Hyppää sisältöön
Fraktio
Valmentaja osoittaa tietokoneen näyttöä

Räätälöityä Figma-valmennusta Nitrolle – suunnittelutyökalulla sujuvampaa arkea ja tehokkaampia projekteja

Autoimme Figman käyttöönotossa ja jaoimme parhaita käytäntöjä

Nitro on hybriditoimisto, jossa markkinointiviestintä ja digitaaliset palvelut kohtaavat. Nitro kutsuu itseään hybriditoimistoksi, koska he tuovat erilaiset asiantuntijat ja osaamiset yhteen, minkä tuloksena syntyykin ainutlaatuisia brändi- ja asiakaskokemuksia kanavasta riippumatta.

Näistä olemme ylpeitä:

  • Autoimme asiakasta ottamaan Figman käyttöön ja valmensimme sen käytöstä.
  • Räätälöimme valmennuksen asiakkaan toiveiden mukaan.
  • Asiakas sai syvemmän ymmärryksen Figmasta ja parhaita käytäntöjä arkeensa.
  • Asiakkaan projektit ovat menneet sujuvammin valmennuksen oppien avulla.

Tavoitteena tekemisen tason nostaminen nyt ja tulevaisuudessa

Nitro oli jo pitkään halunnut ottaa käyttöönsä Figma-käyttöliittymäsuunnittelutyökalun. Tarkoituksena oli kehittää Nitron digitaalisten palveluiden suunnittelu- ja toteutusprosessia Figma koulutuksella ja sen käyttöönotolla Nitron toiminnassa ja samalla parantaa eri tiimien yhteispeliä.

Nainen ja mies tietokoneen ääreessä
Nainen ja mies tietokoneen ääreessä

Lisätietoja Figmasta:

  • Figma on moderni suunnittelutyökalu, joka toimii täysin verkossa.
  • Toisin kuin muissa työkaluissa, useat henkilöt voivat tehdä suunnittelua yhdessä reaaliaikaisesti huolehtimatta tiedostoversioista tai ohjelmien asentamisesta.
  • Figmassa onnistuu interaktiivisten prototyyppien rakentaminen.
  • Työkalu helpottaa viimeisteltyjen design-systeemien toteuttamista koodiin sekä parantaa designereiden ja ohjelmistokehittäjien yhteistyötä.
  • Kyseessä on markkinoiden suosituin moderni suunnittelutyökalu, jota mekin Fraktiolla käytämme kaikissa asiakasprojekteissa ja sisäisesti erilaisten visuaalisten materiaalien luomisessa.

Katsoimme tulevaisuuteen ja halusimme nostaa tasoamme sekä designin ja techin yhteistyön toimivuutta. Figma on alan standardityökalu, jossa on paremmat yhteistyömahdollisuudet, ja se helpottaa tiimityötä. Esimerkiksi töiden jakaminen ja niiden kommentointi on sujuvaa.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Nitro etsi osaavaa kumppania valmentamaan UX/ UI, sisältö- ja ohjelmistosuunnittelijoitaan Figman käytössä ja auttamaan sen käyttöönotossa. Nitro ja Fraktio tuntevat toisensa jo entuudestaan, joten valinta oli helppo.

Tiesimme, että Fraktio oli panostanut Figmaan jo pidemmän aikaa ja että he ovat osaava ammattilainen myös kouluttamisessa.

Pasi Hiltunen

Pasi Hiltunen

Toimitusjohtaja, Nitro
Ihmiset työskentelevät koneen ääressä
Ihmiset työskentelevät koneen ääressä

Ei mikään kuiva koulutus

Järjestimme loppuvuonna 2021 kolme lähivalmennuspäivää, jotka pidettiin Fraktion toimistolla Kampissa. Nitrolta valmennuksiin osallistui niin koodareita, designereita kuin markkinoinnin asiantuntijoita. Nitrolla oltiin hyvin tyytyväisiä valmennusten käytännön toteuttamiseen.

Osallistujien taustat ja lähtötaidot Figmasta vaihtelivat, joten näimme vaivaa valmennuksen sisällön räätälöintiin. Halusimme varmistaa, että kaikki osallistujat roolista ja osaamistasosta riippumatta saisivat valmennuksesta aitoa arvoa omaan työhönsä.

Valmennusprosessin eteneminen

Valmennuksen eteneminen

Ennen lähipäiviä osallistujat kävivät verkkokurssin, jossa käsiteltiin Figman perusteita. Lähipäivissä syvennyttiin Figman käyttämiseen käytännön tasolla. Valmennuspäivien edetessä siirryttiin aina syvemmälle Figman tehokäyttöön ja parhaisiin käytäntöihin ammattitasolle asti.

Verkkokurssi oli hyvä, koska aiheeseen pystyi tutustua jo etukäteen ennen lähipäiviä, joten niissä ei enää opeteltu perusjuttuja. Verkkokurssin sisältö oli todella hyvää

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Lähivalmennuspäivissä Figmaa opeteltiin yhdessä ja pilke silmäkulmassa.

Pidimme kovasti lähikoulutuspäivistä. Niissä oli kivaa, ja ne toivat todella paljon tiimiämme yhteen! Jos olisi ollut vain verkkokurssi, emme olisi saaneet välttämättä käyttöönottoa samalla tavalla maaliin. Mukana oli myös huumoria – ei ollut vain kuiva koulutus! Oppimiskeinoja käytettiin luovasti, ja opimme Figmaa hyvällä meiningillä. Kivaa oli juuri se, että pääsimme kaikki yhdessä tekemään. Se syvensi yhteistyötämme.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Valmentajamme Vitali sai osallistujilta kiitosta.

Vitali oli hyvin ymmärtäväinen, todella ammattimainen sekä taitava valmentaja. Kaikki pitivät hänestä hirveästi. Kivaa oli, että hän kysyi paljon palautetta ja pystyi nopeasti muokkaamaan koulutusta toiveiden perusteella. Valmennuksen harjoitukset olivat hyvin strukturoitu. Kaikki oli interaktiivista ja harjoitukset luovia. Missään vaiheessa ei ollut tylsää.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Nitrolla oltiin hyvin tyytyväisiä valmennusten käytännön toteuttamiseen.

Kaikki meni todella hyvin. Yhteistyö oli todella helppoa ja sujuvaa. Kaikesta huomasi, että Fraktio on käyttänyt Figmaa jo jonkin aikaa. Sen vuoksi Fraktio osasi räätälöidä valmennuksen juuri Nitron tarpeiden mukaiseksi.

Pasi Hiltunen

Pasi Hiltunen

Toimitusjohtaja, Nitro
Vitali valmentamassa yleisön edessä
Vitali valmentamassa yleisön edessä

Syvempää ymmärrystä ja tehokkaampia projekteja

Figman käyttöönotto on sujuvoittanut Nitron arkea.

Valmennuksen oppeja oli helppo lähteä viemään arkeen, kun olimme kaikki yhdessä samassa koulutuksessa. Kaikki olivat valmennuksen jälkeen samalla sivulla siitä, mitä tehtiin ja opittiin. Figman ansiosta yhteistyö on sujuvampaa design- ja tech-tiimien välillä.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Osallistujat ovat päässeet jo kokeilemaan oppeja käytännössä.

Olemme jo käyttäneet Figmaa parissa projektissa. Yhteistyö syvensi ymmärrystämme Figmasta ja pystymme vaihtamaan ajatuksia opeista. Ymmärryksen kautta olemme tehostaneet ja sujuvoittaneet projektejamme. Opimme paljon hyviä käytäntöjä, joilla olemme säästäneet aikaa.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Perttu vielä tiivistää yhteistyömme parhaat puolet.

Koko yhteistyö oli sujuva, miellyttävä, ammattimainen ja laadukas. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin, mitä ikinä tulikaan mieleen. Parasta yhteistyössä oli oppimisen räätälöinti. Jokaisen valmennuspäivän alussa kysyttiin, mitä haluttiin oppia minäkin päivänä. Meille tuli kuultu olo ja että kouluttaminen oli todella tarpeellista. Kyseessä ei ollut mikään massakoulutus. Valmennus toi porukkaamme yhteen sekä toimi omalla tavallaan myös virkistyspäivänä. Tärkein hyöty oli, että pääsimme käytännössä harjoittelemaan tärkeitä taitoja.

Emilia Perttu

Emilia Perttu

UX Designer, Nitro

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi