Hyppää sisältöön
Fraktio

Design Sprint -etävalmennus: Ketterästi maaliin

Opi Design Sprint -etävalmennukseemme, kuinka ohjaat tiiminne rakentamaan käyttäjätestatun prototyypin alle viikossa.

Varaa valmennus
Workshop etäaikana

Nykypäivänä kehityksen vaatimukset ja tahti kiihtyvät vain entisestään. Design Sprintin arvo tuottaa nopeasti ja käyttäjälähtöisesti testattuja ratkaisuja alkaa olla itsestäänselvä, mutta sen tuominen osaksi omaa työtä voi tuntua epämääräiseltä tai hankalalta. Tule mukaan tehokkaaseen yhden päivän valmennukseen ja opi työpajamenetelmien salat! Valmennuksessa opit, kuinka fasilitoida omia design sprinttejä käytännön harjoitteiden kautta. Yhden päivän valmennuksen hinta on 495 € (+alv.)

Design Sprint – ideasta prototyyppiin tehokkaasti ja tuloksellisesti

Design Sprint on vaiheittainen prosessi, jonka avulla pääset abstraktista ideasta konkreettiseen asiakkailla testattuun prototyyppiin. Tuhannet yritykset käyttävät ketteriä menetelmiä rakentaakseen laadukkaita palveluita, jotka saavat ylistystä käyttäjiltään ja määrittävät uudelleen, kuinka eri alat voivat palvella asiakkaitaan. Fraktiolla hyödynnämme Sprint-menetelmiä kokonaisuutena sekä pistemäisesti tarpeiden mukaan projekteissamme päivittäin.

Sen sijan, että olisimme aina toteuttavana osapuolena, haluamme rantauttaa näitä taitoja kaikkiin organisaatioihin, jolloin kaikkien työ tehostuu, tiimit toimivat paremmin, kun kaikkien yksilöiden äänet saadaan kuuluviin ja parhaat ideat nousemaan pintaan.

Mitä jos voisimme käydä koko tuotantoprosessin läpi alle viikossa?

Nykymaailmassa kehityksen tahti on suuri ja niin yritykset kuin organisaatiot taklaavat suuria, epämääräisiä haasteita. Perinteisillä kehitysmalleilla projektien laajuus ja resurssitarpeet kasvavat valtaviksi ennen kuin yksikään käyttäjä on nähnyt palvelua jota häntä varten luodaan. On liian helppoa luoda palveluita joille ei löydy markkinoita jos hanke ei ole selkeästi yhdistetty aitojen ihmisten tarpeisiin ja konteksteihin.

Sen sijan että näemme päätöstemme vaikutuksia vasta tuotannossa, ketterät ja käyttäjälähtöiset menetelmät auttavat meitä saamaan vastetta nopeasti ja usein jotta voimme oppia mihin suuntaan meidän kannattaa sijoittaa huomiotamme.

Kuinka Sprint tapahtuu käytännössä?

Design Sprintissä toteutetaan viisivaiheinen prosessi joka meillä Fraktiolla toteutetaan usein neljän päivän kokonaisuutena.

 • Maanantai – Kartoita ja ideoi
  • Aloitetaan ymmärtämällä haasteet ja priorisoimalla niitä, kuullaan asiantuntijoilta ja löydetään yhteinen suunta. Lopuksi tutkimme eri tapoja lähestyä haastetta ja ideoidaan kuinka ratkaisu voisi toimia.
 • Tiistai – Päätä ja suunnittele
  • Toinen päivä rakentuu päätösten ympärille: päätetään ratkaisumalli, johon uskomme eniten ja rakennetaan tutkimussuunnitelma, jolla voimme oppia sen soveltuvuudesta ratkaisuna käyttäjien kanssa.
 • Keskiviikko – Rakenna
  • Fasilitoiva core-ryhmä käyttää tämän päivän rakentaakseen prototyypin valitusta ratkaisusta ja valmistelee käyttäjätutkimuksen.
 • Torstai – Testaa
  • Sprint kulminoituu käyttäjätestaukseen, jossa opitaan kuinka prototyyppi toimii aitojen käyttäjien kanssa.

Näin alle viikossa voi käydä yhden iteraatiosyklin läpi ja nopeasti kehittää projektin määrätietoisuutta ja usein kerätä riittävästi tietoa aloittaakseen palvelun kehitystä ja jalostaa käyttökokemusta entistä laadukkaammaksi.

Mitä opin valmennuksessa?

Yhden päivän intensiivivalmennuksessa opit, kuinka fasilitoida omia design sprinttejä tekemällä itse harjoitteita ohjatusti ryhmässä. Käymme läpi jokaisen vaiheen vaatimuksia ja harjoitteita, joilla opit miten voit onnistuneesti organisoida omia työpajoja ja sprinttejä kehittääkseen palveluita entistä ketterämmin.

Valmennukseen sisältyy myös PDF-oppaamme, josta löydät jokaiselle vaiheelle monta eri harjoitetta sekä tarkat ohjeet, kuinka niitä suoritetaan. Opit myös, kuinka käyttää Mural-työkalua etäsprintteihin sekä pääsyn kurssin alumnien slack-kanavallemme, jossa saat lisää tukea kurssin jälkeen varmistaaksesi, että saat kurssin aikana opitut taidot käyttöösi arjessasi.

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus soveltuu kaikille työssäoleville henkilöille, joita kiinnostaa oppia käyttäjälähtöisiä ketteriä menetelmiä. Et tarvitse suunnittelutaustaa tai teknistä osaamista, tärkeintä on, että osaat orientoitua verkkopalveluissa ja ennakkoluulottamasti soveltaa ohjeita käytäntöön kurssin aikana.

Valmentaja

Vitali Gusatinsky

Vitali on suunnitellut käyttöliittymiä nuoresta asti ja toiminut mobiili- ja verkkopalveluiden pääsuunnittelijana esimerkiksi MTV Median, Maaseudun Tulevaisuuden, Visma Solutionsin ja Microsoftin hankkeissa. Vitali järjestää kaikenkokoisille yrityksille Design Sprint -työpajoja ja on opettanut suunnittelua niin kehittäjille kuin ei-teknisille henkilöille. Hän on kiteyttänyt parhaat oppinsa ja menetelmänsä tähän intensiiviseen kurssiin antaakseen mahdollisimman arvokkaan kokonaisuuden osallistujille riippumatta heidän lähtökohdistaan.

Fraktio - Vitali Gusatinsky

Voit tutustua Vitaliin lukemalla hänen ajatuksiaan käytettävyydestä ja Design Sprinteistä sekä katsomalla sankarimme perjantaipresikset typografiasta ja väreistä. Jos keksit kysyttävää, hänet saa helposti kiinni sähköpostilla!

Ohjelma

 • 9.00 Tervetuloa
 • 9.15-12.00 Osa 1: Sprintin alkeet
  • Design Sprint historia ja menetelmien arvo
  • Työpajatyöskentelyyn tutustuminen
  • Sprintin rakenne, eri päivien tavoitteet
  • Ymmärryksen rakentaminen, empatisointi
  • Ideointi, päättäminen
 • 12.00-13.00 Lounastauko
 • 13.00-16.00 Osa 2: Prototyypin rakentaminen ja testin valmistelu
  • Konseptin kehittäminen rautalankapoluksi (wireflow)
  • Rautalankojen muuttaminen semi-interaktiiviseksi prototyypiksi
  • Design Sprintin viimeistely
  • Prototyypin luonti
  • Käyttäjätestin valmistelu
  • Tulosten arviointi, seuraavat askeleet
 • 16.00 Wrap up
  • Yhteenveto
  • Seuraavat vaiheet, lisäresurssit
  • Kysymykset ja vastaukset

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tulevaan avoimeen valmennukseemme alla olevalla lomakkeella. Valmennus järjestetään tällä hetkellä etänä. Yhden päivän valmennuksen hinta on 495 € (+ alv.)

Tulevat valmennuspäivät:

Marraskuu 25.11.2021

 

Tammikuu 26.1.2022
Helmikuu 24.2.2022
Maaliskuu 24.3.2022
Huhtikuu 21.4.2022
Toukokuu 19.5.2022
Kesäkuu 23.6.2022

 

Valmennusta yrityksellenne?

Järjestämme valmennusta myös räätälöitynä kokonaisuutena tiimeille ja organisaatioille. Jos teitä on monta tai haluat oppia omassa rauhassa oman firmasi tyyppien kanssa, järjestämme valmennuksen teille sopivana ajankohtana.

Lähetä viesti  alla olevalla lomakkeella, niin jutellaan lisää.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi