Hyppää sisältöön
Fraktio

Opi rakentamaan rajapinta-arkkitehtuuria GraphQL:n parhailla käytännöillä

GraphQL on helppo ottaa käyttöön, mutta sillä saa nopeasti harmia aikaan, jos sitä ei käytetä järkevästi. Tässä valmennuksessa opit, miten GraphQL:n työkaluja kannattaa käyttää monimutkaisemmissa rajapinnoissa tiedonhakuun.

Valmentajat tietokoneen ääreesä

Valmennuksessa emme käy läpi vain syntaksia, vaan opetamme ajattelutapaa GraphQL:n moderniin käyttöön – miksi ja miten asiat tapahtuvat.

GraphQL on kyselykieli rajapinnoille, ja sen avulla rajapinnasta voi hakea juuri tarvitsemansa datan. Tässä valmennuksessa opit, miten kehität backendin ja miten GraphQL:llä tehdään vaativampia kyselyitä. Lisäksi opit frontin datanhakua ja tilanhallintaa. Valmennuskokonaisuudessa opit parhaita käytäntöjä, jotka voit hyödyntää suoraan omassa työssäsi. Valmennuksessa käytetään GraphQL:ssä kehyksenä Apolloa.

Olemme jakaneet valmennuskokonaisuuden 3 päivään. Voit osallistua jokaiseen tai valita osaamistasosi ja kiinnostuksesi mukaan vain tietyt päivät.

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus sopii kokeneille devaajille, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään rajapintakehityksestä.

 

Rakenna osaamisesi yksi valmennuspäivä kerrallaan

GraphQL valmennuksen eri osa-alueet

Valmennuspäivä 1: GraphQL:n perusteet

Hinta 800 €

Jos sinulla ei ole aiempaa osaamista GraphQL:sta, tämä valmennuspäivä on ehdoton. Valmennuspäivän aikana käymme läpi, mikä GraphQL on, miten Apollon serveri toimii ja mitkä ovat GraphQL:n käytön yleisimmät sudenkuopat.

Valmennuspäivän jälkeen

 • Tiedät GraphQL:n periaatteet ja ymmärrät syntaksin
 • Osaat lukea ja kirjoittaa GraphQL-kyselyitä
 • Osaat pystyttää ja käyttää Apollo-serveriä

Valmennuspäivä 2: GraphQL ammattitasolla

Hinta 800 €

Jos olet käynnyt perusteetkurssin tai sinulla on jo vastaava pohjaosaaminen GraphQL:n käyttöön, voit hypätä suoraan mukaan valmennuspäivään. GraphQL ammattitasolla valmennuspäivä on arkkitehtuurikurssi, joka maalaa kokonaiskuvan. Valmennuspäivän aikana opit, miten tehdä vaativaan käyttöön GraphQL API ja miten tehdä GraphQL:n tyypitystä Typescriptissä sekä mitä ottaa huomioon mm. tietoturvassa.

Valmennuspäivän jälkeen:

 • Osaat implementoida laajan ja tehokkaan GraphQL-palvelin arkitehtuurin
 • Tunnet GraphQL:n rajoitteet ja ymmärrät, mitä arkkitehtuurivaatimuksia se asettaa backendille
 • Tiedät, miten tietoa haetaan ja käsitellään tehokkaasti
 • Osaat tehdä elegantteja ja tehokkaita ratkaisuja
 • Osaat tehdä virheidenhallintaa fiksusti

Valmennuspäivä 3: Apollo GraphQL Frontendissa

Hinta 800 €

Jos haluat oppia GraphQL:n käyttöä frontissa, tämä valmennuspäivä on sinulle. Päivän aikana käymme läpi, miten Apollo client otetaan käyttöön React-projektissa sekä minkälaisia tilanhallinnan työkaluja se tarjoaa ja tietysti miten sillä haetaan tietoa GraphQL-rajapinnasta. Valmennuspäivä edellyttää kohtalaisen pohjaosaamisen GraphQL:n käytöstä ja React-osaamisesta on hyötyä.

Valmennuspäivän jälkeen:

 • Osaat käyttää Apollo clientin tarjoamia ominaisuuksia React-projekteissa
 • Olet tilanhallinan mestari Apollo clientia hyödyntäen
 • Tiedät miten välttää frontin sudenkuoppia

Valmennus sopii erityisesti frontend-kehittäjille, jotka tekevät käyttöliittymää GraphQL-rajapintaa hyödyntäen.

Valmentajat työskentelevät tietokoneiden ääressä
Valmentajat työskentelevät tietokoneiden ääressä

Valmentaja: Henri Vesala

Valmentaja toimii Henri “Tohtori” Vesala, joka on yksi Fraktion perustajista ja senior-tason kehittäjiämme. Tohtori on aloittanut (Apollo) GraphQL:n parissa syksyllä 2017. Tohtori on omien sanojensa mukaan oppinut GraphQL:n “kantapään kautta” ja hänen tavoitteenaan onkin valmentaa oppeja eteenpäin, jotta muut voivat välttää saman polun. Tohtori uskoo, että positiivinen kokemus GraphQL:stä korreloi sen ymmärryksen kanssa.

Valmentaja: Aleksi Vuorio

Valmentajana toimii Aleksi Vuorio, Fraktion sovelluskehittäjä, joka tykkää mennä asioissa pintaraapaisua pidemmälle. Hän on käyttänyt GraphQL:ää vuodesta 2019. Vaikka Aleksia voidaan pitää nuorena tekijänä, hän on viime vuosien aikana ollut ratkaisemassa vaikeita ja monimutkaisia haasteita GraphQL:llä ja nähnyt projekteissa niin hyvää kuin huonoa GraphQL:n käyttöä. Valmentajana Aleksi haluaakin saada ihmiset ymmärtämään GraphQL:n vahvuuksia ja erilaisia käyttötapauksia.

Aleksi Vuorio

Tule mukaan oppimaan

Seuraavat valmennukset toteutetaan toistaiseksi etänä. Kerro meille ilmoittautumisen yhteydessä, mille valmennuspäiville osallistut.

Toukokuu 10.5. (basics)

11.5. (ammattitaso)

12.5. (front)

Syyskuu 13.9. (basic)

14.9. (ammattitaso)

15.9. (front)

Hinta ja ilmoittautuminen

Yhden päivän valmennuksen hinta on 800 €/hlö (+alv.) riippumatta siitä, osallistutko perusteisiin, ammattitason vai frontend -valmennuspäivään. Suosittelemme käymään koko 3 päivän valmennuskokonaisuuden. Lähtötasosi GraphQL:n käyttöön varmistetaan, jos haluat siirtyä suoraan GraphQL ammattitasolla tai Apollo GraphQL Frontendissa -valmennukseen.

1 päivän valmennus  800 €/hlö (+ alv.)
2 päivän valmennuskokonaisuus  1 440 €/hlö (+ alv.) (-10 % ovh. hinnasta)
3 päivän valmennuskokonaisuus 1920 €/hlö (+ alv.) (-20 % ovh. hinnasta)

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta lomakkeesta ja kerro meille, mille valmennuspäiville haluat osallistua. Jos et ole varma tai sinulla on kysymyksiä valmennuspäivien sisällöistä, laita meille viestiä ja autamme mielellämme.

Räätälöidyt valmennukset yrityksellenne

Jos teitä on useampi ja haluatte oppia omassa rauhassa tiiminne kesken, järjestämme mielellämme räätälöidyn valmennuksen teille sopivana ajankohtana. Saatte valmennukselle alemman henkilöhinnan, kun yrityksestänne osallistuu useampi henkilö.

Räätälöidyssä valmennuksessa pystymme pureutumaan yrityksenne ja tiiminne tilanteeseen ja tarpeeseen entistä paremmin. Lähetä viestiä, niin kerromme lisää.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi