Mehiläinen

OmaMehiläinen-verkkopalvelu tuo terveyspalvelut asiakkaan luo

Fraktio-omamehiläinen

Toimiala

Terveydenhuolto

Palvelut

UI/UX-suunnittelu
Design System
Käytettävyystestaus
Webkehitys
React

OmaMehiläinen on verkkopalvelu, jonka kautta Mehiläisen asiakkaat voivat hallita terveysasioitaan, kuten varata lääkäriajan tai tarkistaa reseptinsä, yhdestä paikasta. Verkkopalvelu toimii kaikilla päätelaitteilla ja palvelee laajaa käyttäjäjoukkoa siellä, missä nämä milloinkin ovat: kotikoneen äärellä, sängyn pohjalla kipeänä tai ratikassa matkalla lääkärin vastaanotolle.

Fraktio-OmaMehiläinen

Avointa tekemistä useiden projektien hyväksi

Teimme Mehiläiselle kokonaan uuden React- ja TypeScript-pohjaisen verkkopalvelun aiemmin käytössä olleen ratkaisun tilalle. Projektin yhteydessä Mehiläinen sai myös oman design systemin eli komponenttikirjaston, jota se voi hyödyntää kaikissa tulevissakin hankkeissaan. Design system säästää sekä aikaa että rahaa tulevilta hankkeilta, kun suunnittelijoiden ei tarvitse tehdä uudestaan samoja palikoita, jotka on jo kertaalleen toteutettu. Näin on helpompaa ylläpitää visuaalisesti yhdenmukaista ilmettä projektista toiseen ja saavuttaa paras käyttökokemus jopa ilman suunnittelijan työpanosta.

Uudistettujen verkkopalvelujen lisäksi hyppäsimme ulos digikuplasta ja suunnittelimme visuaalisen ilmeen mukaiset julisteet vastaanottojen seinälle lääkäreiden työtä helpottamaan.

Mehin sovellus mobiilissa
Fraktion toteutukseen kuului web-versio Digiklinikasta. Digiklinikka on etävastaanotto, joka palvelee asiakkaita verkossa.
Mehiläinen logo animaatio
Fraktion konsultit ovat kiinnostuneita asiakkaistaan. Tämä animaatio on syntynyt projektin ulkopuolella harrastuneisuuden takia.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, miten tiimi tuo oma-aloitteisesti ja itseohjautuvasti asioita esille.

He ovat huomioineet kokonaiskuvan myös oman osa-alueensa ulkopuolelta, jotta olemme saaneet aikaan parhaan mahdollisen lopputuloksen

Yhteistyö fraktiolaisten kanssa on ollut todella onnistunutta. Tämä oli hyvä pelinavaus tuleville yhteisille projekteille. Hommat sujuu ja tulosta tulee!

Milka_Haverinen_360x480
Milka Virta Development Manager, Digitaaliset palvelut, Mehiläinen

Fraktiolaisten kanssa on ollut ilo työskennellä projektin alkuspeksailuista viimeisiin silauksiin asti.

Fraktiolaisten yhteistyötaidot sekä tiimin sisällä että ulkopuolella ovat loistavat, heidän tehokkuutensa vertaansa vailla ja työn laatu moitteetonta. Toivottavasti pääsemme työskentelemään fraktiolaisten kanssa myös jatkossa!

Vivi_Mauno-Mehiläinen
Vivi Mauno Project Coordinator, Digitaaliset palvelut, Mehiläinen
Fraktio-OmaMehiläinen-ipad-1

Tyytyväiset asiakkaat

OmaMehiläisen käyttäjiltä saadun palautteen perusteella palvelu koetaan erittäin onnistuneeksi. Käyttäjäkunta on laaja ja kirjava, joten on selvää että palvelun on oltava helppokäyttöinen ja selkeä. Tässä olemmekin onnistuneet, sillä moni käyttäjä kertoi tarkistavansa laboratoriotulokset mieluiten Mehiläisen palveluista.

Teknisessä toteutuksessa yhdistimme perinteisten ja modernien internet-sivujen parhaat puolet – palvelun yksittäiset sivut muodostetaan etukäteen ja viedään AWS-alustalle jokaisen uuden version julkaisun yhteydessä, mikä varmistaa hyvän hakukonenäkyvyyden ja nopeat latausajat. Ensimmäisen latauksen jälkeen käyttöliittymä pyörii kuitenkin kokonaan käyttäjän päätelaitteella mahdollistaen sulavan käyttökokemuksen.

Mika-Viinamaki_480x320
Mika Viinamäki Ohjelmistokehittäjä

Käytettävyystestauksen avulla parempi käyttökokemus

OmaMehiläinen-verkkopalvelun uudistuksen lisäksi, päivitettiin samalla sovelluksessa olevat Mehiläisen Digiklinikka-asiointiin liittyvät näkymät. Digiklinikka on etävastaanotto, joka palvelee asiakkaita verkossa akuuteissa ja lievissä terveysasioissa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Yhteydenotto Digiklinikalle on tapahtunut aiemmin joko OmaMehiläinen-mobiilisovelluksessa tai työpöytäversiona verkkosovelluksen kautta, ja nyt oli aika päivittää myös verkkosovelluksen versio toimimaan mobiililaitteilla. Päivityksen lisäksi pääsimme tutkimaan, miten asiakkaat käyttävät Digiklinikkaa ja minkälaisia käytettävyyteen liittyviä asioita he kaipaavat etävastaanotolla asioidessaan.

Saimme käytettävyystestauksen avulla selville monia yksityiskohtia, jotka huomioimalla voi pienellä vaivalla saada aikaan ison vaikutuksen käytön sujuvuuteen. Näin Mehiläisen digitaaliset palvelut pystyvät jatkossa tarjoamaan asiakkaille entistäkin onnistuneemman käyttökokemuksen.

Fraktio-Palvelut-Ota yhteyttä

Etsitkö kumppani?

Voit varata suoraan 45min palaverin kalenteristamme tai lähettää viestin ja kertoa lisää tarpeistanne. Asiantuntijamme ovat mukana aina projektin määrittelyssä.

Ota yhteyttä

Lisää referenssejä