Hyppää sisältöön
Fraktio

ReimaGO innostaa lapsia liikkumaan

Reima on liikuttanut lapsia jo vuosikymmenten ajan. Perinteisesti Reima tunnetaan säänkestävistä ulkoiluvaatteistaan, jotka mahdollistavat liikkumisen säällä kuin säällä. Sää ei kuitenkaan ole enää ainut este lasten liikkumiselle. Reimalla on jo pitkään oltu huolissaan lasten liikkumisesta pelien ja laitteiden lisääntyessä. Tavoitteena on vähentää aikaa päätelaitteen ääressä ja lisätä hauskaa liikkumista. Siksi aloitettiin ReimaGO.

ReimaGO on palkittu kokonaisuus mobiilisovellusta ja aktiivisuussensoria, jotka yhdessä innostavat lapsia perheineen liikkumaan.

Konsepti on seuraavanlainen. Lapsi saa mukaansa vaatteisiin kiinnitetyn maagisen taikanappulan (teknisemmin aktiivisuussensori), joka on mukana lapsen liikkuessa. Päivän aikana se mittaa lapsen liikkumista kaikkialla minne lapsi meneekin – päivähoidossa ja kotona, ulkona ja sisällä. Nappulaan kertynyt aktiivisuusenergia ladataan yhdessä vanhemman kanssa sovellukseen. Tällä energialla lapsi pääsee liikuttamaan ReimaGO:n hassua Goey-hahmoa maailmasta toiseen!

 

ReimaGO on ollut meille mieluinen projekti monelta kannalta. “Haluaisitko olla mukana edistämässä lasten liikkumista ja siten terveyttä?” -kysymykseen on helppo vastata. Lisäksi ns. liikuntasovellusten skene tarjoaa sopivasti haastetta; vielä löytyy uusia asioita pohdittavaksi ja ratkaistavaksi.

Vaikka projektiin osallistuukin vaihtelevasti isokin porukka, niin yhteistyö sujuu hyvin. Tämä ei sinänsä ole yllätys, koska mukavien tyyppien kanssa on usein mukava tehdä töitä. Ehkäpä se, että käyttämämme huumori on yhtä huonoa, auttaa asiaa 🙂 Töitä paiskitaan myös suunnittelutoimisto Kallan & Co:n kanssa, joten kiitos teillekin Tuomas, Katja, Hannu et al.!

Pakko myös viljellä vähän teknisiä buzzwordeja. Sovellushan pyörii niin iOS:lla kuin Androidilla, ja silti suurin osa koodipohjasta on samaa. Mitä tämä tarkoittaa? Asiathan eivät koskaan ole täysin mustavalkoisia, mutta yksinkertaistetaan tämä lausahdukseen: “kaksi alustaa yhdellä tunkkauksella”. Tästä mullistuksesta on kiittäminen Facebookin masinoimaa React Native -teknologiaa. Mielenkiintoista vaihtelua “tavanomaisiin” sovelluksiin verrattuna on tarjonnut fyysinen maailma, eli Bluetooth Low Energy -sensoreiden kanssa puljaaminen.

ReimaGO:n saa itselleen näistä linkeistä: App Store  ja Google Play.

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi