Blogi

Retriitti 2020 - etänä, mutta yhdessä

Elsa-Maija Lehto Yrityskulttuuri

Meillä Fraktiolla vuoden kohokohta on jo kahdeksan vuoden ajan ollut retriitti. Joka kesä on yhdessä lähdetty viikonlopuksi mökkeilemään ja kaikessa rauhassa reflektoitu kulunutta vuotta ja pohdittu tulevaa. Tänä vuonna kuitenkin kohtalo heitti rattaisiin koronapandemian, joten yhteisestä fyysisestä kokoontumisesta oli luovuttava. Retriitistä ei silti luovuttu! Pidimme etäretriitin, vaikka digitaalisuus sotikin perinteisen retriitin sääntöjä (ei koneita, ei nettiä) vastaan. Etäretriitti järjestettiin nimensä mukaisesti etänä ja kesti iltapäivän.

Evästä mussukoille

Jotta jokainen pääsisi kesäiseen retriittitunnelmaan, iloiset lähettimme Jesse ja Tuike toimittivat fraktiolaisille korillisen kesäistä purtavaa ja juotavaa kotiin asti. Etäajan takia työkavereita ei juuri ole nähty, joten kohtaamiset herkkukorin kanssa otettiin riemulla vastaan. Näin iloisia ihmisiä kuriirimme kohtasivat.

Fraktion retriitti 2020

Retroilua ja lappuleikkejä

Retriitti aloitettiin Zoomissa alkuvuotta kerraten. Yhdessä muisteltiin mitä kaikkea on tehty ja mitä kaikkea on opittu. Mietittiin myös miten koronapandemia vaikutti meidän toimintaamme ja miten siihen sopeuduttiin. Perinteisesti harrastettiin myös ryhmätöitä ja lappuleikkejä, jotka sujuivat netin kautta aivan yhtä hyvin kuin livenäkin. Internet on pullollaan hyviä työkaluja tätä varten.

Ryhmätyönä mietimme mikä on meille on se kovin juttu Fraktiossa ja sitten ryhmissä suunnittelimme ajatuksen ympärille mainoskamppanjan ja julisteita. Luovuus sai järjettömän kokoiset siivet selkäänsä ja hauskuusaste hipoi pilviä. Ehkä tästä kaikesta tihkuu maistiaisia myöhemmin tänä vuonna.

Retriitti 2020

Musavisaa ja ryhmäkuvia

Retriitti ei ole retriitti ilman perinteistä musavisaa. Hieman etukäteen jännättiin miten biisien tunnistaminen ja arvausvuorojen jakaminen onnistuu etäyhteyksien kautta, mutta huoli huomattiin pian turhaksi. Itse asiassa Slackin kautta arvausten “huutelu” helpotti tuomarin työtä, koska nopeimmat oikeat arvaukset oli helppo poimia Slackistä. Kiitos Joonakselle ja Sannalle musavisan organisoinnista ja onnittelut tämän vuoden mestaritiimille – Vitali, Jani, Tiia, Puppe, Leksa ja Joni.

Perinteisiin on kuulunut myös vuosittaisen ryhmäkuvan nappaaminen, eikä etänä perinteistä potrettia voitu ottaa.  Meet ja Zoom-näkymien kuvankaappaukset on jo niin nähty, joten päädyimme “photoshoppailemaan” erilaisia ryhmäkuvia. Tässä iloksenne niistä kolme.

Retriitti 2020 ryhmäkuva Tämän taideteoksen askarteli Petri M.

Retriitti 2020 ryhmäkuva Tässä Mikan näkemys fraktiolaisuudesta.

Retriitti 2020 ryhmäkuva Ryhmäkuva paljussa, taiteilijana Hela.

Retroilut, ryhmätyöt ja nauraminen oli hyvä päättää yhteiseen venyttelysessioon, jossa Vitali notkistutti meitä vielä perjantain päätteeksi.

Vaikka mökkeily, luonto ja digiasioista irtaantuminen puuttuivatkin tänä vuonna retriitistä ei se ketään haitannut. Itse asiassa juuri näiden asioiden puuttuminen nosti esille sen, mikä meille retriitissä on tärkeintä – yhdessäolo.