Hyppää sisältöön
Fraktio

Telia Esports Series ja Assembly Community - Parhaat ilmiöt rakentuvat yhteisöllisyydelle.

E-urheilusta on hyvää vauhtia tulossa koko kansan huvia. Kasvavan pelaaja- ja fanijoukon yhdistämiseksi tarvitaan laadukas kilpapelisarja sekä sen ympärille rakentuva yhteisö. teliaesportsseries.com on Telian ja Assembly Organizingin kanssa luotu yhteistyö ja se on on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sarja yhdistää pelaajat ruohonjuuritasolta maan huippuun ja sivusto tuo fanit livelähetysten äärelle.

Vuonna 2019 ensimmäisellä kaudellaan Telia Esports Series pitää sisällään kaksi peliä. Pelattavia pelejä ovat e-urheilumaailman jätti Counter Strike: Global Offensive sekä mobiilipelimaailman superhitti Arena of Valor. Näitä pelejä pelaamaan Telia kutsui Suomen pelimaailman kirkkaimmat tähdet ja karsintapelien kautta kutsuvierasjoukkueiden seuraksi pääsi kilpailemaan useampi kokemattomampi joukkue.

Telian tavoitteena on luoda Telia Esports Seriesin kautta uusi väylä menestykseen tulevalle suomalaisen e-urheilun sukupolvelle.

Streameja, chattia ja loottia

Fraktio toteutti Telia Esports Seriesille palvelun, jonka pohjana käytettiin aiempaa syksyllä 2018 tekemäämme Assembly Community -sivustoa. Assembly Communityn silloisiin ominaisuuksiin kuului mm. livestreamien seuraaminen, streamien rinnalle rakennettu chatti sekä suositut lootboksit.

Telia Esports Seriesiä varten palvelun sivusto rakennettiin uudestaan Telia Esports Seriesin brändin mukaiseksi ja sivustolle toteutettiin sisällönhallintaa helpottavia ominaisuuksia, kuten mahdollisuudet uutisiin ja muihin dynaamisiin sisältöihin. Toimme sarjaa varten mukaan myös ottelu- ja sarjataulukot, sarjassa pelaavat joukkueet sekä pelaajien omat sivut. Sivustolla voi nyt seurata Telia Esports Seriesin tuloksia ja etenemistä – ja tietenkin katsoa käynnissä olevia matseja!

Monen käyttäjän mielestä erityisen kiinnostava ominaisuus ovat tietenkin lootboksit. Lootbokseja voi haalia itselleen lunastamalla koodeja, joita voi metsästää livelähetyksistä sekä somesta. Jokaisesta avatusta lootboksista voittaa jonkin mehevän palkinnon! Palkinnot vaihtelevat sivuston sisäisestä valuutasta, kolikoista, aina ihka oikean maailman tuotteisiin asti. Ensimmäisellä kaudella arvottiin useille onnekkaille pelituoleja, mutta palkintojen joukossa on ollut myös esimerkiksi lippuja Assemblyille tai jopa tietokoneen komponentteja.

Teliaesportsseries.com on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti asialle omistautunut porukka rakentaa lähes nollasta toimivan verkkosivuston. Kun tavoite ja fokus on kaikilla sama, se näkyy myös lopputuloksessa. Yhteistyö Telian, Assemblyn, Fraktion sekä Nordkappin välillä toimi saumattomasti koko projektin ajan.

Tiia Turunen

Editor in chief, Telia.fi

Matsikohtaisen chatin ansiosta livelähetystä seuraavat voivat jutella keskenään sekä livelähetys-studion kanssa. Chattailu maksaa sivuston sisäistä valuuttaa, kolikoita, joita voi kerätä itselleen kasoittain avatuista lootbokseista. Jokaisella käyttäjällä on myös oma julkinen profiili, jota voi muokata itsensä näköiseksi. Omassa profiilissa voit esimerkiksi kertoa, montako lootboksia olet avannut tai kuinka aktiivinen chattailija olet ollut.

Haastava ja palkitseva kokemus

Fraktion kehittäjät ovat päässeet projektissa nauttimaan monista haasteista, joita ei useissa projekteissa tule vastaan. Suuret hetkelliset käyttäjäpiikit ovat olleet konkreettinen seuraus televisiossa mainostetuista lootbokseista ja näihin on ollut tärkeää varautua niin performantilla koodilla kuin jykevällä, vakaalla infralla.

Frontin puolella olemme saaneet toteuttaa mielenkiintoisia käyttäjäinteraktioita varsinkin lootboksien muodossa – unohtamatta tietenkään lukuisia animaatioita, joilla olemme pyrkineet tekemään sivustosta dynaamisen ja lootboksien avaamisesta ainutlaatuisen kokemuksen.

Fraktio on ollut vahvasti kehityksessä mukana jo Assembly Community -sivuston alusta asti. Horisontissa siintää jo Telia Esports Seriesin toinen kausi ja sivuston laajentaminen sekä käyttökokemuksen parantaminen – missä Fraktio on tietenkin innolla mukana!

Tutun ja osaavan porukan kanssa on helppo tehdä töitä. Tiimi on saanut nopeasti kiinni siitä, mitä tavoitellaan ja tuonut vahvasti oman panoksensa kokonaisuuteen. Projektin aikana olen myös oppinut paljon modernista web-kehityksestä, siinä käytetyistä teknologioista ja työtavoista. Olin vaikuttunut, että Fraktiolta löytyi myös animointi-osaamista!

Juho Nieminen

Production Manager, Assembly Organizing

Telia Esports Series on ollut hieno projekti. Olemme melko lyhyessäkin ajassa onnistuneet rakentamaan hienon palvelun, joka pystyy vastaamaan huikean näkyvyyden tuomiin käyttäjämääriin. Paljon mielenkiintoisia teknisiä haasteita ja huippu meininki tiimin kanssa. Mitä muuta sitä enää kaipaisi 🙂

Ville Harvala

Ohjelmistokehittäjä

Tämä on mieleinen kokonaisuus, koska aihe ja kohderyhmä ovat mielenkiintoisia ja palvelua käytetään paljon. Oli myös kiva livettää Assyillä, jossa näki läheltä miten sivustoa käytetään.

Mikko Forsström

Ohjelmistokehittäjä

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi