Hyppää sisältöön
Fraktio
Lamantiinit Fraktio

 

Jos olet käynyt Fraktion toimistolla, et ole voinut välttyä lamantiineilta. Niistä on maalattu tauluja, niitä on tehty muovailuvahasta ja aina niitä joku piirtelee valkotaululle tai paperin kulmaan. On myös teetetty lamantiinitarroja, lamantiinilakuja (jo neljä eri versiota), lamantiinikoozieita ja -uikkareita. Luonnollisesti erilaisia lamantiiniesineitä kertyy fraktiolaisten pöydille aina kun joku niitä jostain löytää. Eksoottisin esine taitaa olla joko lamantiiniteehaudutin tai toimistolla pötköttävä keskivertokoodaria suurempi lamantiinipehmoeläin. Fraktiolle on adoptoitu myös oma nimikkolamantiini.

Mikä ihme on lamantiini?

Lamantiini on iso harmaa ja ihana nisäkäs. Se muistuttaa hieman merileijonaa, mutta sen pyrstö (mela) ei ole haarautunut vaan yhtenäinen melamainen pötkö.

Lamantiini tunnetaan myös nimellä kynsimanaatti (trichechus manatus). Se kuuluu sireenieläimiin ja on yksi kolmesta manaattilajista. Ne kaksi muuta ovat kynnetönmanaatti (trichechus inunguis) ja afrikanmanaatti (trichechus senegalensis).

Lamantiini voi ihmeellisen internetin mukaan kasvaa neljän metrin pituiseksi ja jopa 1600 kiloiseksi ihanaksi lullukaksi. Nämä sangen uteliaat kasvinsyöjät elelevät Meksikonlahdella ja Karibianmerellä. Suurin uhka niille on ihminen. Uteliaina ne tulevat liian lähelle veneitä ja laivoja ja saavat haavoja perämoottereista. Myös kalastus on suuri uhka.

Koska nämä laiskanpulskeat otukset viihtyvät lämpimissä vesissä, ovat ne joillain alueilla jääneet elelemään sähkövoimaloiden läheisyyden lämpimien lauhdevesien houkuttelemana. Ongelmia on tullut siitä, että ne ovat tulleet riippuvaiseksi lämpimästä vedestä eivät enää ole siirtyneet luonnollisesti lämpimiin vesistöihin. Joissain tapauksissa voimaloita on suljettu manaattien vuoksi.

 

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

CEO

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi