjautuvia tiimejä? Onko itseohjautuvuudesta saatu kenties hyviä kokemuksia mutta tulokset ovat jääneet heikoiksi?

Mitä itseohjautuva organisaatio tarkoittaa ja miksi sinun kannattaa oppia siitä lisää?

Itseohjautuvassa organisaatiossa ei ole perinteisiä valtarakenteita ja siten valta ja vastuu asuvat samassa osoitteessa. Kun puhutaan organisaatiomuutoksesta, kulttuurin, toimintatapojen ja tuttujen käytänteiden muuttamisesta, muutokseen kuuluu epävarmuuden sietäminen, vuorovaikutus ja muutosvastaisuuden kohtaaminen. Mitä hyötyä itse- ja yhdessäohjautuvasta organisaatiosta on? Miksi sillä on yhteys yksilöiden ja organisaation merkityksellisyyteen?

Tässä valmennuksessa opit, mitä tapahtuu kun keskijohto otetaan pois kokonaan tai jos palkoista tehdään kaikille työntekijöille avointa tietoa. Mitä hyötyä siitä on?

Tässä puolenpäivän mittaisessa valmennuksessa pureudumme itseohjautuvan organisaation rakentamiseen. Käymme läpi itseohjautuvan organisaation rakenteita ja käymme keskustelua siitä millaisia rakenteita itseohjautuvassa organisaatiossa tulisi olla. Tämän lisäksi pureudumme yleisempiin sudenkuoppiin mitä itseohjautuvan mallin käyttöönotossa tapahtuu ja käymme läpi ratkaisuja niihin. Pohdimme myös johdon, esimiesten, työntekijöiden sekä tiimien rooleja.

Opit myös:
Mitä jos jokaisella on vastuu oman työn johtamisesta?
Millaisia tukirakenteita kannattaa rakentaa toiminnan tueksi?
Miten työntekijät voivat organisoitua ja kehittää ns. parvina esimerkiksi työntekijöiden hyvinvointia, kasvua tai vastata rekrytoinnista?
Miltä näyttää läpinäkyvä toiminta ja tiedonkulku?
Mitkä ovat itseohjautuvuuden sudenkuopat?

Fraktio on ollut koko elinkaarensa ajan ollut itseohjautuva ja olemme oppineet matkan varrella paljon. Tässä valmennuksessa haluamme jakaa parhaat oppimme itse- ja yhdessäohjautuvuudesta.

 

Kenelle kurssi sopii?

Valmennus sopii sinulle, jos olet johtotehtävissä tai olet vastuussa yrityksesi johtamisesta tai sen kehittämisestä. Voit olla perustaja, toimitusjohtaja, HR-johtaja tai tiiminvetäjä.

Mukaan valmennukseen tarvitset avoimen mielen ja suoritetun ennakkotehtävän, jonka saat valmennukseen ilmoittauduttuasi.

Sisältö

Puolen päivän aikana käymme läpi itseohjautuvuuden perusteita, itseohjautuvuuden eri tasoja, itseohjautuvuutta tukevia rakenteita, päätöksentekoa ja parvityöskentelyä sekä esimiehetöntä organisaatiota.

Fraktio-valmentaja-Jesse-Peurala

Valmentaja

Jesse Peurala

Valmennuksen vetäjänä toimii Fraktion perustaja, entinen toimitusjohtaja Jesse Peurala. Jesse on kiinnostunut jatkuvasta opppimisesta, yrityskulttuureista, johtamisesta sekä ohjelmistoliiketoiminnasta. Tällä hetkellä Jessen työrooleja ovat mm. yrittäjänä, hallituksen jäsen, neuvonantaja. Kaikki roolit liittyvät enemmän tai vähemmän yritysten ja ihmisten kestävään kasvuun. Kotona Jessen ajan vie kaksi lasta ja yksi tyttöystävä.

Yrittäjä, hallituksen jäsen, neuvonantaja

Kiinnostuitko?

Valmennuksen hinta on 495 €/hlö (+ alv). Jos kiinnostuit, kysy lisää alla olevan lomakkeen kautta, niin olemme sinuun yhteydessä. Järjestämme valmennuksen räätälöitynä toteutuksena yrityksenne tarpeisiin. 

 

Ota yhteyttä lomakkeella