Blogi

Kuinka Figma auttaa suunnittelemaan parempia tuotteita ja tehostamaan yhteistyötä?

Vitali Gusatinsky Design

Figma Figma-mobile

Digitaalinen suunnittelu on välttämätön osa nykyaikaista liiketoimintaa, ja työkalut, jotka mahdollistavat tehokkaan ja innovatiivisen suunnittelun, ovat arvokkaampia kuin koskaan. Figmalla on tässä kehityksessä iso rooli, sillä se tarjoaa alustan, joka tekee suunnittelusta intuitiivisempaa, yhteistyöstä saumattomampaa sekä mahdollistaa suunnittelijoiden toteuttaa entistä monipuolisempia projekteja tehokkaasti.

Figma on alun perin perustettu vastamaan tarpeeseen, jotta suunnittelu olisi entistä sujuvampaa ja mahdollistaisi enemmän yhteistyötä. Siitä lähtien kun Figma lanseerattiin, se on vakiinnuttanut asemansa, mikä johtunee sen ainutlaatuisesta kyvystä mahdollistaa saumatonta yhteistyötä pilvipohjaisessa ympäristössä. Figma mahdollistaa koko suunnittelutiimin työskennellä samanaikaisesti samassa tiedostossa reaaliajassa, mikä nopeuttaa suunnitteluprosessia ja vähentää tarvetta vaihdella jatkuvasti eri tiedostojen välillä.

Figma dominoi suunnittelutyökalujen markkinoita

Viimeisen neljän vuoden aikana Figma on kasvanut merkittävästi. Sen käyttöliittymä on pysynyt intuitiivisena ja helposti navigoitavana. Sen kanssa on helppo päästä alkuun, joten kynnys Figman käytön aloittamiseen on matala myös aloittelijoille! Samalla se tarjoaa kuitenkin monipuolisia ominaisuuksia kokeneemmille suunnittelijoille.

Figma on osoittanut olevansa monipuolinen työkalu, joka kykenee käsittelemään erilaisia suunnittelutehtäviä UI/UX-suunnittelusta prototyyppien rakentamiseen, graafiseen suunnitteluun ja animaatioiden luomiseen. Lisäksi mahdollisuudet integroida Figma muiden alustojen ja työkalujen kanssa ovat laajat.

Figma-1Figma on jo useamman vuoden ollut ylivoimaisesti suosituin työkalu suunnittelijoille. (Kuva: UXTools)


Figma ei rajoitu vain perusominaisuuksiin. Se tarjoaa laajan valikoiman työkaluja, jotka tukevat monimutkaisempaakin käyttöliittymäsuunnittelua, kuten:

 • Auto Layout: Automaattinen asettelu helpottaa elementtien järjestämistä ja skaalaamista, mukautuen sisällön koon muutoksiin.
 • Komponentit ja variantit: Uudelleenkäytettävät komponentit ja niiden muunnelmat tehostavat työnkulkua ja ylläpitävät johdonmukaisuutta suunnitelmien läpi.
 • Prototyypit: Interaktiiviset prototyypit, jotka sisältävät siirtymiä, peittokuvioita ja muuta käyttäjäinteraktiota, voidaan luoda suoraan Figmassa.
 • Lisäosat: Figma tarjoaa laajan määrän lisäosia, jotka mm. mahdollistavat PowerPoint-esitysten ja kotisivujen koodin luomisen suoraan Figmassa.
 • Integrointi ja laajennettavuus: Figma integroituu saumattomasti muihin työkaluihin ja alustoihin, kuten Slack, JIRA ja GitHub, mikä tekee siitä entistä monipuolisemman työkalun projektinhallintaan ja kehitykseen.

Figma.2

Figma on kehittäjien ystävä

Figma on tunnettu sen kyvystä palvella suunnittelijoita, mutta sen viimeisimmät päivitykset, kuten Dev Mode ja Variables, ovat tehneet siitä myös kehittäjien arvostaman työkalun. Nämä ominaisuudet syventävät yhteistyötä suunnittelun ja kehityksen välillä, tehostavat työnkulkua ja parantavat kehitettävän digitaalisen tuotteen laatua.

Dev Mode on uusi toiminto, joka on suunniteltu erityisesti kehittäjiä ajatellen. Se mahdollistaa käyttöliittymäsuunnitelmien tarkastelun devaajien näkökulmasta ja tarjoaa näkyvyydeb koodipätkiin, kuten CSS:ään, iOS:n Swift-koodiin tai Androidin XML:ään suoraan Figma-suunnitelmasta. Tämä ominaisuus vähentää väärinymmärryksiä suunnittelijoiden ja kehittäjien välillä ja nopeuttaa kehitysprosessia, sillä kehittäjät saavat suoraan käyttöönsä tarkat, käytäntöön soveltuvat koodiesimerkit.

Variables-toiminnot tarjoaa suunnittelijoille mahdollisuuden määrittää ja hallita muuttujia, kuten värejä, fonttikokoja ja marginaaleja, keskitetysti. Tämä mahdollistaa suunnittelujärjestelmien johdonmukaisuuden ylläpitämisen vaivattomasti ja tehostaa suunnitteluprosessia. Muuttujien avulla kehittäjät voivat helposti soveltaa näitä määriteltyjä arvoja koodissa, varmistaen että tuote vastaa suunnittelun asettamia vaatimuksia. Lisäksi, muuttujat helpottavat monimutkaisten suunnittelujärjestelmien hallintaa ja päivitystä, sillä muutokset yhdessä paikassa päivittyvät automaattisesti kaikkialle, missä muuttujaa on käytetty.

Opi Figmaa helposti uudella verkkokurssillamme

Figman alkeet 2.0 -kurssi on luotu auttamaan sinua hallitsemaan Figmaa tehokkaasti aloittaen perusteista ja edeten edistyksellisiin tekniikoihin, jotka tekevät sinusta suunnittelun asiantuntijan. Tämä kurssi tarjoaa sinulle syvällisen ymmärryksen Figman käyttöliittymästä ja työkaluista, joiden avulla voit optimoida työskentelyäsi tiimeissä ja parantaa suunnitteluprosessejasi.

Kurssilla käydään läpi kymmenen keskeistä osiota, jotka kattavat koko suunnitteluprosessin aina muotoiluajattelusta ja käyttäjäkokemuksen suunnittelusta prototyyppien testaukseen. 

Kurssilla opitaan Figma käytännön kautta. Kurssilla suunnittelet sovelluksen, joka antaa sinulle käytännön kokemusta jokaisesta suunnitteluprosessin vaiheesta. Kurssin kymmennen osion kautta opit:

 • Työkalujen ja UI:n perusteet: Opi hyödyntämään Figman perus- ja edistyneitä työkaluja suunnittelutyössäsi.
 • Muotoiluajattelua: Kuinka lähestyä suunnitteluprojekteja strategisesti ja käyttäjäkeskeisesti.
 • Komponenttien ja prototyyppien luominen: Kehitä taitojasi luomalla uudelleenkäytettäviä komponentteja ja interaktiivisia prototyyppejä.
 • Käyttäjätutkimukset ja Dev Mode: Sovella käyttäjätutkimuksen tuloksia suunnitteluusi ja hyödynnä Dev Modea yhteistyössä kehittäjien kanssa.
 • Visuaalinen suunnittelu ja rautalankamallit: Syvennä osaamistasi visuaalisessa suunnittelussa ja opi luomaan selkeärakenteisia rautalankamalleja.
 • Käyttäjäkokemuksen suunnittelua: Opi luomaan intuitiivisia ja visuaalisesti miellyttäviä käyttöliittymiä.

Kurssi sisältää myös laajan valikoiman bonusmateriaaleja, jotka syventävät osaamistasi ja auttavat soveltamaan opittua käytäntöön, mm.

 • Perusteelliset ohjeet Figman toimintoihin: Tutustu yksityiskohtaisesti työkaluihin, jotka tehostavat suunnittelutyötäsi.
 • FigJam ja Auto Layout -harjoitukset: Opi käyttämään FigJamin valkotaulutoimintoa ja hallitsemaan Auto Layoutin suunnittelua.
 • UI/UX-teoria ja saavutettavuuden perusteet: Laajenna tietämystäsi suunnittelusta yli 20 sivun teoriatiedon ja saavutettavuusmateriaalien avulla.

Figma kehittyy jatkuvasti, ja sen asema suunnittelutyökalujen kärjessä on vankka. Osallistumalla "Figman alkeet 2.0" -kurssille saat ajankohtaisen tiedon alustan ominaisuuksista ja opit entistä paremmaksi suunnittelijaksi. Kasvata osaamistasi ja aloita Figman alkeet 2.0 -kurssillamme!