Reima

Reima liikuttaa perheitä ja auttaa pukeutumaan seikkailuihin

Reima Weather sovellus

Toimiala

Lastenvaatteet

Palvelut

Mobiilikehitys
React Native
DevOps
Pelillistäminen

Yhteistyötä monta vuotta

Olemme tehneet yli viisi vuotta yhteistyötä Reiman kanssa sovelluskehityksessä. Palkitseva ja hyvin sujunut yhteistyö lähti liikkeelle vuonna 2016, jolloin hyppäsimme Reiman kelkkaan liikuttamaan lapsia. Olemme kehittäneet yhdessä ReimaGo-sovellusta ja vuonna 2020 julkaistua Reima Weather-sovellusta vuoteen 2021 asti.

Asiakas

Reima tunnetaan säänkestävistä ulkoiluvaatteistaan, jotka mahdollistavat liikkumisen säällä kuin säällä. Jokainen sää on Reima-sää, kunhan pukeutuminen on kunnossa. Reiman missiona onkin taata lapsille vapaus liikkua ja leikkiä ulkona kelistä riippumatta. Tuotteiden perustana ovat toiminnallisuus, turvallisuus, innovatiivisuus ja raikas suomalainen design.

Reima Go

Toteutimme Reiman ja usean kumppanin kanssa yhteistyössä React Native -pohjaisen ReimaGo-mobiilisovelluksen, jonka tavoitteena oli vähentää aikaa päätelaitteiden ääressä ja lisätä hauskaa liikkumista. ReimaGo-konseptiin kuului puettava aktiivisuussensori, liikkumiseen kannustava mobiilisovellus ja laaja valikoima vaatteita, joissa oli sensorille erityinen tasku. Lapsen vaatteisiin kiinnitettävä sensori keräsi dataa läpi päivän ja kertynyttä aktiivisuusenergiaa voitiin tarkastella mobiilisovelluksesta, jossa seikkaili ReimaGO:n hassu Goey-hahmo. 

Reima Weather

Reima Weather -sovellus on suunniteltu perheille oppaaksi lapsen pukeutumiseen eri sääolosuhteissa. Monessa perheessä jokapäiväinen pohdinta onkin, mitä ihmettä lapselle pitäisi tänään pukea päälle, jotta leikeissä ei läkähdy saatikka palele. Vuonna 2020 julkaistu sovellus on pelastus näihin päiviin. Reima Weather neuvoo säädatan perustella vaate vaatteelta, miten päivään kannattaa pukeutua ja ohjeistaa myös, mitä varusteita on hyvä ottaa mukaan, kun sää muuttuu päivän aikana.

Sovelluksesta valitaan, haluaako pukea taaperon vai lapsen ja ohjeiden avulla voi varmistaa sään mukaisen pukeutumisen. Sovellus esittelee Reiman mallistoa esimerkkeinä vaatetukseen ja käyttäjä voi helposti siirtyä tilaamaan oikeanlaiset varusteet Reiman verkkokaupasta.

Reima Weather tarjoaa myös erilaisia aktiivisuusvinkkejä koko perheelle. Sovellus toimii yhtenä Reiman viestintäkanavana kuluttajille – sisällöt ja inspiraatio vahvistavat Reiman suhdetta lapsiperheisiin jokapäiväisenä apurina.

Reima Weather sovellus1

Reima Weather -mobiilisovellus helpottaa perheiden vaatepähkäilyä kertomalla, mitä pukea päälle.

ReimaGo sovellus
ReimaGo on palkittu kokonaisuus mobiilisovellusta ja aktiivisuussensoria, jotka yhdessä innostavat lapsia perheineen liikkumaan.

"Hyödyllinen informaatio ja hauska tapa tuoda sää sekä pukeutuminen esille ovat sovelluksen ytimessä."

Mikko Linnaluoma Reima
Mikko Linnaluoma Senior Program Manager, Reima

React Nativella ketteryyttä ja tehokkuutta tekemiseen

Reima Weatherin ja lapsia puhuttelevan käyttökokemuksen perustana ovat leikkisät 3D-hahmot. Sovelluksen visuaalisesta ilmeestä vastasi designtoimisto Kallan & Co.

Sovellus toteutettiin React Nativella, joka on Facebookin luoma framework natiivisovellusten kehittämiseen iOS- ja Android-alustoille. Yhdellä koodipohjalla saadaan siis kehitettyä molemmat alustat, joka säästää aikaa ja resursseja.

Sovelluksen tekninen toteutus on suoraviivainen ja puhdas. Kehitystyön aikana todistimme, että React Native taipuu oikein hyvin myös vaativiin animaatioihin. Visuaalisesti vaikuttavat animaatiot, kuten useasta liikkuvasta pisarasta koostuva vesi- tai lumisade pyörivät hyvin React Nativella tehtynä.

"Olemme tosi tyytyväisiä ja mikä tärkeintä, itse sovellus on saanut hyvää palautetta asiakkailta."

Mikko Linnaluoma Reima
Mikko Linnaluoma Senior Program Manager, Reima
Reima sovelluksen nakymia

Avoin kommunikointi vie parempiin tuloksiin

Sovelluskehityksen aikana yhteinen tekeminen koko tiimin kesken ja avoin kommunikointi ovat olleet parhaita onnistumisia. Desigin ja devauksen välinen yhteistyö toimi saumattomasti suunnittelutyökalu Figman avulla. Yhteistyössä tärkeää oli myös löytää parhaat ratkaisut toteutukseen, jotka palvelevat niin käyttäjiä kuin vastaavat Reiman liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.

"Fraktiolla on hyvä kommunikointikyky ja ymmärrys asiakkaasta. Heillä on myös kyky haastaa, jotta löydetään ne fiksuimmat valinnat teknologisiin ratkaisuihin. Projektissa ei edetä pelkästään niin kuin asiakas sanoo, vaan tiimissä ymmärretään konteksti ja kyetään ehdottamaan uusia ratkaisuja."

Mikko Linnaluoma Reima
Mikko Linnaluoma Senior Program Manager, Reima

Reimalla ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön. He suosittelevat lämmöllä Fraktion asiantuntijuutta yrityksille, jotka kaipaavat ketterää kumppania.

"Fraktiota suosittelisin kaikille yrityksille, jotka tarvitsevat ketterää kehitystä ja sellaista kumppania, joka osaa haastaa, ymmärtää asiakasta ja jolla on kyky saada tuloksia aikaan nopeasti."

Mikko Linnaluoma Reima
Mikko Linnaluoma Senior Program Manager, Reima
Petteri Hellgren-3

Kaipaatko apua vaatealan bisneksesi digitalisoinnissa?

Autamme konseptista kehitykseen projektin elinkaaren eri vaiheissa. Laita meille viestiä, niin katsotaan, kohtaavat tarpeemme.

Ota yhteyttä

Referenssejä