Telia Esports Series & Assembly Community

Parhaat ilmiöt rakentuvat yhteisöllisyydelle

Telia_Esport_tapahtuma

Toimiala

Esport

Palvelut

Webkehitys
UX/UI-suunnittelu
Animaatiot

E-urheilusta on hyvää vauhtia tulossa koko kansan huvia. Kasvavan pelaaja- ja fanijoukon yhdistämiseksi tarvitaan laadukas kilpapelisarja sekä sen ympärille rakentuva yhteisö. 

Teliaesportsseries.com on Telian ja Assembly Organizingin kanssa luotu yhteistyö ja se on on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sarja yhdistää pelaajat ruohonjuuritasolta maan huippuun ja sivusto tuo fanit livelähetysten äärelle.

Telia Esport 1

Uusi väylä e-urheilulle

Vuonna 2019 ensimmäisellä kaudellaan Telia Esports Series pitää sisällään kaksi peliä. Pelattavia pelejä ovat e-urheilumaailman jätti Counter Strike: Global Offensive sekä mobiilipelimaailman superhitti Arena of Valor. Näitä pelejä pelaamaan Telia kutsui Suomen pelimaailman kirkkaimmat tähdet ja karsintapelien kautta kutsuvierasjoukkueiden seuraksi pääsi kilpailemaan useampi kokemattomampi joukkue.

Telian tavoitteena on luoda Telia Esports Seriesin kautta uusi väylä menestykseen tulevalle suomalaisen e-urheilun sukupolvelle.

Streameja ja chattia

Fraktio toteutti Telia Esports Seriesille palvelun, jonka pohjana käytettiin aiempaa syksyllä 2018 tekemäämme Assembly Community -sivustoa. Assembly Communityn silloisiin ominaisuuksiin kuului mm. livestreamien seuraaminen, streamien rinnalle rakennettu chatti sekä suositut lootboksit.

Telia Esports Seriesiä varten palvelun sivusto rakennettiin uudestaan Telia Esports Seriesin brändin mukaiseksi ja sivustolle toteutettiin sisällönhallintaa helpottavia ominaisuuksia, kuten mahdollisuudet uutisiin ja muihin dynaamisiin sisältöihin. Toimme sarjaa varten mukaan myös ottelu- ja sarjataulukot, sarjassa pelaavat joukkueet sekä pelaajien omat sivut. Sivustolla voi nyt seurata Telia Esports Seriesin tuloksia ja etenemistä – ja tietenkin katsoa käynnissä olevia matseja!

Lootit ihastuttaa

Monen käyttäjän mielestä erityisen kiinnostava ominaisuus ovat tietenkin lootboksit. Lootbokseja voi haalia itselleen lunastamalla koodeja, joita voi metsästää livelähetyksistä sekä somesta. Jokaisesta avatusta lootboksista voittaa jonkin mehevän palkinnon! Palkinnot vaihtelevat sivuston sisäisestä valuutasta, kolikoista, aina ihka oikean maailman tuotteisiin asti. Ensimmäisellä kaudella arvottiin useille onnekkaille pelituoleja, mutta palkintojen joukossa on ollut myös esimerkiksi lippuja Assemblyille tai jopa tietokoneen komponentteja.

 

lb-better2

 

"Teliaesportsseries.com on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti asialle omistautunut porukka rakentaa lähes nollasta toimivan verkkosivuston. Kun tavoite ja fokus on kaikilla sama, se näkyy myös lopputuloksessa. Yhteistyö Telian, Assemblyn, Fraktion sekä Nordkappin välillä toimi saumattomasti koko projektin ajan."

Telia Esport3
Tiia Turunen Editor in chief, Telia.fi

Chat mahdollistaa keskustelut

Matsikohtaisen chatin ansiosta livelähetystä seuraavat voivat jutella keskenään sekä livelähetys-studion kanssa. Chattailu maksaa sivuston sisäistä valuuttaa, kolikoita, joita voi kerätä itselleen kasoittain avatuista lootbokseista. Jokaisella käyttäjällä on myös oma julkinen profiili, jota voi muokata itsensä näköiseksi. Omassa profiilissa voit esimerkiksi kertoa, montako lootboksia olet avannut tai kuinka aktiivinen chattailija olet ollut.

Haastava ja palkitseva kokemus

Fraktion kehittäjät ovat päässeet projektissa nauttimaan monista haasteista, joita ei useissa projekteissa tule vastaan. Suuret hetkelliset käyttäjäpiikit ovat olleet konkreettinen seuraus televisiossa mainostetuista lootbokseista ja näihin on ollut tärkeää varautua niin performantilla koodilla kuin jykevällä, vakaalla infralla.

Frontin puolella olemme saaneet toteuttaa mielenkiintoisia käyttäjäinteraktioita varsinkin lootboksien muodossa – unohtamatta tietenkään lukuisia animaatioita, joilla olemme pyrkineet tekemään sivustosta dynaamisen ja lootboksien avaamisesta ainutlaatuisen kokemuksen.

Fraktio on ollut vahvasti kehityksessä mukana jo Assembly Community -sivuston alusta asti. Horisontissa siintää jo Telia Esports Seriesin toinen kausi ja sivuston laajentaminen sekä käyttökokemuksen parantaminen – missä Fraktio on tietenkin innolla mukana!

"Tutun ja osaavan porukan kanssa on helppo tehdä töitä. Tiimi on saanut nopeasti kiinni siitä, mitä tavoitellaan ja tuonut vahvasti oman panoksensa kokonaisuuteen. Projektin aikana olen myös oppinut paljon modernista web-kehityksestä, siinä käytetyistä teknologioista ja työtavoista. Olin vaikuttunut, että Fraktiolta löytyi myös animointi-osaamista!"

juho-assembly-toimistolla-2021-08-27_h1280-381x480
Juho Nieminen Production Manager, Assembly Organizing

"Projektissa haastavaa on ollut käyttäjäpiikkien huomioiminen isoilla käyttäjämäärillä. Lisäksi vaativa yleisö tuo oman lisämausteensa tekemiseen. Jokaisen pelaajan haave on päästä tekemään jotain e-urheiluun liittyvää, niin myös minun. Projektissa olen päässyt kehittymään erityisesti animaatioiden toteuttamisessa, mikä on ollut minulle erityisen kiehtova uusi aluevaltaus. Yksi parhaita hankkeita, missä olen ollut!"

Jaani Leskinen
Jaani Leskinen Ohjelmistokehittäjä, Fraktio
Telia_Esport_2

"Telia Esports Series on ollut hieno projekti. Olemme melko lyhyessäkin ajassa onnistuneet rakentamaan hienon palvelun, joka pystyy vastaamaan huikean näkyvyyden tuomiin käyttäjämääriin. Paljon mielenkiintoisia teknisiä haasteita ja huippu meininki tiimin kanssa."

Ville_Harvala
Ville Harvala Ohjelmistokehittäjä, Fraktio

"Tämä on mieleinen kokonaisuus, koska aihe ja kohderyhmä ovat mielenkiintoisia ja palvelua käytetään paljon. Oli myös kiva livettää Assyillä, jossa näki läheltä miten sivustoa käytetään."

Mikkoa_Forrström
Mikko Forrström Ohjelmistokehittäjä, Fraktio
Petteri Hellgren

Haluatko kuulla lisää?

Kaipaako projektisi kumppania kehitykseen? Lähetä meille viestiä ja jutellaan, kohtaavatko tarpeemme.

Ota yhteyttä