Hyppää sisältöön
Fraktio

WOPI-työkalut yhdistävät osaamisen hankinnan ja kehittämisen

Monikielisiä WOPI-työkaluja käytetään yksilöiden ja tiimien osaamisen arviointiin ja kehittämiseen. WOPI mittaa työn neljäntoista perusosaamisen ”ajopyöriä”. Työn mullistuessa perusosaamiset toimivat alustana kaikenlaisen uuden osaamisen kehittämiseen. Parhaimmillaan WOPI ratkaiseekin ei sen enempää tai vähempää kuin maailmanlaajuisen osaamisongelman.

Tavoitteena oli luoda alusta psykologiselle arviointipalvelulle, joka voi kasvaa ja kehittyä palvelubisneksen kanssa. Halusimme viedä WOPI:n ”industry standard”-verkkopalveluksi. Psykologia ja sisältö on meillä huippua, sen rinnalle tarvittiin huipputekki ja ulkoasu, joka pelaisi myös mobiilissa. Kiikarissa oli tavoitella suurempia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaa.

Oskari Niitamo

WOPI

Miksi valitsitte Fraktion?

Täytyy myöntää että 15 000 soveltuvuusarvioinnin ja yhden haastattelukirjan jälkeen osaa tehdä arvioita myös potentiaalisista palvelun toimittajista. Haastattelukirjani taktiikan mukaisesti Fraktion porukalle luotiin avoimilla kysymyksillä tieten tahtoen ”tyhjiä tiloja” jotka heidän tuli vastauksissaan täyttää tai jättää täyttämättä. Fraktiolaisten kyky nopeasti hahmotella ohjelmistoaihioita oli ratkaisevaa: oli kuunneltu, ymmärretty ja toimintavalmius näytetty. Toki haastattelua oli edeltänyt Fraktion teknisten referenssien kuuleminen.

Petteri Niitamo

Emme kokeneet olevamme vain yksi business case korporaation asiakasputkessa. Olitte ekasta palaverista lähtien läsnä ja kiireettömiä. Ei pönötystä vaan kotoisa ja lämmin vastaanotto. Aiemman toimittajan asioimme aina projektipäällikön kautta, nyt juttelimme nyt suoraan tuotantoporukan kanssa.

Oskari Niitamo

WOPI

Minkälaista fraktiolaisten kanssa on tehdä töitä?

Olemme aina olleet iloisen yllättyneitä kuinka fraktiolaiset tulevat omilta tonteiltaan osallistumaan kaikkiin koko projektin osa-alueisiin meidän tapaamisissa. Apua on löytynyt ”orgaanisesti”: tarvittava tieto ja osaaminen löytyy nopeasti Fraktion sisältä ilman mitään jäykkyyttä. Tämä orgaanisuus liittyy varmasti hierarkiattomuuteen ja työntekijöiden voimautuneisuuteen.

Oskari Niitamo

WOPI

Mihin olette erityisen tyytyväisiä?

Tykkään fraktiolaisten proaktiivisuudesta ja aidosta huolenpidosta.  Vastuunkantaminen projektin koordinoinnista on jakautunut WOPI:n ja Fraktion kesken. Ennen minä aina speksasin kaiken ja tein paljon ratkaisuja omin päin esim. käyttöliittymät ja valikot, hulluutta! Nyt fraktiolaisetkin ovat pitäneet palloja ilmassa ja keränneet hajanaisia ajatuksia, sovittuja juttuja yhteen. Jaettu projektihallinta ja -koordinaatio on oikeesti tärkeä juttu!

Oskari Niitamo

WOPI

Saatiin yhdessä suunniteltua kokonaisuudesta kevyt, moderni ja ystävällinen. Kyselyt toimivat mukavasti puhelimellakin. Viilasimme samalla paperiraporteista ja ohjeista tiiviimpiä ja helpommin ymmärrettäviä. Reactin avulla sivulatausten odottelusta päästiin kokonaan eroon, jolloin näkymien välillä liikkuminen on sulavaa. Ilari Niitamon kuvitukset sitovat kaiken ystävälliseksi ja helposti lähestyttäväksi paketiksi.

Ville Kähkönen

Ville Kähkönen

Suunnittelija

WOPI:n maailma pyörii kiehtovien asioiden ympärillä. Oli hienoa, kun päästiin Petterin ja Oskarin kanssa tekemään juttuja kunnolla ilman turhia kiertelyitä ja kaarteluita.

Maailman ei tarvitse ihan heti olla valmis: onnistumisen mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat, kun taklaamme listalta yksi kerrallaan aina tärkeimmän asian. Pohdimme yhdessä paljon sitä, että mikä onkaan oikeasti arvokasta WOPI:n asiakkaille, ja kaikki turha jätettiin pois.

Panu Leppäniemi

Ohjelmistokehittäjä

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi