Tapahtuma

Vikaklikki - Kohti kestävää digitaalista kuluttamista

25.11.2022 maksuton Perjantaipresis

Jos internet olisi valtio, se olisi kolmanneksi suurin sähkön käyttäjä. Digitalisaatio kiihtyy hurjaa vauhtia ja internetin aiheuttamien päästöjen on arvioitu kasvavan 14% vuoteen 2040 mennessä.

Mitä minun tulisi kuluttajana tietää internetin hiilijalanjäljestä ja vastuullisesta kuluttamisesta? Mikä on osani koko digitaalisessa ekosysteemissä?

Näihin kysymyksiin suunnittelija Milla Poikolainen paneutuu presiksessään “Vikaklikki - Kohti kestävää digitaalista kuluttamista”. Millan mielestä digitaalisen ympäristön päästöistä puhutaan liian vähän ja hän haluaa nostaa internetin hiilijalanjäljen sekä kestävät digitaaliset valinnat tapetille. Esityksessä käydään läpi mm. internetin hiilijalanjälkeen vaikuttavia tekijöitä sekä annetaan konkreettisia vinkkejä oman hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Tervetuloa kuuntelemaan paikan päälle tai striiminä ilmaista presentaatiota klo 16 alkaen. Presentaatio pidetään suomeksi ja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kestävästä digitaalisesta huomisesta.

Esitys on rakennettu helposti ymmärrettävästi ja esimerkein, joten kuuntelemaan voi tulla niin aiheesta kiinnostuneet kuin digitaalisten tuotteiden ja palveluiden parissa työskentelevät ammattilaiset.