Blogi

Villen uratarina: "Kehityin älyttömästi suunnittelijana ja ihmisenä"

villekahkonen Yrityskulttuuri

Saako uratarina-blogautuksen kirjoittaa, kun on lähdössä yrityksestä? 🤔 Päätin, että saa!

Suosittelen Fraktiota lämpimästi ja vilpittömästi työpaikkana. Työskentelin Fraktiolla viisi ja puoli vuotta suunnittelijana, jotka olivat helposti elämäni parhaat vuodet. Kehityin älyttömästi suunnittelijana ja ihmisenä.

Parasta juuri Fraktiolla töiden tekemisessä on minulle ollut ehdottomasti ihmiset. Aiemmin pitkään yksinyrittäjänä tehneenä lähdin Fraktiolta hakemaan ympärilleni omaa porukkaa. Se toteutui yli odotusten. Oon saanut paljon ystäviä ja päässyt rakentamaan loistavia kumppanuuksia työkavereiden ja asiakkaiden kanssa.

Ammatillisesti mehukkainta minulle oli se, että tein koko ajan tiivistä yhteistyötä devaajien kanssa. Se teki minusta realistisemman ja tehokkaamman suunnittelijan. Aluksi piirtelin ummet ja lammet ja tulevaisuuden ideaalitilat, mutta nopeasti opin keskittymään aluksi siihen, mitä seuraavaksi tarvitaan, ja mikä tuottaa eniten arvoa. Jatkuvasti kehittäjien kanssa pallotellessa opin myös rajaamaan ongelmia siten, että suunniteltavaa ja koodattavaa on mahdollisimman vähän. Muilta suunnittelijoiltamme Villeltä, Vitalilta, Iirolta, Lassilta, Marialta, Jukalta ja Sadulta olen jokaikiseltä oppinut jotain: teknisiä taitoja, uusia työkaluja, visuaalista suunnittelua, fasilitointitaitoja ja ennen kaikkea uutta ajattelua.

Minulle sanottiin aikanaan työhaastattelussa, että täällä ei pääse valmiiseen pöytään kulkemaan valmista urapolkua. Se on syy, miksi viihdyin täällä niin pitkään. Uskon, että pääsin paljon vapaammin kokeilemaan ja kehittämään kuin jos olisin aikanaan mennyt valtavaan firmaan töihin. Mukavina sivupolkuina muistuu mieleen HR-tyyppisten töiden kokeilu ja uuden toimistomme sisustusprojekti, jota olin mukana vetämässä muiden fraktiolaisten ja Franz:in kanssa.

Asiakasprojekteja ehdin tehdä kymmeniä. Pääsin sukeltamaan aihepiireihin kuten terveydenhuolto, asuntojen vuokraus, henkilöstövuokraus, apteekit, hinausautot, psykologiset testit, tutkimustiedon visualisointi, verkkohuutokauppa, tutkimustiedon visualisointi.

Nyt puolet elämästäni projekteja tehneenä päätin kokeilla tuotetalossa työskentelyä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisen suunnittelijan ja ohjelmistokehittäjän kannattaa kokeilla konsulttina tekemistä jossain vaiheessa uraa. Ei muuta kuin työhakemusta sisään!

 

Haemme jatkuvasti joukkoomme osaavia UX/UI-suunnittelijoita. Haluaisitko meille töihin? Lue lisää rekrysivultamme.