Juli Living

Vuokra-asuntojen verkkokauppa mullistaa asuntomarkkinaa

Juli Living Hero images Juli Living desktop

Toimiala

Kiinteistöala

Palvelut

UX/UI-suunnittelu
Webkehitys

Integraatiot
CMS-kehitys

Pohjoismaiden johtavan kiinteistösijoitusyhtiö NREP:in konsepti Juli Living avasi loppuvuonna 2020 Suomen markkinoille täysin uudenlaisen digitaalisen alustan asuntojen vuokraamiseen. Juli Living tekee vuokra-asumisesta helpompaa ja laadukkaampaa.

Olemme kehittäneet viime vuodet Juli Livingin kanssa kiinteistöjen vuokrausprosessin digitalisointia ja luoneet uudenlaista kilpailuetua modernille toimijalle perinteisellä toimialalla. 

Tutustu palveluun

Helppoutta vuokrausprosessiin

Juli Living toimii asuntojen verkkokauppana, joka on aina saatavilla. Asiakkailta on poistettu prosessista turhautumista aiheuttava odottaminen. Digitaalinen vuokrausprosessi tarjoaa tyylikkään ja helpon tavan vuokrata asunto jopa vartissa suoraan verkon kautta.

Asunnon vuokraamisen netistä pitää olla yhtä helppoa kuin tennareiden ostaminen Zalandosta. Nykyinen asuntojen vuokrausprosessi on aika vanhanaikainen. Soitetaan puhelimella välittäjälle, mennään yhdessä paikan päälle potkimaan renkaita, ehkä allekirjoitetaan sopimus paperille välittäjän selkää vasten. Juli Living uudistaa prosessin täysin.

Perttu Rönkkö
Perttu Rönkkö Head of Innovation and Technology, NREP

Kun asiakas löytää jonkun ihanan asunnon, hän pääsee vuokraaman sen heti meidän verkkosivuiltamme.

Milla-Kettunen
Milla Kettunen Country Lead, Juli Living
Kaksi kännykkää vierekkäin, jossa näkyy Julin verkkopalvelu
Käyttökokemuksen suunnittelussa panostettiin erityisesti mobiilikäytettävyyteen, koska suurin osa käyttää palvelua mobiilissa.
Tietokoneen näyttö, jossa näkyy asunnon haun suodatukset.
Juli Livingin vuokrausprosessi digitalisoitiin täysin. Käyttäjä voi hoitaa koko prosessin itsenäisesti helposti ja sujuvasti ilman turhaa odottelua.

Palvelu kehitettiin mobiili edellä

Jopa 75 % Juli Livingin asunto-ilmoitusten katseluista tehdään nykyään mobiililaitteella. Tämän takia myös palvelu suunniteltiin mobiililaitteet edellä, jotta vuokraaminen onnistuu yhtä helposti niin puhelimella kuin pöytäkoneella. 

Aloitimme yhteistyön Juli Livingin kanssa vuoden 2020 alussa ja rakensimme verkkokaupan yhdessä ennen lanseerausta vuoden lopussa. Projektin aikataulu oli tiukka, jonka takia heti projektin alussa tunnistimme ja määritimme käyttäjille eniten arvoa tuottavat asiat. 

Rakensimme palvelun Reactilla ja toteutimme integraatiot tarvittaviin tärkeimpiin toimintoihin, kuten tunnistautumiseen, maksamiseen ja luottotietojen tarkistamiseen. Lisäksi toteutimme contenful-sisällönhallinnan järjestelmän asuntoesittelyjen hallintaan.

Yhteistyön aikana olemme suunnitelleet vuokrauspolun ja käyttökokemuksen sekä jatkokehittäneet palvelua useamman vuoden. Olemme pohtineet aina yhdessä Julin tiimin kanssa, miten asiat kannattaa toteuttaa pitäen mielessä niin käyttäjien kuin liiketoiminnan tarpeet. Kiitosta Fraktio on saanut Julin tiimiltä muun muassa ketterästä tekemisestä ja yhteistyön tavoista.

Fraktio on kumppani, joka katsoo asioita monesta eri näkökulmasta ja on hyvin ratkaisukeskeinen. He ovat hyvin tuotteilijaita ja ketteriä sekä pysyvät meidän vauhdissa mukana. Fraktio on ollut hieno kumppani mukana tukemassa kasvuamme.

Milla-Kettunen-Juli
Milla Kettunen Country Lead, Juli Living

Fraktion rooli kehitystyössä on olla se, joka toteuttaa meidän ideat sekä toimii hyvin paljon myös sparrailukumppanina ideoihin liittyen.

Carl-Gustaf Wennström
Carl-Gustaf Wennström Head of Digital Services, Juli Living

Yhteistyö Juli-tiimin kanssa on ollut erittäin ketterää ja tehokasta. Tiimin kanssa on ollut todella mukavaa tehdä töitä. Palvelua kehitetään jatkuvasti ja on ollut mieltä avartavaa nähdä, kuinka tiimi on keksinyt uusia tapoja helpottaa asiakaspalvelun työtä tai parantanut käyttäjien käyttökokemusta. Palvelun kehittäjänä on ollut myös upeaa päästä näkemään oman työnsä konkreettiset tulokset. Se tuo omaan työhön uudella tavalla merkitystä.

Jenny Tran
Jenny Tran Ohjelmistokehittäjä, Fraktio
Juli Living mobiilinäkymiä

Uraauurtavaa työtä ja tuloksia digitaalisen asioinnin kasvussa

Viimeisen kahden vuoden aikana Julin vuokra-asuntojen verkkokauppa on saavuttanut hyvin sille asetetut tavoitteet. Nykyään 100 % Julin kuluttajakäyttäjistä solmii vuokrasopimuksen verkkokaupassa. Lisäksi 50 % vuokrauksista tehdään täysin itsenäisesti ilman asiakaspalvelun osallistumista vuokrausprosessiin, joka tehostaa Julin toimintaa. Helpon itsenäisen asioinnin mahdollistaa sujuva digitaalinen vuokrauspolku, jonka kehittämiseen panostamme jatkuvasti.

Suuri osa vuokrauksista tehdään myös ilman asuntonäyttöä, sillä Juli Livingin verkkokauppa esittelee asunnot poikkeuksellisen hyvin kuvien ja asuntojen tarkkojen mittojen kera. Asiakkaan kannalta tilanne on ideaali – asiakas saa vuokrattua haluamansa asunnon nopeasti ja helposti vaikka toiselta paikkakunnalta tai jopa toisesta maasta. Epävarmuuden ja odottamisen vaihe on poistettu kokonaan prosessista. Asiakaskokemuksen kannalta kaikki toimii, kuten moderneissa verkkokaupoissa kuuluukin, ja tuloksena on Juli Livingin huikean korkea suositteluhalukkuus eli NPS-luku 49. Lukuun vaikuttaa vahvasti helppo vuokrauspolku, joka todella toimii käyttäjien näkökulmasta.

Juli Living -verkkokaupalla on saavutettu tosi hyviä tuloksia. Teemme markkinalla uraauurtavaa työtä.

Carl-Gustaf Wennström
Carl-Gustaf Wennström Head of Digital Services, Juli Living

Fraktio näyttäytyy kokoelmana loistavia tyyppejä, kovia ammattilaisia, joiden kanssa on kiva tehdä töitä. He työskentelivät kuin olisivat olleet meidän omaa väkeä. He ottivat todella sydämen asiakseen tehdä meille hyvän palvelun.

Perttu Rönkkö
Perttu Rönkkö Head of Innovation and Technology, NREP
Juli-1-hiilineutraali
Julin asunnoista suuri osa vuokrataan ilman näyttöä, koska asunnot esitellään niin hyvin palvelussa ja asuntojen materiaaleihin panostetaan aina.
Vihreä kuvitus miehestä kastelemassa nurmikkoa.
Julin arvoihin kuuluu hiilineutraalius. Verkkopalvelun jatkokehityksessa aiotaan tuoda käyttäjille vihreitä arvoja ja asuntojen ympäristömittareita esille entistä enemmän.

Juli Livingin hiilineutraalius ja vihreät arvot ohjaavat kehitystä

Juli Living on kiinteistöalan edelläkävijä ja haluaa viedä markkinaa myös kestävämpään suuntaan. Juli Livingin kohteiden materiaalit ovat tavanomaista vuokrakotia laadukkaammat ja pitkäikäisemmät. Lisäksi sydämiämme lämmittää tieto siitä, että Juli Living on Suomen ainoa vuokra-asuntotoimija, jonka kaikkea toimintaa ohjaa hiilineutraalius sekä rakennus- että asumisvaiheessa. Yhteistyömme jatkuukin kehityksen parissa edelleen.

Yhteistyö Fraktion kanssa jatkuu. Tulevaisuuden suunnitelmana on tuoda entistä enemmän muun muassa Juli Livingin vihreitä arvoja asiakkaidemme näkyviin palvelun kautta, kuten asunnon sähkön- ja vedenkulutusta.

Carl Gustaf Wennström
Carl Gustaf Wennström Head of Digital Services, Juli Living

Suosittelisin Fraktiota kumppanina kenelle tahansa, joka haluaa luoda moderneja digipalveluita välittömällä otteella.

Perttu Rönkkö
Perttu Rönkkö Head of Innovation and Technology, NREP

Suosittelisin Fraktiota kumppaniksi nuorelle kasvavalle yritykselle, jollainen Juli Livingkin on.

Milla Kettunen
Milla Kettunen Country Lead, Juli Living

Näistä olemme ylpeitä

NPS 49

Juli Living saavutti sille asetetut tavoitteet julkaisussa. Tämänhetkinen huikea NPS-luku 49 on tulosta mm. sujuvasta ja toimivasta digitaalisesta vuokrauspolusta. Kehitämme jatkuvasti palvelua käyttäjille mahdollisimman sujuvaksi vastaten samalla Julin liiketoiminnan tarpeisiin.

50 % asioi itsenäisesti

Projektin alussa aloitimme tunnistamalla eniten arvoa tuottavat asia. Palvelun UX-suunnittelussa keskitettiin käytön sujuvuuteen. Nykyään 50 % käyttäjistä hoitaa vuokrausprosessin täysin itsenäisesti, joka tehostaa Julin toimintaa.

Sparraava apu

Saamamme palaute lämmittää mieltämme ja jatkamme yhteistyötä edelleen. Olemme sparraava apu Julille. Katsomme asioita monesta eri näkökulmasta ja teemme palvelua kuin omaamme.