Palvelumuotoilu

Menetelmämme liiketoiminnan ja palvelujen kehittämiseen

Palvelumuotoilu-Fraktio

Ketterästi liiketoiminnan ytimeen

Palvelumuotoilu, eli tuttavallisemmin pamu, tarjoaa työkalut liiketoiminnan kehittämiseen. Autamme tunnistamaan olemassa olevan palvelun kehityskohteita tai selvittämällä esimerkiksi uuden idean bisnespotentiaalia. 

Maailman digitalisoituessa käyttäjä- ja asiakaslähtöisyys ovat yrityksen menestyksen tärkeimmistä kulmakivistä. Palvelumuotoilun avulla varmistamme, että rakennamme palveluita, joita käyttäjät haluavat oikeasti ostaa ja käyttää – oli kyse yksityisestä tai julkisesta organisaatiosta.

Miten hyödyntää palvelumuotoilua?

 
Palvelumuotoilua kannattaa käyttää esimerkiksi palvelujen ja digitaalisten ratkaisujen suunnittelussa sekä työelämän muutos- ja kehitysprojekteissa. Palvelumuotoilua voi hyödyntää niin nykyisten kuin uusien palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen sekä asiakaskokemuksen, asiakastyytyväisyyden ja työntekijäkokemuksen parantamiseen.
 
Palvelumuotoilu tarjoaa työkaluja yksittäisen osa-alueen tai koko organisaation prosessin muotoilemiseen. Näiden lisäksi hyödynnämme menetelmää yritysten strategioiden kehittämisessä.
Palvelupolku
Palvelupolku on kätevä työkalu kartoittaa ja ymmärtää käyttäjän matkaa palvelun eri vaiheissa ja kohtaamispisteissä.
Työpaja-pamu
Palvelumuotoilun valmennuksessa  harjoitellaan työkalujen käyttöä ja saadaan varmuutta työpajojen vetämiseen.

Pamulla käyttäjäystävällisiä palveluja

Palvelumuotoilun avulla voit tuoda asiakaslähtöistä ajattelua ja toimintatapoja organisaatiosi sisäisiin prosesseihin.

Luo käyttäjäystävällisiä palveluita oikealla fokuksella

Luo asiakas- ja käyttäjälähtöistä kulttuuria organisaatioonne. Varmistat, että projekteissa keskitytään oikeisiin asioihin proaktiivisesti, eikä reaktiivisesti. Tuo asiakkaasi päätöksenteon ytimeen.

Paranna tiimityötä ja kehitä ketteriä toimintatapoja

Yhdessä tekemällä kasvatat koko organisaation yhteistyötä ja toimintamalleja ketterään suuntaan ja parannat tiedonkulkua sekä päätöksentekoa. Ota luovuus ja struktuuri osaksi yhteistyötä.

Luo ensiluokkainen työntekijäkokemus

Työntekijäkokemus luodaan tietoisesti palastellen. Työntekijäkokemus ruokkii asiakaslähtöisyyttä.

Valmennus-pamu

Haluatko varmuutta palvelumuotoiluun?

Valmennamme niin kokonaisia organisaatiota, tiimejä kuin yksilöitä palvelumuotoilun työkalujen käyttöön. Lue lisää palvelumuotoilun valmennuksestamme, jota räätälöimme aina yrityskohtaisesti.

Lue lisää

Referenssejä

Olemme auttaneet asiakkaitamme ottamaan palvelumuotoilun menetelmää osaksi arkeaan sekä tuottaneet asiakkaille yhdessä arvokasta ymmärrystä kehitystyön tueksi. Tutustu caseihimme.

Fraktio-Palvelut-Design-Pamu

Kiinnostuitko?

Onko sinulla projekti, jonka uskot hyötyvän palvelumuotoilusta? Laita meille viestiä, niin autamme muotoilemaan seuraavat askeleet projektiisi. Meiltä palaveriin osallistuu usein Chief Growth Office Petteri Hellgrén ja palvelumuotoilijamme Satu Heikinheimo.

Ota yhteyttä