Blogi

Suunnitteluvalmennus Kuopiossa

Vitali Gusatinsky Design Bisnes

Kävin Kuopiossa valmentamassa työnohjausjärjestelmiä valmistavaa Kihoa. Tein kokemuksestani lyhyen vlogin jonka voit nähdä alta, ja jos taas oldschool teksti kiinnostaa enemmän niin jatka lukemista videon jälkeen.

 

 

Kuten monet asiat nykypäivänä, kaikki alkoi sähköpostiviestittelystä. Kihoa kiinnosti edistää heidän suunnittelukykyjään ja he kyselivät mahdollisuuksista järjestää valmennus heidän tiloissaan. Meitä ei haittaa matkustelu ja auttaminen, joten sovittiin yksityiskohdat ja löydettiin kaikille sopiva aika valmennukselle. Suurin haaste etävalmennuksissa on järjestää sopivat tilat joissa on tarpeeksi tilaa ja iso TV/projektori, sekä vapaaehtoisia käyttäjätestauksiin. Onneksi Kiholta löytyi sopivasti kaikki puitteet ja tämä hoitui sulavasti.

Lähdin Kuopioon junalla ja sain hyvän määrän työtä tehtyä matkalla. Odotin innolla valmennusta: uskon vahvasti että suunnittelu on kaikille, sen taitoja voi oppia ja soveltaa nopeasti. Suunnittelulla voidaan madaltaa riskiä, korvata mutu aidolla tiedolla ja säästää kaikkien aikaa karsimalla jyvät akanoista. Uskon vahvasti että jokainen yritys voi hyötyä prosesseista jotka auttaa visualisoimaan ajatuksia rautalangoiksi ja leiskoiksi. Yleensä tyydytään sanoihin ideoiden ja ratkaisujen kuvaamiseksi, jolloin edes esittäjä ei voi olla aina täysin varma siitä mitä koittaa sanoillaan kuvata.

Saavuttuani en tehnyt paljon muuta kun laitoin tavarat latautumaan, söin ja menin nukkumaan. Ensimmäinen päivä valmennusta meni tosi sulavasti: Antti, Riikka ja muu Kihon väki toivotti minut samantien lämpimästi tervetulleeksi ja loikkasi mukaan täysillä. Valmennuksen ensimmäisen päivän aikana opitaan suunnittelun perusteoriasta, valitaan idea jota jalostetaan konseptiksi, luodaan sille rautalankaprototyyppi ja testataan sitä käyttäjien kanssa. Jokainen ryhmä suoriutui tehtävistä mainiosti ja päivän päätteeksi oli oppinut arvokkaita oppeja käyttäjälähtöisestä suunnittelutyöstä.

Päivä 1 vs Päivä 2 Päivä 1 vs Päivä 2

En ollut ennen käynyt Kuopiossa ja monet suosittelivat Puijon tornia sekä kalakukkoa. Ensimmäisen päivän jälkeen kävin kävelemässä Kuopion sataman alueella ja jatkoin sieltä Puijon tornille. Kalakukko jäi kokeilematta kun kuuma ilma suostutteli ottamaan kevyen salaatin nälkään. Kuopio on kyllä kaunis kaupunki ja sen luontomaisemat ovat huikeat, suosittelen lämpimästi käymistä katsomassa paikkoja.

Seuraavana aamuna pakkasin tavarat ja lähdin hotellilta, toinen valmennuspäivä on viimeinen ja sen jälkeen oli aika hypätä takaisin junaan. Valmennuksessa opetin lisää suunnittelun perusteista, kuten väreistä ja ruudukkosommittelusta sekä ohjeistin kuinka leiskotetaan käyttämällä Figmaa. Lopuksi testattiin uudet protot käyttäjien kanssa vielä kerran. Loppujen lopuksi valmennus meni tosi sulavasti ja olin tosi tyytyväinen tsempistä jota kaikki toi kurssille. Palaute oli myös tosi hyvää, ja toivon että Kiho pääsee edistämään omia prosesseja kurssilla opittujen asioiden avulla. Opettajana olen aina valmiina neuvomaan meidän alumneja Slackissä jos haasteita nousee.

Jos sinua tai teidän yritystä kiinnostaa oppia suunnittelusta niin mielelläni keskustelisin kanssanne katsoaksemme kuinka voitaisiin parhaiten toteuttaa suunnitteluvalmennus teille. Järjestämme kerran kuussa valmennuksen meidän toimistolla Kampissa ja tulemme mielellään teidän luo opettamaan myös. Lisätietoja löytyy täältä.