Valmennus

Palvelumuotoilun perusteet

1 päivä Satu Heikinheimo

 • Muotoilu
 • Yksityinen
Palvelumuotoilu-valmennus

Ymmärrä asiakkaitasi paremmin

Palvelumuotoilulla tarkoitetaan palvelujen innovointia, suunnittelua ja kehittämistä muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Mietitkö miten kehittää palveluitasi ja ymmärtää asiakkaitasi ja heidän tarpeitaan ja näkemyksiään paremmin? Tässä valmennuksessa opit, mistä palvelumuotoilussa on kyse ja miten voit sitä hyödyntää omassa työssäsi.

Järjestämme tiimillenne räätälöidyn palvelumuotoiluvalmennuksen, jossa jokainen pääsee kokeilemaan pamun yleisimpiä työkaluja harjoitusten kautta.

Autamme asiantuntijoita ja organisaatioita kehittämään ja kehittymään palvelumuotoilun avulla

Palvelumuotoilu, eli tuttavallisemmin pamu, tarjoaa tarvittavat työkalut liiketoiminnan kehittämiseen tarkastelemalla palveluprosessia asiakkaan silmin. Palvelumuotoilua voi hyödyntää esimerkiksi palvelujen ja digitaalisten ratkaisujen suunnittelussa sekä työelämän muutos- ja kehitystehtävissä.

Tärkein oppi minulle oli palvelumuotoilu -käsitteen hahmottaminen ja ymmärtäminen. Nyt uskallan sanoa, että osaan palvelumuotoilua!

Valmennettava

Tykkäsin konkreettisista harjoitteista. Näiden esimerkkien avulla huomasi miten tehokasta pamu voi olla.

Valmennettava

Asiakaslähtöistä kehitystä palvelumuotoilun työkaluilla

Tässä intensiivisessä valmennuksessa opit:

 • Mitä palvelumuotoilu on
 • Mitä palvelumuotoilun periaatteet ja työkalut ovat ja miten voit hyödyntää niitä arjessasi
 • Mitä kaikkea voi palvelumuotoilla
 • Miten palvelumuotoilua voidaan hyödyntää toimialariippumattomasti
 • Miten opit tuntemaan asiakkaasi
 • Mikä on hyvä tapa aloittaa palvelumuotoiluprosessi
 • Kuinka voit muuttaa palvelusi asiakaslähtöisemmäksi
 • Miksi ihmislähtöinen suunnittelu on askel merkitykselliseen työhön
 • Etäfasilitoinnin perusteita ja taitoja
 • Ideoimaan nopeasti tiimissä ja muuntamaan luovuuden konkretiaksi

Kenelle valmennus sopii?

Palvelumuotoiluvalmennus sopii tiimeille, jotka haluavat oppia palvelumuotoilun perusteet, työkalut ja prosessin käytännön harjoitteiden kautta. Palvelumuotoilu on tulevaisuuden taito, olet sitten hr-alalla, suunnittelija, tuotepäällikkö, yrittäjä, markkinoija tai muuten vain kiinnostunut aiheesta. Palvelumuotoilu valmennuksen jälkeen voit hyödyntää oppejasi jo seuraavana päivänä, sillä valmennus perustuu konkreettisiin esimerkkeihin, harjoitteisiin ja vinkkeihin, joita voit soveltaa työssäsi helposti. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta palvelumuotoilusta.

Mitä opit valmennuksessa?

Tämän päivän kestoisen valmennuksen tavoitteena on nostaa eri alojen asiantuntijoiden palvelumuotoiluosaamista ja antaa työkaluja työn tueksi. Valmennuksessa opit tunnistamaan palvelumuotoilun tarjoamia mahdollisuuksia ja soveltamiskohteita, jotka auttavat sinua kehittämään palveluja asiakaslähtöisempään suuntaan. Opit yhdistämään liiketoiminta- ja design-ajattelua luodessasi ja kehittäessäsi joko täysin uusia tai olemassa olevia palveluja.

pamu kääsikirja stack

Palvelumuotoilun käsikirja

Valmennukseen sisältyy Palvelumuotoilun käsikirja, joka pitää sisällään menetelmäpohjia, käytännön harjoitteita ja ohjeita, joka helpottaa palvelumuotoilun soveltamista työhön valmennuksen jälkeen. Opit myös käyttämään Mural-työkalua etäfasilitointiin sekä saat pääsyn Fraktio Academyn Alumni Slack-kanavalle, jonka kautta annamme tukea tarvittaessa.

Saat valmiudet palvelumuotoiluosaamisen hyödyntämiseksi konsultointi- ja asiantuntijatehtävissä. Ja kuten kaikissa design -valmennuksissamme fokuksemme on auttaa osallistujia oppia ajattelemaan ongelmanratkaisua asiakas- tai käyttäjälähtöisesti.

Valmentaja Satu Heikinheimo

Valmentaja

Satu Heikinheimo

Satu on palvelumuotoilun asiantuntija ja muotoilun sanansaattaja. Hän on työskennellyt kehitys-, markkinointi- ja valmennustehtävissä eri toimialoilla kuten rekrytoinnissa, yrittäjyysohjelman johtajana, kehityspäällikkönä tila- ja arkkitehtipuolella kuin myös IT-alalla. Hän on opettanut muotoiluajattelua ja palvelumuotoilua eri alojen ammattilaisille HR-päälliköistä eri alojen yrittäjiin.

Palvelumuotoilija

Pamutaitoja koko tiimillenne

Valmennuksen kesto on 1 päivä ja se voidaan toteuttaa etänä tai livenä Fraktion toimistolla Kampissa. Järjestämme tiimillenne oman palvelumuotoiluvalmennuksen, jossa voitte rauhassa oppia kollegojen kesken menetelmän käyttöä.

Jos haluat lisätietoa valmennuksesta ja tiedustella teille sopivaa räätälöintiä, vastaamme mieluusti alla olevan lomakkeen kautta tai ota yhteys suoraan Satuun joko meilitse satu.heikinheimo@fraktio.fi tai pirauttamalla 040 758 7805.