Fraktio

Diktaattorit

Puhuja:

Mikko "Pekkis" Forsström
,
Diktaattoripörssi

Pidetty:

08.06.2018

Kategoriat:

Perjantaipresis

Mikko “Pekkis” Forsström, yksi perustajaisistämme, on aina ollut kiinnostunut historiasta. Hänestä piti itse asiassa tulla historianopettaja, mutta kokeiltuaan hommaa sankarimme totesi hyvin nopeasti ettei se ollut hänen juttunsa. Miksi opettaa pikku perkeleitä, jotka eivät edes halua oppia?

Opetusalan onnettomuus koitui ohjelmistoalan onneksi, eivätkä muuttuneet suunnitelmat estäneet Forsströmiä, yhtä aikamme suurmiehistä, jatkamasta harrastuksensa parissa. Ylivertaisen älynsä ja verrattoman tarmokkuutensa innoittamana Forsström erikoistui uuden ajan ja etenkin diktaattorien historian tutkimiseen. Vuonna 2014 hän myönsi itselleen, kiitoksena mittaamattomista ansioistaan aiheen parissa, tyrannologian kunniatohtorin arvonimen Sorbonnen yliopistossa.

Forsström, jota myös Ajatusten Vantaaksi kutsutaan, on ylläpitänyt Diktaattoripörssiä, diktaattoriaiheista verkkoteosta, jo vuodesta 1999. Saitti on yksi Suomen suosituimmista ja vanhimmista elossaolevista verkkosivustoista. Sivu on moninkertaisesti palkittu kansainvälisissä kilpailuissa; norjalaisen Dr. Kobros-säätiön Millennium-palkinnon Diktaattoripörssi on esimerkiksi voittanut vuosina 2009-2018, useammin kuin kukaan aikaisemmin.

Kevään viimeisessä perjantaipresiksessä Forsström puhuu puutaheinää diktaattoreista, ja vähän siitäkin millaisiin ihmisiin ja sattumuksiin voi törmätä jos päättää alkaa ylläpitämään saittia diktaattoreista.

Muita presiksiä

Tommi Viitala
Perjantaipresis
Katukuvaaminen
Perjantaipresis
Teknologiademoista uuteen liiketoimintaan
Virpi Vaittinen puhuu ennakoinnista
Perjantaipresis
Kuinka hyödyntää ennakointia vuonna 2021?

Kiinnostuitko?

Tuike Järvi

Tuike Järvi

Chief Experience Officer

040 059 2123
tuike.jarvi@fraktio.fi
Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi
Käytämme evästeitä sivun kehittämiseen.Lue lisää