Hyppää sisältöön
Fraktio

Pilvi­konsultointia Verkko­kauppa.comin skaalau­tuvuuden varmistami­seksi

Verkkokauppa.com on Suomen suosituin verkkokauppa. 20 vuoden aikana “Verkkis” on toimittanut asiakkailleen yli 15 miljoonaa tuotetta.

Fraktion ja Verkkokauppa.comin yhteistyö ulottuu parin vuoden taakse, jolloin olimme mukana rakentamassa Verkkiksen ensimmäistä puhtaasti mobiileille käyttöjärjestelmille optimoitua verkkokauppaa, joka myöhemmin otettiin käyttöön koko sivustolla.

Tavoitteena skaalautuvuuden varmistaminen

Black Friday ja Singles Day (11.11.) ovat viimeisten vuosien aikana kasvaneet vuoden suurimmiksi ostotapahtumiksi. Verkkokaupoissa ostoryntäykset näkyvät suurina kävijäpiikkeinä ja rasitteina palvelimille. Verkkokauppa.com halusi varmistaa palvelunsa skaalautuvuuden, ja otti yhteyttä pilvikonsultoinnin tiimoilta.

Fraktio tarjoaa osaamista digipalvelun koko elinkaarelle. DevOps-tiimimme ylläpitää olemassa olevia palveluita ja konsultoi esimerkiksi Verkkokauppa.comin kaltaisessa tilanteessa olevia yrityksiä viemään ympäristönsä uudelle tasolle. DevOps-tiimistämme Kalle Lamminpää ja Tero Tuomala ryntäsivät Verkkokauppa.comin Platform-tiimin lisäkäsiksi ja paiskivat töitä viisi kuukautta palveluiden skaalautuvuuden parissa.

Yksinkertaistettuna palveluiden skaalautuvuuden parantaminen tarkoittaa useissa tapauksissa niiden siirtämistä omasta konesalista pilveen, jotta ajoalusta on skaalautuvampi ja kestää mahdolliset piikit kävijämäärissä. Tämä toki vaatii, että palvelu on toteutettu skaalautuvaksi, niin kuin tässä tapauksessa oli tehty.

Tero Tuomala

Tero Tuomala

DevOps

Työllä autoimme Verkkokauppa.comia selviytymään Black Fridaystä puhtain paperein ja suoriutumaan verkkokauppana paremmin. Vaikutus toimintaan oli pysyvä.

Kalle Lamminpää

DevOps

Työtä yhdessä saumattomana tiiminä

Pilvikonsultointi-projektissa oli selkeä tavoite ja päämäärä. Työskentely tapahtui Verkkokauppa.comin tiloissa osana heidän Platform-tiimiään, sillä yksi tärkeimmistä tavoitteista oli jakaa osaamista asiakkaan tiimiin, jotta osaamistaso säilyisi projektin jälkeenkin.

Teimme työtä tiiminä. Suunnittelimme uuden ajoympäristön ja toteutimme sen käyttöönoton.

Toimme uusia välineitä ja työkaluja tiimiin, sekä automatisoimme työvaiheita.

Kalle Lamminpää

DevOps

Kun sekä suunnitelmat että toteutus tehtiin yhdessä asiakkaan tiimin kanssa, levisi osaaminen, jolloin ajoympäristön jatkokehittäminen on mahdollista tehdä talon sisäisinä töinä.

Työskentely verkkisläisten kanssa oli todella kivaa. Olimme osa porukkaa. Tiimi oli superosaavaa ja nopeita oppimaan.

Verkkisläisten kanssa tiimissä oli hyvä henki tehdä. Meistä huolehdittiin todella hyvin ja olimme käytännössä kuin yksi heistä.

Kalle Lamminpää

DevOps

Parasta on tyytyväinen asiakas

Projekti on onnistunut, kun tavoitteisiin päästään ja sekä tiimi että asiakas ovat tyytyväisiä.

Oli mahtavaa saada taas Fraktio taloon! Kallen ja Teron avulla pääsimme nopeasti tiiminä kohti maalia, ja tekeminen oli mutkatonta. Selvisimme ensimmäistä kertaa Black Fridaystä täydellä kunnialla.

Henrik Weckström

Henrik Weckström

CTO, Verkkokauppa.com

Ehdottomasti tiimi, jossa tehtiin, oli parasta. Meillä oli selkeä tavoite. Lisäksi Scrum toimi tiimissä todella hyvin.

Kalle Lamminpää

DevOps

Hienoin kokemus oli itse Black Friday, joka päivystettiin tiimin kanssa yhdessä. Seurattiin miten palvelut toimivat. Tunnelma oli kuin vaali-illan tulosten seurannassa.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi