Hyppää sisältöön
Fraktio

Suomen tehokkain UI/UX -valmennus

Miksi nykypäivänä monet uudet sovellukset tuntuvat samantien luontevilta käyttää? Miksi jotkut palvelut näyttävät paremmilta kuin toiset?

Tiedämme, että kuka vain voi oppia suunnittelua, jopa kahdessa päivässä. Opetamme kaikki tarvittavat taidot käytännön kautta, konseptin jalostamisesta leiskoittamiseen ja käyttäjätestaukseen. Käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemussuunnittelu, eli UI/UX-design, ovat kokoelma monitieteisiä taitoja joilla muotoillaan konsepti konkreettiseksi palveluksi jota ihmiset voivat käyttää mahdollisimman kitkattomasti.

Kurssilla opetamme suunnittelun perusteita ja tuomme vaikeammatkin käsitteet maan pinnalle helposti ymmärrettäviksi. Opetamme käytännön kautta taitoja, joita jokainen voi soveltaa omassa työssään saman tien.

Saat mukaasi tekemämme e-kirjan, jossa kerrataan esitetyt asiat, sekä liudan lisätehtäviä joilla voit kehittää suunnittelutaitojasi itsenäisesti kurssin jälkeenkin. Kurssin suorittaneet kutsutaan Slack-kanavalle, jossa voit palata astialle kurssin jälkeenkin.

Valmennusryhmä ahertamassa

Opi ryhmässä suunnittelumenetelmiä joilla voit viedä idean koodivalmiiksi kokonaisuudeksi

 • Opi Design Sprint -harjoitteita joilla jalostetaan ajatuksista toimiva palvelukokonaisuus.
 • Kehitä ryhmän kanssa palvelukonseptista käyttäjäläheisiä rautalankanäkymiä.
 • Opi, kuinka nopeasti voi luoda yksinkertaisia prototyyppejä ja suorittaa käyttäjätestausta.
 • Jalosta rautalangat visuaalisiksi leiskoiksi ja interaktiivisiksi prototyypeiksi.

Valmennus tapahtuu neljän hengen ryhmissä (max. 3 ryhmää, 12 osallistujaa). Jokainen ryhmä konseptoi, jalostaa ja suunnittelee heitä kiinnostavan palvelun harjoitusten avulla.

Kurssin kokonaisuus kattaa kaikki vaiheet jotka tapahtuu ennen koodausta

Kenelle kurssi sopii?

Voit olla joko ohjelmistokehittäjä tai henkilö, joka toimii ohjelmistokehittäjien tai suunnittelijoiden kanssa. Voit olla esimerkiksi tuoteomistaja, joka haluaa parantaa yhteistyötä kehittäjiensä kanssa. Opit ymmärtämään suunnittelijoiden päätöksentekoa paremmin, harjoitteita joilla voit osallistua suunnitteluprosessiin, sekä tapoja joilla voit havainnoida käytettävyyshaasteita ennen käyttöliittymien toteutusta.

Et tarvitse aiempaa kokemusta suunnittelussa. Valmennus sopii sinulle jos työskentelet IT-alalla ja haluat osata muotoilla konseptin konkreettiseksi, koodausvalmiiksi palveluksi.

HUOM! Jos haluat oppia vain Design Thinking tai Design Sprint -taitoja, ole meihin yhteydessä niin järjestämme sinulle yhden päivän intensiivikurssin.

Valmentaja

Valmentajana toimii Vitali Gusatinsky. Vitali on suunnitellut käyttöliittymiä nuoresta asti, ja on toiminut mobiili- ja verkkopalveluiden pääsuunnittelijana esimerkiksi MTV Median, Maaseudun Tulevaisuuden, Visma Solutionsin ja Microsoftin hankkeissa.

Vitali järjestää kaikenkokoisille yrityksille Design Sprint -työpajoja ja on opettanut suunnittelua niin kehittäjille kuin ei-teknisille henkilöille. Hän on kiteyttänyt parhaat oppinsa ja menetelmänsä tähän intensiiviseen kurssiin antaakseen mahdollisimman arvokkaan kokonaisuuden osallistujille riippumatta heidän lähtökohdistaan.

Voit tutustua Vitaliin lukemalla hänen ajatuspäästönsä käytettävyydestä ja Design Sprinteistä sekä katsomalla sankarimme perjantaipresikset typografiasta ja väreistä. Jos keksit kysyttävää, hänet saa oivasti kiinni sähköpostilla!

Käyttäjätestausta

Opi luomaan interaktiivisia prototyyppejä ja testaamaan niitä käyttäjien kanssa

Kurssin sisältö

Aloitamme peruskäsitteistä ja rakennamme pikkuhiljaa prototyypin palvelusta paperille jonka suunnittelemme leiskoiksi seuraavana päivänä. Läpi prosessin opimme suunnittelukonsepteista ja testaamme ideoita käyttäjillä.

Päivä 1

 • Yleisiä suunnitteluperiaatteita
 • Google Venturesin Design Sprint
 • Wireframing
 • User personas, empathy maps
 • User flow mapping
 • Storyboarding
 • Prototyping
 • User testing, osa 1

Päivä 2

 • Hyviä käytettävyyskäytäntöjä
 • Figman käyttö
 • User testing, osa 2
 • Q&A

Seuraavat valmennukset

Koulutus tapahtuu toimistollamme Kampissa.

19.-20.12.2018
22.-23.1.2019
26.-27.2.2019
27.-28.3.2019 (englanniksi)
24.-25.4.2019
28.-29.5.2019
26.-27.6.2019 (englanniksi)
24.-25.7.2019
28.-29.8.2019
24.-25.9.2019
30.-31.10.2019 (englanniksi)
27.-28.11.2019
26.-27.2.2020
24.-25.8.2020
28.-29.9.2020
26.-27.10.2020
23.-24.11.2020

HUOM: Valmennukset ovat paussilla pandemian tilanteen vuoksi. Etävalmennukset mahdollisia järjestää. Suosittelemme myös meidän Figma Advanced valmennusta.

 

Valmennuksen hinta on 1 495 €/hlö (+ alv). Jos haluat mukaan, ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen: valmennus@fraktio.fi.

Valmennusta vain teidän porukalle?

Jos teitä on monta tai haluat oppia omassa rauhassa oman firmasi tyyppien kanssa, järjestämme mielellämme yksityiskurssin joko teidän tai meidän tiloissamme, teille sopivana ajankohtana, sopivaan pakettihintaan, suomeksi tai englanniksi. Laita viestiä niin sovitaan yksityiskohdista!

Kehuja valmennetuilta

Oppilaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä valmennukseen. Asteikolla 1-5 olemme saaneet keskimäärin kurssista arvosanan 4.7. Tässä joitakin vapaamuotoisia palautteita valmennetuilta:


“Valmennuksessa oli hyvä teoria/konkretia -suhde. Paljon jäi käteen ajatuksia mitä osaa käytännössä soveltaa projekteissa.”

“Hieno asenne, hyvä koppi ajankäytöstä ja eteneminen”


“Valmennus oli hyvin valmisteltu ja valmennettu.”


“Hyvin rakennettu kokonaisuus. Toimi hyvin kun aamupäivästä oli “luennointia” ja sen jälkeen käytännön tekemistä. Sisältöä mahtui pariin päivään tosi laajasti.”


“Harjoitukset tuntuivat käytännönläheisiltä. Oli myös hyvä, että niissä oli aikarajoitteet että vältettiin “analysis paralysis”-tyyppiset ongelmat suurimmilta osin.”


“Kädet alusta loppuun saakka savessa.”


“Käyttäjätestit havainnollisti jälleen kerran kuinka tärkeää on astua sen oman kuplan ulkopuolelle mahdollisimman pian.”

“Koen, että ymmärrykseni kokonaisuutena laajeni.”

“Kiva saada tärkeät perustiedot ja opetella käyttämään ilmaista työkalua. Jatkossa on vielä paljon opittavaa, mutta tästä sai inspiraatiota ja aloittamiseen tarvittavat työkalut.”


“Kokonaisuudessa hieno koulutus ja nautin siitä suuresti.”

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi