Verkkokauppa.com

Pilvi­konsultointia palvelun skaalau­tuvuuden varmistami­seksi

Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-DevOps

Toimiala

Vähittäiskauppa

Palvelut

DevOps
Pilvikonsultointi

Suomen suosituin verkkokauppa

Verkkokauppa.com on Suomen suosituin verkkokauppa. 20 vuoden aikana “Verkkis” on toimittanut asiakkailleen yli 15 miljoonaa tuotetta.

Fraktion ja Verkkokauppa.comin yhteistyö ulottuu parin vuoden taakse, jolloin olimme mukana rakentamassa Verkkiksen ensimmäistä puhtaasti mobiileille käyttöjärjestelmille optimoitua verkkokauppaa, joka myöhemmin otettiin käyttöön koko sivustolla.

Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-DevOps-2

Tavoitteena skaalautuvuuden varmistaminen

Black Friday ja Singles Day (11.11.) ovat viimeisten vuosien aikana kasvaneet vuoden suurimmiksi ostotapahtumiksi. Verkkokaupoissa ostoryntäykset näkyvät suurina kävijäpiikkeinä ja rasitteina palvelimille. Verkkokauppa.com halusi varmistaa palvelunsa skaalautuvuuden, ja otti yhteyttä pilvikonsultoinnin tiimoilta.

Fraktio tarjoaa osaamista digipalvelun koko elinkaarelle. DevOps-tiimimme ylläpitää olemassa olevia palveluita ja konsultoi esimerkiksi Verkkokauppa.comin kaltaisessa tilanteessa olevia yrityksiä viemään ympäristönsä uudelle tasolle. DevOps-tiimistämme Kalle Lamminpää ja Tero Tuomala ryntäsivät Verkkokauppa.comin Platform-tiimin lisäkäsiksi ja paiskivat töitä viisi kuukautta palveluiden skaalautuvuuden parissa.

- Yksinkertaistettuna palveluiden skaalautuvuuden parantaminen tarkoittaa useissa tapauksissa niiden siirtämistä omasta konesalista pilveen, jotta ajoalusta on skaalautuvampi ja kestää mahdolliset piikit kävijämäärissä.

- Tämä toki vaatii, että palvelu on toteutettu skaalautuvaksi, niin kuin tässä tapauksessa oli tehty, Tero kertoo.

Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-kuvistusjuliste-ti
20 vuoden aikana “Verkkis” on toimittanut asiakkailleen yli 15 miljoonaa tuotetta. Kuvituskuva.
Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-tiimi-ti
Yksi tärkeimmistä tavoitteista oli jakaa osaamista asiakkaan tiimiin. Kuvassa Fraktion DevOps osaajia.

Työtä yhdessä saumattomana tiiminä

Pilvikonsultointi-projektissa oli selkeä tavoite ja päämäärä. Työskentely tapahtui Verkkokauppa.comin tiloissa osana heidän Platform-tiimiään, sillä yksi tärkeimmistä tavoitteista oli jakaa osaamista asiakkaan tiimiin, jotta osaamistaso säilyisi projektin jälkeenkin.

Kun sekä suunnitelmat että toteutus tehtiin yhdessä asiakkaan tiimin kanssa, levisi osaaminen, jolloin ajoympäristön jatkokehittäminen on mahdollista tehdä talon sisäisinä töinä.

"Teimme työtä tiiminä. Suunnittelimme uuden ajoympäristön ja toteutimme sen käyttöönoton."

Tero-Tuomala-Fraktio-BG
Tero Tuomala DevOps
Fraktio

"Toimme uusia välineitä ja työkaluja tiimiin, sekä automatisoimme työvaiheita."

Fraktio-Ihmiset-Kalle-Lamminpää
Kalle Lamminpää DevOps
Fraktio
Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-Verkkokaupan-varasto

Parasta on tyytyväinen asiakas

Projekti on onnistunut, kun tavoitteisiin päästään ja sekä tiimi että asiakas ovat tyytyväisiä.

"Oli mahtavaa saada taas Fraktio taloon! Kallen ja Teron avulla pääsimme nopeasti tiiminä kohti maalia, ja tekeminen oli mutkatonta. Selvisimme ensimmäistä kertaa Black Fridaystä täydellä kunnialla."

Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-Henrik Weckström
Henrik Weckström CTO
Verkkokauppa.com

"Hienoin kokemus oli itse Black Friday, joka päivystettiin tiimin kanssa yhdessä. Seurattiin miten palvelut toimivat. Tunnelma oli kuin vaali-illan tulosten seurannassa."

Tero-Tuomala-Fraktio-BG
Tero Tuomala DevOps
Fraktio

"Ehdottomasti tiimi, jossa tehtiin, oli parasta. Meillä oli selkeä tavoite. Lisäksi Scrum toimi tiimissä todella hyvin."

Fraktio-Ihmiset-Kalle-Lamminpää
Kalle Lamminpää DevOps
Fraktio
Fraktio-Referenssi-Verkkokauppa-Verkkokaupan-pääovi
Fraktio-Palvelut-Ohjelmistokehitys-Petri-Petteri

Ota yhteyttä

Etsitkö kumppania? Voit varata meiltä suoraan 45minuutissa palaverin, jossa selvitämme, miten Fraktio voisi olla teille avuksi.

Ota yhteyttä