Hyppää sisältöön
Fraktio

Assembly Organizing – sivustouudistuksella sisällöt paremmin esille

Näistä olemme ylpeitä

  • Autoimme asiakasta uudistamaan sivustonsa palvelemaan laajempaa kävijäkuntaa ja vahvistamaan samalla Assemblyn brändiä
  • Loimme uuden sivuston aina suunnittelusta toteutukseen asti käyttäen modernimpia teknologioita ja vastasimme sivuston käyttöliittymän visuaalisesta suunnittelusta
  • Uusi sivusto palvelee nopeampaa sekä monipuolisempaa sisältöjen julkaisua ja tuo sisällöt aikaisempaa paremmin esille
  • Yhteistyö ja kommunikaatio olivat asiakkaalle vaivatonta

Assembly Organizing Oy on osa Telia-konsernia. Yritys keskittyy Suomen suurimpana digitaalisena festivaalina tunnetun Assembly-tapahtuman tuottamiseen, Assembly.org-sivustoon, sekä esports- ja muiden digitaalisten sisältöjen suunnitteluun ja tuotantoon, tunnetuimpana Telia Esports Series.

Tietokoneen näyttö
Tietokoneen näyttö

Fokus tuloksista sisältöihin

Telia Esports Series -sivusto on vuodesta 2019 lähtien palvellut esports-faneja striimaamalla pelilähetyksiä ja raportoimalla esports-tuloksia. Assembly halusi palvella laajempaa kävijäkuntaa, joten Telia Esports Series päätettiin uudistaa enemmän sisältöihin keskittyväksi Assembly.org.-sivustoksi, joka on suunnattu pelaajille ja digitaalisen lifestylen ystäville.

Halusimme puhutella laajempaa pelaajayhteisöä. Koimme, että voimme Assembly-brändillä puhutella paremmin muitakin kuin esports-yleisöä. Meille tärkeintä oli, että sisältö tulee ensin ja parhaiten esille. Aikaisemmissa sivustoissa fokus oli enemmän ottelulähetyksissä ja niiden tuloksissa. Se oli enemmänkin tulossivusto.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Valintamme uuden sivuston tekijäksi oli Assemblylle looginen: olimme mukana tekemässä vuonna 2018 julkaistua Assembly Community -sivustoa ja sitä seurannutta Telia Esports Series -sivustoa. Lue tarina aikaisemmasta Telia-yhteistyöstämme täältä. 

Tiesimme, että Fraktiolle esports oli tuttua ja että heillä oli kiinnostusta aiheeseen.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly
Puhelimet rivissä
Puhelimet rivissä

Herkullisen moderneja teknologioita ja vaivatonta yhteispeliä

Uuden Assembly.org-sivuston rakentaminen alkoi tämän vuoden maaliskuussa. Sivuston front-end rakennettiin Reactin ympärillä pyörivien modernien kirjastojen päälle. Entistä nopeampaa Contentful-sisällöntuotannon sykliä tukemaan mukaan valittiin myös uutena tekkinä next.js. Sivusto hyödyntää ennalta rakennettua backendia, joten pystyimme keskittymään erityisesti toimivaan ja näyttävään designiin sekä käytettäviin fronttiratkaisuihin.

Olin tyytyväinen teknologiavalintoihin ja siihen, että rakensimme sivuston uuden koodin päälle Fraktion ehdotuksesta. Koodi on selkeämpää kuin aikaisemmin, ja saimme virtaviivaistettua asioita.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Nieminen oli hyvin tyytyväinen projektimme toteutukseen.

Saimme tehtyä sivuston aikataulussa. Yhteistyö oli välitöntä: kommunikoimme Slackissa melkein päivittäin ja pidimme check up -hetkiä joka toinen viikko, jossa kävimme läpi prioriteetteja. Hyvää oli, että pystyimme kehittäjien kanssa juttelemaan ratkaisuista. Kehittäjien kanssa keskusteleminen nopeutti omaa ajatusprosessia. Tällaisissa projekteissa välittömyys kommunikoinnissa on todella tärkeää, koska emme tehneet projektia varten täydellistä koodispeksausta.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Sisällöt paremmin esillä

Assembly.org julkistettiin elokuussa 2021 ”soft launch” -tyylisesti. Uudistus on tuonut fokuksen sisältöihin tapahtumien sijaan.

Isoin arvo on siinä, että Assemblyllä on ensimmäistä kertaa oma etusivu, joka näyttää Assemblyltä! Koko design on uusi. Sivustolla on kunnolla parannettu ja lisätty uutisten sekä videoiden esille tuomista ja sitä, miten sisällöt on listattu, miten niistä voi liikkua toisesta toiseen ja miten ne on linkitetty.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Uudistuksista huolimatta Telia Esports Series ei ole kadonnut mihinkään, vaan sivusto on yksi osa-alue Assembly.orgia.

Sivustoa on tarkoitus kehittää käyttäjätestien perusteella.

Iso teema on tuoda rekisteröityneille käyttäjille lisää tekemistä ja ominaisuuksia.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Yhteistyön parhaat puolet

Mikä on ollut parasta yhteistyössämme? Kysyimme niin Assyilta kuin omalta tiimiltämme projektin parhaat onnistumiset ja antoisimmat opit.

Varmasti kommunikointi. Suoran Slack-kanavan kautta voi melkein kellonajasta riippumatta kysyä kysymyksiä, ja kohta tulee aina vastaukset.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Aina on mahtavaa päästä mukaan projektiin, jossa on sitoutuneitaja osaavia tekijöitä ja käytetään uusimpia teknologioita. Projekti opetti minulle paljon ja auttoi kehittymään huimasti. Yksi parhaimmista asioista mikä jäi mieleen tästä projektista oli kommunikaatio tiimin sekä asiakkaan kanssa. Oli myös hienoa päästä tekemään näyttävä ja toimiva kokonaisuus, joka toimii vaivattomasti.

Suunnittelijalle projekti oli erittäin mieleinen, koska pääsin toteuttamaan itseäni aika vapaasti. Lähtökohtana designiin minulla oli asiakkaan suht tuore brändi-ilmeen uudistus, jota pääsin jalkauttamaan nettiin. Minulla oli koko ajan yhteys ohjelmistokehittäjiin sekä Product Owneriin ja pystyin heidän kanssa käymään kaikki design-ajatukset helposti ja nopeasti läpi. Kommunikaatio oli nopeaa ja suoraa eikä välissä ollut turhaa byrokratiaa.

Nieminen lisää vielä loppuun saaneensa lisäarvoa osaajistamme.

Fraktiolta löytyy useampi kehittäjä, joten osaaminen ei ole yhden ihmisen takana. Voin kysyä heiltä mielipiteitä, näkemystä, sparrata ja validoida omia päätöksiä. Mielestäni kooditalolle on erittäin hyvä lisä, että fraktiolaiset voivat keskenään sparrailla. Yksi kehittäjä ei aina keksi kaikkea, vaikka olisi kuinka hyvä.

Kuva Juho Niemisestä

Juho Nieminen

Product Owner, Assembly

Tutustu sivuun: Assembly.org

 

Haluatko kuulla lisää? Lähetä meille viestiä.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi