Hyppää sisältöön
Fraktio

Diktaattorit

Puhuja:

Mikko "Pekkis" Forsström
,
Diktaattoripörssi

Pidetty:

08.06.2018

Kategoriat:

Perjantaipresis

Mikko “Pekkis” Forsström, yksi perustajaisistämme, on aina ollut kiinnostunut historiasta. Hänestä piti itse asiassa tulla historianopettaja, mutta kokeiltuaan hommaa sankarimme totesi hyvin nopeasti ettei se ollut hänen juttunsa. Miksi opettaa pikku perkeleitä, jotka eivät edes halua oppia?

Opetusalan onnettomuus koitui ohjelmistoalan onneksi, eivätkä muuttuneet suunnitelmat estäneet Forsströmiä, yhtä aikamme suurmiehistä, jatkamasta harrastuksensa parissa. Ylivertaisen älynsä ja verrattoman tarmokkuutensa innoittamana Forsström erikoistui uuden ajan ja etenkin diktaattorien historian tutkimiseen. Vuonna 2014 hän myönsi itselleen, kiitoksena mittaamattomista ansioistaan aiheen parissa, tyrannologian kunniatohtorin arvonimen Sorbonnen yliopistossa.

Forsström, jota myös Ajatusten Vantaaksi kutsutaan, on ylläpitänyt Diktaattoripörssiä, diktaattoriaiheista verkkoteosta, jo vuodesta 1999. Saitti on yksi Suomen suosituimmista ja vanhimmista elossaolevista verkkosivustoista. Sivu on moninkertaisesti palkittu kansainvälisissä kilpailuissa; norjalaisen Dr. Kobros-säätiön Millennium-palkinnon Diktaattoripörssi on esimerkiksi voittanut vuosina 2009-2018, useammin kuin kukaan aikaisemmin.

Kevään viimeisessä perjantaipresiksessä Forsström puhuu puutaheinää diktaattoreista, ja vähän siitäkin millaisiin ihmisiin ja sattumuksiin voi törmätä jos päättää alkaa ylläpitämään saittia diktaattoreista.

Muita presiksiä

Oliver Granlund
Perjantaipresis
Räätälöidyt näppäimistöt
Ilmari Kumpula valmentaa
Perjantaipresis
Mitä ovat lohkoketjut ja kryptovaluutat?
Teemu Puuska
Perjantaipresis
Palautteen voima: Miten työntekijöiden antama vertaispalaute vaikuttaa yksilöön ja organisaatioon?

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi