Seppo

Seppo tekee oppimisesta hauskaa ja motivoivaa

Fraktio-Referenssi-Seppo-Hero-1 Seppo-mobile-hero

Toimiala

Koulutuspalvelut

Palvelut

Käyttäjätutkimus
UX/UI-suunnittelu
Mobiilikehitys
React Native
Pelillistäminen

Seppo.io on helppokäyttöinen oppimisalusta, jolla opettaja tai kouluttaja muuttaa materiaalinsa aktivoiviksi mobiilipeleiksi.

Ongelmanratkaisutaidot, yhteistoiminta, luovuus ja oman osaamisen jakaminen ovat keskeisessä osassa Seppo-pelien oppimisprosessissa. Kokemuksellinen ja tutkiva oppiminen innostavat lapsia oppimaan. Aktivoiva ja pelillisyyteen pohjaava lähestymistapa toimii myös yritysten oppimistarpeisiin.

Seppo näkymiä

Opetuspeleistä koulujen ja yritysten työkaluksi

Seppo sai alkunsa koulumaailmasta, ja alusta kehitettiin ensin tuomaan valmiita opetussisältöjä kouluille. Pian alkoi kehitystyö, jossa valmiiden pelien sijaan Sepposta luotiin alusta, jolla opettajat voivat itse luoda omien tarpeidensa mukaisia opetuspelejä.

Koulujen lisäksi Seppo levisi nopeasti myös järjestöjen ja museoiden käyttöön. Viime vuosina Seppoa on alettu käyttää myös yrityskoulutuksiin, joissa vahva pedagoginen pohja on ainoastaan hyödyksi.

Seitsemässä vuodessa Seppo on valloittanut käyttäjien sydämet. Tänä talvena juhlittiin 100 000 sivuston kautta tehtyä peliä. Käyttäjiä on noin 50 maassa.

Selainpelistä mobiilisovellukseksi

Vuoden 2019 keväällä Sepposta alettiin suunnitella mobiilisovellusta, koska selaimet asettivat peleille teknisiä rajoitteita, joista haluttiin eroon. Pelin myös haluttiin tarvittaessa toimivan täysin offline ilman verkkoyhteyttä.

"Halusimme viedä käyttäjäkokemuksen täysin uudelle tasolle ja herättää käyttäjissä wow-fiilistä." 

eeva_myller
Eeva Myller Head Of User Experience, Seppo

"Asiakkaan toiveissa oli, että softa toimisi mahdollisimman normaalisti vaikka ollaan offline. Parhaimmassa tapauksessa käyttäjä ei edes huomaisi että ei olla linjoilla."

Mikko Puppe Hirvonen
Mikko Hirvonen Ohjelmistokehittäjä, Fraktio
Seppo komponentteja
Loimme Sepolle Design Systemin suoraviivaistamaan kehitystä ja takaamaan laadukkaan käyttäjäkokemuksen.
Seppo ikoneita

Yhtenäistimme Sepon ikonografian, jotta se oli mahdollisimman selkeä ja uskollinen brändille.

Designista liikkeelle

Mobiilisovellusta lähdettiin suunnittelemaan puhtaalta pöydältä. Tavoitteena oli ideoida pelaajien kokemuksesta mahdollisimman pelkistetty ilman että lukittautuisimme tiettyyn tyyliin tai pelimekaniikkaan. Seppossa oli jo olemassa monta erilaista pelityyppiä, joiden kohdalla mietimme miten ne parhaiten kääntyvät pelikokemukseksi puhelimella.

Suunnittelun jälkeen prototyyppasimme Seppoa rautalanka-animaatioilla ja selvitimme mitkä vaihtoehdot toimivat parhaiten. Halusimme säilyttää yhteyden edelliseen näkymään, mutta luoda selkeyttä pelin kulussa, jotta pelaajalle olisi selvää mitä on tapahtunut ja mitä häneltä odotetaan seuraavaksi. Animaatioiden tärkeys korostui, niillä luotiin kivoja hetkiä pelin yhteyteen.

"Oli tärkeää luoda mukava värimaailma, mutta sovittaa pelit sen ympärille niin, että Seppo voi tehdä mukautettuja bränditoteutuksia asiakkailleen. Myös saavutettavuus piti huomioida, jotta kaikki pelaajat voisivat yhtä sulavasti pelata Seppoa."

Vitali Gusatinsky
Vitali Gusatinsky Design Lead, Fraktio

Käyttäjäkokemuksen ymmärtäminen

Yksi projektin tärkeä osa oli opettajien ja oppilaiden haastatteleminen kouluvierailuilla. Opimme paljon siitä, miten  Seppoa on arjessa hyödynnetty ja millaisia ominaisuuksia käyttäjät oikeasti kaipaavat. Haastattelujen kautta nousi esiin myös erilaisten käyttäjien kohtaamia haasteita, jotka muutoin olisivat helposti jääneet huomiotta.

"Kehitystyössä vuorovaikutus käyttäjien kanssa on äärimmäisen tärkeää. Olemme saaneet paljon hyviä näkemyksiä, joita olemme voineet hyödyntää tuotekehityksessä."

eeva_myller
Eeva Myller Head Of User Experience, Seppo
Fraktio-Referenssi-Seppo-Hero-2 Seppo-mobiili

Yhdessä tekemistä ja oppien jakamista

Onnistuneet projektit syntyvät hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä. Yksi olennainen osa tekemistä oli osaamisen ja oppimiemme parhaiden käytäntöjen jakaminen Seppon omien kehittäjien kanssa. Oppeja jakamalla osaaminen kasvaa, mikä mahdollistaa systemaattisen kehitystyön myös julkaisun jälkeen.

"Tekeminen on ollut todella mukavaa ja vuorovaikutteista. Harvoin pääsee tekemään näin laaja-alaista projektia, jossa käyttäjät voivat itse luoda kaikkea piharetkistä brändistrategian jalkauttamiseen."

Vitali Gusatinsky
Vitali Gusatinsky Design Lead, Fraktio

Tulevaisuus

Seppon aikaansaama oppimisinto on huomattu myös ulkomailla. Peliä voi jo nyt pelata usealla eri kielellä. Käyttävät voivat valita joko suomen, ruotsin, englannin, espanjan, hollannin, arabian, norjan, unkarin tai portugalin. Tulevaisuudessa Seppo nähdään yhä useammin yritysten käytössä, sillä Seppolla niin uusien työntekijöiden perehdytys, strategian jalkautus kuin turvallisuuskoulutuskin kääntyvät aktivoiviksi peleiksi.

"Ollaan oltu tyytyväisiä toimittajavalintaan. On ollut hyvä luotto siihen, että oikeita asioita tapahtuu."

eeva_myller
Eeva Myller Head Of User Experience, Seppo

Seppo on toteutettu React Nativella, joten se toimii sekä iOS- että Android-laitteissa. Play Seppo -mobiilisovellus on ladattavissa sekä Appstoresta että Google Playsta.

Petteri Hellgren

Ota yhteyttä

Tarvitsetko sparrausta tai kumppania mobiilisovelluksen rakentamiseen. Laita viestiä ja jutellaan, miten voimme auttaa. Meillä on  monipuolinen kokemus natiivisovellusten toteuttamisesta erityisesti React Nativella.

Ota yhteyttä