Nitro

Räätälöityä Figma-valmennusta Nitrolle – suunnittelutyökalulla sujuvampaa arkea ja tehokkaampia projekteja

Vitali valmentaa Nitroa

Toimiala

Mainostoimisto

Palvelut

Design
UI/UX-suunnittelu

Figma ammattitasolla

Autoimme Figman käyttöönotossa ja jaoimme parhaita käytäntöjä

Nitro on hybriditoimisto, jossa markkinointiviestintä ja digitaaliset palvelut kohtaavat. Nitro kutsuu itseään hybriditoimistoksi, koska he tuovat erilaiset asiantuntijat ja osaamiset yhteen, minkä tuloksena syntyykin ainutlaatuisia brändi- ja asiakaskokemuksia kanavasta riippumatta.

Nitro-4

Tavoitteena tekemisen tason nostaminen nyt ja tulevaisuudessa

Nitro oli jo pitkään halunnut ottaa käyttöönsä Figma-käyttöliittymäsuunnittelutyökalun. Tarkoituksena oli kehittää Nitron digitaalisten palveluiden suunnittelu- ja toteutusprosessia Figma koulutuksella ja sen käyttöönotolla Nitron toiminnassa ja samalla parantaa eri tiimien yhteispeliä.

Nitro-Figma

Lisätietoja Figmasta:

  • Figma on moderni suunnittelutyökalu, joka toimii täysin verkossa.
  • Toisin kuin muissa työkaluissa, useat henkilöt voivat tehdä suunnittelua yhdessä reaaliaikaisesti huolehtimatta tiedostoversioista tai ohjelmien asentamisesta.
  • Figmassa onnistuu interaktiivisten prototyyppien rakentaminen.
  • Työkalu helpottaa viimeisteltyjen design-systeemien toteuttamista koodiin sekä parantaa designereiden ja ohjelmistokehittäjien yhteistyötä.
  • Kyseessä on markkinoiden suosituin moderni suunnittelutyökalu, jota mekin Fraktiolla käytämme kaikissa asiakasprojekteissa ja sisäisesti erilaisten visuaalisten materiaalien luomisessa.

Kumppanin valinta

Nitro etsi osaavaa kumppania valmentamaan UX/ UI, sisältö- ja ohjelmistosuunnittelijoitaan Figman käytössä ja auttamaan sen käyttöönotossa. Nitro ja Fraktio tuntevat toisensa jo entuudestaan, joten valinta oli helppo.

"Katsoimme tulevaisuuteen ja halusimme nostaa tasoamme sekä designin ja techin yhteistyön toimivuutta. Figma on alan standardityökalu, jossa on paremmat yhteistyömahdollisuudet, ja se helpottaa tiimityötä. Esimerkiksi töiden jakaminen ja niiden kommentointi on sujuvaa."

NITRO_EMILIA PERTTU
Emilia Perttu UX Designer, Nitro

"Tiesimme, että Fraktio oli panostanut Figmaan jo pidemmän aikaa ja että he ovat osaava ammattilainen myös kouluttamisessa."

Nitro_PASI_HILTUNEN
Pasi Hiltunen Toimitusjohtaja, Nitro
Nitro-valmennettava
Valmennus aloitettiin Figman perusteiden verkkokurssilla, jotta lähipäivien valmennuksista saatiin mahdollisimman paljon irti.
Nitro-valmennettavia

Ei mikään kuiva koulutus

Järjestimme loppuvuonna 2021 kolme lähivalmennuspäivää, jotka pidettiin Fraktion toimistolla Kampissa. Nitrolta valmennuksiin osallistui niin koodareita, designereita kuin markkinoinnin asiantuntijoita. Nitrolla oltiin hyvin tyytyväisiä valmennusten käytännön toteuttamiseen.

Osallistujien taustat ja lähtötaidot Figmasta vaihtelivat, joten näimme vaivaa valmennuksen sisällön räätälöintiin. Halusimme varmistaa, että kaikki osallistujat roolista ja osaamistasosta riippumatta saisivat valmennuksesta aitoa arvoa omaan työhönsä.

Ennen lähipäiviä osallistujat kävivät verkkokurssin, jossa käsiteltiin Figman perusteita. Lähipäivissä syvennyttiin Figman käyttämiseen käytännön tasolla. Valmennuspäivien edetessä siirryttiin aina syvemmälle Figman tehokäyttöön ja parhaisiin käytäntöihin ammattitasolle asti. Verkkokurssi sai kiitosta siitä, että aiheeseen pystyi tutustua jo etukäteen, jolloin lähipäivien valmennuksessa ei käyty läpi enää perusjuttuja.

"Pidimme kovasti lähikoulutuspäivistä. Niissä oli kivaa, ja ne toivat todella paljon tiimiämme yhteen!

Jos olisi ollut vain verkkokurssi, emme olisi saaneet välttämättä käyttöönottoa samalla tavalla maaliin. Mukana oli myös huumoria – ei ollut vain kuiva koulutus! Oppimiskeinoja käytettiin luovasti, ja opimme Figmaa hyvällä meiningillä. Kivaa oli juuri se, että pääsimme kaikki yhdessä tekemään. Se syvensi yhteistyötämme.

Vitali oli hyvin ymmärtäväinen, todella ammattimainen sekä taitava valmentaja. Kaikki pitivät hänestä hirveästi. Kivaa oli, että hän kysyi paljon palautetta ja pystyi nopeasti muokkaamaan koulutusta toiveiden perusteella. Valmennuksen harjoitukset olivat hyvin strukturoitu. Kaikki oli interaktiivista ja harjoitukset luovia. Missään vaiheessa ei ollut tylsää."

NITRO_EMILIA PERTTU
Emilia Perttu UX Designer, Nitro

"Kaikki meni todella hyvin. Yhteistyö oli todella helppoa ja sujuvaa. Kaikesta huomasi, että Fraktio on käyttänyt Figmaa jo jonkin aikaa. Sen vuoksi Fraktio osasi räätälöidä valmennuksen juuri Nitron tarpeiden mukaiseksi."

Nitro_PASI_HILTUNEN
Pasi Hiltunen Toimitusjohtaja, Nitro
Nitro tuotoksia (1)

Syvempää ymmärrystä ja tehokkaampia projekteja

Figman käyttöönotto on sujuvoittanut Nitron arkea. Perttu kertoo, että valmennuksen oppeja oli helppo lähteä viemään arkeen, kun nitrolaiset olivat kaikki yhdessä samassa koulutuksessa. Kaikki olivat valmennuksen jälkeen samalla sivulla siitä, mitä tehtiin ja opittiin. Figman ansiosta yhteistyö on ollutkin sujuvampaa design- ja tech-tiimien välillä.

Osallistujat ovat päässeet kokeilemaan oppeja jo käytännössä. Emilia kertoo, että yhteistyö Fraktion kanssa syvensi ymmärrystä Figmasta. Ymmärryksen kautta Nitro on tehostanut ja sujuvoittanut projektejaan. Nitrolaiset oppivat paljon hyviä käytäntöjä, joilla he ovat säästäneet aikaa.

"Koko yhteistyö oli sujuva, miellyttävä, ammattimainen ja laadukas. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin, mitä ikinä tulikaan mieleen.

Parasta yhteistyössä oli oppimisen räätälöinti. Jokaisen valmennuspäivän alussa kysyttiin, mitä haluttiin oppia minäkin päivänä. Meille tuli kuultu olo ja että kouluttaminen oli todella tarpeellista. Kyseessä ei ollut mikään massakoulutus. Valmennus toi porukkaamme yhteen sekä toimi omalla tavallaan myös virkistyspäivänä. Tärkein hyöty oli, että pääsimme käytännössä harjoittelemaan tärkeitä taitoja."

NITRO_EMILIA PERTTU
Emilia Perttu UX Designer, Nitro
Fraktio-Palvelut-Valmennus-CTA

Figma-valmennusta tiimillenne?

Valmennamme muotoilun menetelmiä, UI/UX-suunnittelua sekä suunnittelutyökalu Figman parhaita käytäntöjä. Räätälöimme valmennuksen sisällön aina yrityksen tarpeen mukaan.

Kysy lisää