Valmennus

GraphQL/Apollo

3 pv Henri Vesala & Aleksi Vuorio

 • Ohjelmistokehitys
 • Yksityinen
Aleksi Vuorio ja Henri Vesala valmentamassa

Opi rajapinta-kehitystä

Opi rakentamaan rajapinta-arkkitehtuuria GraphQL:n parhailla käytännöillä. GraphQL on helppo ottaa käyttöön, mutta sillä saa nopeasti harmia aikaan, jos sitä ei käytetä järkevästi. Tässä valmennuksessa opit, miten GraphQL:n työkaluja kannattaa käyttää monimutkaisemmissa rajapinnoissa tiedonhakuun.

ApolloGraphQL1

Valmennuksessa emme käy läpi vain syntaksia, vaan opetamme ajattelutapaa GraphQL:n moderniin käyttöön – miksi ja miten asiat tapahtuvat.

GraphQL on kyselykieli rajapinnoille, ja sen avulla rajapinnasta voi hakea juuri tarvitsemansa datan. Tässä valmennuksessa opit, miten kehität backendin ja miten GraphQL:llä tehdään vaativampia kyselyitä.

Lisäksi opit frontin datanhakua ja tilanhallintaa. Valmennuskokonaisuudessa opit parhaita käytäntöjä, jotka voit hyödyntää suoraan omassa työssäsi. Valmennuksessa käytetään GraphQL:ssä kehyksenä Apolloa.

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus sopii kokeneille devaajille, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään rajapintakehityksestä.

Rakenna osaamisesi yksi päivä kerrallaan

Olemme jakaneet valmennuskokonaisuuden 3 päivään. Voimme järjestää räätälöidyn valmennuksen, joka vastaa niin henkilöiden osaamistasoa kuin yrityksen tarpeita näistä osa-alueista.

GraphQL valmennus

Päivä 1: GraphQL:n perusteet

Hinta 800 €/hlö

Jos sinulla ei ole aiempaa osaamista GraphQL:sta, tämä valmennuspäivä on ehdoton. Valmennuspäivän aikana käymme läpi, mikä GraphQL on, miten Apollon serveri toimii ja mitkä ovat GraphQL:n käytön yleisimmät sudenkuopat.

Valmennuspäivän jälkeen

 • Tiedät GraphQL:n periaatteet ja ymmärrät syntaksin
 • Osaat lukea ja kirjoittaa GraphQL-kyselyitä
 • Osaat pystyttää ja käyttää Apollo-serveriä

Päivä 2: GraphQL ammattitasolla

Hinta 800 €/hlö

Jos olet käynnyt perusteetkurssin tai sinulla on jo vastaava pohjaosaaminen GraphQL:n käyttöön, voit hypätä suoraan mukaan valmennuspäivään. GraphQL ammattitasolla valmennuspäivä on arkkitehtuurikurssi, joka maalaa kokonaiskuvan. Valmennuspäivän aikana opit, miten tehdä vaativaan käyttöön GraphQL API ja miten tehdä GraphQL:n tyypitystä Typescriptissä sekä mitä ottaa huomioon mm. tietoturvassa.

Valmennuspäivän jälkeen:

 • Osaat implementoida laajan ja tehokkaan GraphQL-palvelin arkitehtuurin
 • Tunnet GraphQL:n rajoitteet ja ymmärrät, mitä arkkitehtuurivaatimuksia se asettaa backendille
 • Tiedät, miten tietoa haetaan ja käsitellään tehokkaasti
 • Osaat tehdä elegantteja ja tehokkaita ratkaisuja
 • Osaat tehdä virheidenhallintaa fiksusti

Päivä 3: Apollo GraphQL Frontendissä

Hinta 800 €/hlö

Jos haluat oppia GraphQL:n käyttöä frontissa, tämä valmennuspäivä on sinulle. Päivän aikana käymme läpi, miten Apollo client otetaan käyttöön React-projektissa sekä minkälaisia tilanhallinnan työkaluja se tarjoaa ja tietysti miten sillä haetaan tietoa GraphQL-rajapinnasta. Valmennuspäivä edellyttää kohtalaisen pohjaosaamisen GraphQL:n käytöstä ja React-osaamisesta on hyötyä.

Valmennuspäivän jälkeen:

 • Osaat käyttää Apollo clientin tarjoamia ominaisuuksia React-projekteissa
 • Olet tilanhallinan mestari Apollo clientia hyödyntäen
 • Tiedät miten välttää frontin sudenkuoppia

Valmennus sopii erityisesti frontend-kehittäjille, jotka tekevät käyttöliittymää GraphQL-rajapintaa hyödyntäen.

Kysy räätälöinnistä

Järjestämme yksityisen räätälöidyn valmennuksen aiheen tiimoilta koko yrityksellenne tai tiimillenne. Silloin voimme pureutua tarkemmin juuri teidän tilanteeseenne. 

Laita viestiä lomakkeen kautta, jos räätälöity valmennus kiinnostaa. 

 

Valmentaja Henri Vesala

Valmentaja

Henri Vesala

Valmentaja toimii Henri “Tohtori” Vesala, joka on yksi Fraktion perustajista ja senior-tason kehittäjiämme. Tohtori on aloittanut (Apollo) GraphQL:n parissa syksyllä 2017.

Tohtori on omien sanojensa mukaan oppinut GraphQL:n “kantapään kautta” ja hänen tavoitteenaan onkin valmentaa oppeja eteenpäin, jotta muut voivat välttää saman polun. Tohtori uskoo, että positiivinen kokemus GraphQL:stä korreloi sen ymmärryksen kanssa.

Valmentaja Aleksi Vuorio

Valmentaja

Aleksi Vuorio

Valmentajana toimii Aleksi Vuorio, Fraktion sovelluskehittäjä, joka tykkää mennä asioissa pintaraapaisua pidemmälle. Hän on käyttänyt GraphQL:ää vuodesta 2019. Vaikka Aleksia voidaan pitää nuorena tekijänä, hän on viime vuosien aikana ollut ratkaisemassa vaikeita ja monimutkaisia haasteita GraphQL:llä ja nähnyt projekteissa niin hyvää kuin huonoa GraphQL:n käyttöä. Valmentajana Aleksi haluaakin saada ihmiset ymmärtämään GraphQL:n vahvuuksia ja erilaisia käyttötapauksia.

Hinta ja ilmoittautuminen

Yhden päivän valmennuksen hinta on 800 €/hlö (+alv.) riippumatta siitä, mihin valmennuspäivään osallistut. Suosittelemme käymään koko 3 päivän kokonaisuuden. Lähtötasosi GraphQL:n käyttöön varmistetaan, jos et halua käydä perusteita.

1 päivän valmennus  800 €/hlö (+ alv.)
2 päivän valmennus 1 440 €/hlö (+ alv.) (-10 % ovh. hinnasta)
3 päivän valmennus 1920 €/hlö (+ alv.) (-20 % ovh. hinnasta)

 

Räätälöidyt valmennukset yrityksellenne

Jos teitä on useampi ja haluatte oppia omassa rauhassa tiiminne kesken, järjestämme mielellämme räätälöidyn valmennuksen. Saatte valmennukselle alemman henkilöhinnan, kun yrityksestänne osallistuu useampi henkilö. Lähetä viestiä, niin kerromme lisää. 

Kysy tarjousta