Hyppää sisältöön
Fraktio

Rakennetaan yhdessä

Digitaalisten palveluiden rakentaminen on ongelmien ratkaisua ja muutoksen mahdollistamista. Työmme on tunnistaa millä tavoin ja minkälaisin ratkaisuin asiakkaan tavoite saavutetaan. Velvollisuutemme on huomioida pitkän aikavälin tarpeet ja vaikutukset niin asiakkaan, loppukäyttäjän, kuin ympäröivän maailman näkökulmista.

Tutkimus
Design
Ohjelmointi
Mobiili
DevOps
Valmennus

Miksi Fraktio?

Autamme tekemään kestäviä päätöksiä, joiden päälle pystyt rakentamaan tulevaisuutta. Emme tavoittele maksimaalista laskutusta, vaan maksimaalista onnistumista.

Lue lisää meistä

TUTKIMUS

Parhaat ratkaisut eivät löydy itsestään. Ne kaivetaan esiin yhdessä.

Meiltä löytyy työkaluja, taitoa ja osaamista parhaiden ratkaisujen löytämiseen. Yhdessä voimme hyödyntää dataa, tehdä tutkimuksia ja kartoituksia, sekä etsiä sen teille parhaimman ja kestävimmän ratkaisun.

Vaikka olemme empaattisia ihmisiä, on väärin olettaa että tietäisimme aidosti miten muut reagoivat luomiimme konsepteihin ilman että asiaa tutkitaan. Pyrimme sisällyttämään testausta aidon kohderyhmän kanssa jokaiseen projektiimme.

Esimerkkejä palveluistamme

Auditointi ja kartoitus

Auditointi on objektiivinen näkemys tämänhetkisestä tilanteesta. Design Audit tarjoaa puolueettoman, ulkopuolisen näkökulman ja tuoreen katsontakannan. Auditin raportti toimii yhteisenä lähtökohtana palvelun rakentamiselle.

Käyttäjätestit

Mikään ei voi korvata ihmiskontaktia. Vaikka numeerinen data ja meidän ammattitaito ovat kulmakiviä työssämme, on tärkeää validoida ideoita ketterästi prototyyppien kanssa aitojen käyttäjien kanssa.

Työpajat

Työpajassa saadaan yhdessä ihmeitä aikaiseksi. Suunnittelijamme rakentavat työpajan aina projektin ja tiimin tarpeiden pohjalta. Työpajojen tuloksena syntyy aina uusia ajatuksia, oivalluksia sekä konkreettinen jatkosuunnitelma.

Design Sprint

Design Sprint on prosessi, jolla luodaan nopeasti ratkaisuja. Sen suurin hyöty on tiivistää mahdollisesti kuukausien työt yhteen viikkoon. Intensiivisen työviikon aikana jalostetaan ideoista käyttäjätestattu konsepti.

Grano Shop

Olin tyytyväinen selkeään viestintään projektin aikana sekä tulosten esittelyssä. Tutkimus oli tehty huolellisesti
Tutustu projektiin

Design

Paljon enemmän kuin kauniita pikseleitä

Autamme käyttökokemuksen suunnittelussa projektin kaikissa vaiheissa. Käytössämme on Fraktion yli 25 koodaajan porukka, joten pystymme toteuttamaan kaiken, minkä suunnittelemme. Uskomme että kaikissa meissä asuu suunnittelija, etenemme nopeasti konkretiaan ja osallistamme ihmiset. Kokonaisvaltainen ymmärrys on se, joka tuottaa näkyviä tuloksia.

Yksi suunnittelijan tärkeimmistä tehtävistä on yhdistää ihmiset ideoimaan yhdessä ja tasavertaisina. Meidän suunnittelijat ohjaa tiimin kohti konkreettisia ratkaisuja ja auttaa havainnollistamaan ja testaamaan niitä. Parhaat tulokset saadaan, kun koko tiimi osallistuu suunnitteluun.

Esimerkkejä palveluistamme

UX-suunnittelu

Rakennamme palveluita aitojen tarpeiden ja näkökulmien ympärille. Mallintamalla ratkaisuja validoidun tiedon kautta ja testaamalla käyttäjien kanssa saamme aikaiseksi lopputuloksen joka aidosti rikastuttaa ihmisten elämää.

Visuaalinen suunnittelu

Kun palvelun tarkoitus ja luonne ovat päätetty, on tärkeää luoda selkeä ja harmoninen lopputulos. Suunnittelemamme palvelut edustavat asiakkaidemme brändejä ja luovat arvoa käyttäjilleen.

Interaktiosuunnittelu

Meille on tärkeää luoda kokemuksia, jotka tuovat iloa ihmisille. Optimoimme normaalit hetket tarkoituksenmukaisesti unohtumattomiksi kokemuksiksi, jotka nostavat palvelun uudelle tasolle.

Design System

Hyvän käyttökokemuksen luuominen on enemmän kuin kauniita suunnitelmia ja huolella viilattuja pikseleitä. Luomalla yhtenäisen Design Systemin kehittäjien kanssa, nopeutamme kehitystyötä ja varmistamme laadukkaan yhtenäisen kokemuksen.

Mehiläinen

Fraktiolaisten yhteistyötaidot sekä tiimin sisällä että ulkopuolella ovat loistavat
Tutustu projektiin

Ohjelmistokehitys

Vastuunkantoa, johtajuutta ja omistautuneisuutta

Fraktiolaisilta löytyy sekä monipuolista osaamista, että kyvykkyyttä ottaa kantaa ja antaa neuvoja. Projektia startatessa ja toistuvasti sen aikana tarkastelemme minkälaista osaamista ja mitä vastuualueita sekä toimintamalleja juuri tässä hankkeessa tarvitaan.

Valitsemme teknologian kunkin projektin tavoitteiden ja vaatimusten mukaan. Mitä ikinä teknologioita päätöksiä teemmekään, voit olla varma että ne ovat lisenssi- ynnä muista harmeista vapaata, avointa lähdekoodia.

Kaikki fraktiolaiset ovat sitoutuneet jatkuvaan oppimiseen. Seuraamme aktiivisesti alan kehitystä ja testaamme uusia teknologioita sekä toimintatapoja, jotta jokaisessa hankkeessa käyttämämme menetelmät palvelevat parhaiten kulloisenkin asiakkaan tarpeita.

Heltti

Halusimme tyyppejä, jotka loksahtavat osaksi tiimiä. Tuntuikin siltä, että Panu ja muut fraktiolaiset olisivat olleet meillä töissä.
Tutustu projektiin

Mobiilikehitys

Veitsenterällä yhdistyy kokemus ja kokeiluhalu

Mobiilisovelluksia rakentaessa otamme huomioon eri laitteiden ja käyttöliittymien vaatimukset. Vahva full stack -osaamisemme mahdollistaa backend-ratkaisujen toteuttamisen samalla tiimillä. Voimme siis hoitaa koko sovelluksen suunnittelun ja tuotannon alusta loppuun, jos tarpeesi on kokonaisvaltainen kumppani.

Kehitämme lähtökohtaisesti webteknologioihin perustuvalla React Nativella, joka on Facebookin ja yhteisön kehittämä avoimen lähdekoodin sovelluskehys. React Nativea käyttävät myös mm. Instagram, Uber ja Pinterest.

Reima

ReimaGO on palkittu kokonaisuus mobiilisovellusta ja aktiivisuussensoria, jotka yhdessä innostavat lapsia perheineen liikkumaan.
Tutustu projektiin

DevOps

Ketterät toimintamallit tehokkaiden verkkopalveluiden tuottamiseen

DevOps-mentaliteetin ytimenä on turhan työn karsiminen ja kaiken toistuvan automatisointi. Käytännön tasolla DevOps-tiimi on itse vastuussa toimintatapojen muutttamisesta, uusien ratkaisujen kehittämisestä tai vaikka hyväksi todettujen työkalujen käyttöönotosta. DevOps-erityisasiantuntijat toimivat osana tiimejämme tai konsultteina olemassaolevan tiimin tukena.

Modernien työkalujen avulla voimme automatisoida monet ohjelmistokehitykseen ja testaamiseen liittyvät toiminnot, kuten paketoinnin, laadunvarmistuksen ja julkaisun. Automatisointi takaa sujuvamman tausta- ja infratyön sekä mahdollistaa, että tiimillä on enemmän aikaa keskittyä asiakkaalle oleellisimpaan kehitystyöhön.

Meiltä saat pilvikonsultointia tarpeesi mukaan siten, että kokonaisvastuu palvelusi pilvioperoinnista säilyy sinulla. Halusitpa siirtää nykyisen tuotantoympäristösi ja -palvelusi pilveen, rakentaa sovelluksen suoraan pilvipalveluiden päälle tai kontittaa (dockeroida) palvelusi, me voimme auttaa.

Tutustu DevOpsiimme

Verkkokauppa.com

Oli mahtavaa saada taas Fraktio taloon! Selvisimme ensimmäistä kertaa Black Fridaystä täydellä kunnialla.
Tutustu projektiin

Valmennus

Nostetaan yhdessä Suomen ammattitaidon tasoa

Tärkeä osa kehittymistä ja jatkuvaa oppimista on tiedon jakaminen ammattilaisilta toisille. Koulutuksiamme vetävät samat fraktiolaiset, jotka arkisin myös suunnittelevat ja rakentavat digitaalisia palveluita työkseen. Tärkeintä on mielestämme opetuksen ajantasaisuus ja käytännönläheisyys. Siksi valmennuksemme tapahtuvat pienryhmissä ja niiden sisältöä kehitetään jatkuvasti. Koulutustapahtumat räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan.

Kovat osaajamme pehmeillä arvoilla ovat parhaita mahdollisia tiedon jakajia. Olemme järjestäneet valmennuksia UX-suunnittelusta, sovelluskehityksestä ja mm. tietoturvasta.

Esimerkkejä valmennuksistamme

4.7 / 5

keskiarvo valmennettavilta

36 valmennusta 146 arvostelua

Lue lisää!

Blogi
Näin me toimimme: ääretön tunkki käytännössä
Referenssi
Visma Sign
Piirretään haltuunottosuunitelmasta kuva.
Blogi
Kompleksisen projektin haltuunotto ja mitä huomioida eri vaiheissa

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi