Integraatiot ja toiminnanohjaus

Modernit integraatioratkaisut takaavat tiedon liikkumisen

Kehittäjä työskentelemässä tietokoneella.

Yhteys liiketoiminnan ja datan välillä

Järjestelmien integraatiot mahdollistavat, että monet eri sovellukset, tietokannat ja ohjelmistot pelaavat yhteen ja tieto saadaan liikkumaan niiden välillä saumattomasti. Tämä auttaa liiketoimintaa tehostamaan prosesseja ja tekemään parempia päätöksiä tai palvelua tuottamaan entistä parempaa asiakaskokemusta ja sujuvoittamaan asiointia.

Fraktiolla kehitämme uusia rajapintoja tai hyödynnämme olemassa olevia. Rajapintojen avulla voimme integroida yrityksenne järjestelmiä muiden toimijoiden, kumppaneiden tai asiakkaiden ratkaisujen kanssa.

Yksi tyypillinen asiakkaidemme tarve on toiminnanohjauksen ERP-järjestelmän kehittäminen tai käyttöönotto ja integrointi. Näillä ratkaisuilla varmistetaan yrityksen liiketoimintojen toimivuus, suunta ja prosessit. 

Kehittäjä istuu tietokoneen ääressä.

Rajapintakehitys ja integraatiot

Palvelujen monimutkaisuutta hallitaan rajapintojen avulla. Rajapinnat voivat olla palvelun sisäisiä tai integraatioita toisiin palveluihin. Tarpeista riippuen kehitämme uusia rajapintoja tai hyödynnämme olemassa olevaa. Kaikkea ei tarvitse rakentaa itse, vaan integraatioiden avulla voidaan ottaa käyttöön jo hyviksi todettuja toimintoja toisista palveluista. 

Lähes jokaisessa projektissamme rakennamme integraatioita olemassa oleviin palveluihin, jotta kehittämisen fokus ja resurssit voidaan suunnata olennaisimpiin asioihin.

Rajapintakehityksen toimivat periaatteet ja yleisimmät haasteet

Ohjelmistoprojekteissa törmäämme jatkuvasti tarpeisiin luoda uusia integraatioita eri järjestelmien välille. Tämä ei ole yllätys, sillä digitaalisten järjestelmien ja palveluiden määrä paisuu jatkuvasti, ja niitä on voitava käyttää ristiin.

Oli yrityksen tarpeena sitten prosessien virtaviivaistaminen, datan liikkumisen varmistaminen tai käyttökokemuksen kehittäminen, siihen tarvitaan rajapintoja ja toimivia integraatioita. Katso alta, mitä kokeneet fullstack-kehittäjämme Mikko Hirvonen ja Henri Vesala kertovat rajapintakehityksessä huomioon otettavista asioista ja millaisia projekteja me Fraktiolla usein teemme.

Fraktiolaiset Satu ja Katri työskentelevät.

Arkkitehtuuri

Meille on luontaista koostaa tekniset ratkaisut erilaisista komponenteista ja käyttää olemassa olevia ratkaisuja – oli kyseessä avoimen lähdekoodin paketti tai asiakkaan liiketoimintaa parhaiten tukeva SaaS-palvelu.

Lopputuloksena on palvelu, jota on suunniteltu enemmän ja koodattu vähemmän.

Kehittäjä Jukka istuu työtuolilla kuuntelemassa.

Toiminnanohjaus

Toiminnanohjauksen ohjelmistokokonaisuudet ovat liiketoimintaa tarkasti toteuttaessaan yhdistelmä erilaisia itse rakennettuja palveluita sekä markkinoilta saatavilla olevia palveluita. Siksi ERP-projekteissa tarvitaan osaamista palvelumuotoilusta, integraatioista ja arkkitehtuurisuunnittelusta.

Selvitämme tutkimalla ongelmakohdat, ratkaisemme ne käyttäjälähtöisesti ja varmistamme saumattoman teknisen toteutuksen. Laaja kokemuksemme erilaisista toimintaympäristöistä ja asiakkaista takaa kattavan perspektiivin erilaisiin vaihtoehtoihin, kun ERPiä ja siihen liitettyjä palveluja kehitetään tai rakennetaan uutta.

Tyypilliset projektit

Fraktio palvelee monipuolisia toimijoita useilla eri aloilla. Tyypillisiä projektejamme ovat esimerkiksi:
  • Terveydenhuollon kuluttajapalvelu potilastietojärjestelmä-integraatiolla
  • Sähköinen allekirjoituspalvelu julkisella rajapinnalla
  • Monipuolinen verkkokaupan ratkaisu maksujen ja jatkuvien tilausten yhteyksillä
  • ERP / toiminnanohjausjärjestelmä integraatioilla laskutukseen ja palkkajärjestelmään

Käytäntömme projekteissa

Tietosuoja & MyData

Uskomme, että loppukäyttäjillä tulee olla tieto ja kontrolli omien tietojensa käyttötavoista ja elinkaaresta asiakkaidemme järjestelmissä. Tietojen käsittelyä huomioimalla rakennamme luottamusta asiakkaidemme ja loppukäyttäjien välille. Suunnittelijamme ja kehittäjämme tuovat esiin huomioitavia näkökulmia.

Tietoturva

Fraktion tietoturvakonklaavi kehittää jatkuvasti Fraktion käytäntöjä. Huomioimme tietoturvan aina kehitystyössä ja koulutaudumme aiheesta. Projektin tietoturvakriittisyyden mukaan työstämme yhdessä asiakkaan kanssa prosessit riskien hallitsemiseen, poikkeamien käsittelyyn ja palveluiden seurantaan.

Avoin lähdekoodi

Avoimen lähdekoodin ratkaisujen laaja yhteisön tuki, suosio ja standardit tuovat varmuutta pitkälle aikavälille. Ratkaisujen käyttöönotto on nopeampaa ja edullisempaa kuin suljettujen ohjelmistojen. Jos siirrätte kehitystä omalle tiimillenne, osaajien rekrytointi on helppoa, ja valmentavalla otteellamme osallistumme mielellämme siirtoprosessiin.

Avoin Data

Hyödynnämme ratkaisuja luodessamme mielellämme avointa dataa ja ehdotamme sopivien tietojen jakamista ja rajapintojen luontia. Avoimen datan kautta voitte saada hyötyjä toisten tahojen ratkaisujen integroituessa omaanne ilman lisätyötä. Näytte läpinäkyvänä ja yhteisöllisenä toimijana.

Valmentaja Henri Vesala valkotaulun edessä.

Valmennanne rajapintakehitystä

Haluamme jakaa osaamistamme. Moneen palveluun sopii REST-rajapintaa paremmin GraphQL-rajapinta.

Valmennamme tiimeille ja yrityksille mm. ajattelutapaa GraphQL:n moderniin käyttöön ja Apollo-stackin edistyneiden ominaisuuksien käyttötapoja.

Lue lisää

 Lead Developer Petri Koivula

Etsitkö kumppania?

Ota yhteyttä ja selvitetään, olemmeko oikea kumppani auttamaan teitä. Projektin määrittelyyn otamme mukaan tekniset mahdollisuudet tuntevat kehittäjämme ja kokonaisvaltaisesti ajattelevat suunnittelijamme.

Ota yhteyttä