Hyppää sisältöön
Fraktio

Varjo – kohti ääretöntä ja sen yli!

Tuike Järvi

Fraktio
Yrityskulttuuri

Me uteliaat fraktiolaiset saimme kunnian tutustua tuntemattomaan kun Juhani Karlsson, Senior 3D Designer avasi silmämme maailmaan XR:n lasien läpi. Tunsin Juhanin vanhoilta amiksen ajoilta, jolloin vielä mietin mitä sitä tekisin elämälläni. Juhani ei miettinyt. Hän tiesi että hän tulee rakentamaan jotain suurempaa kuin mitä opiskeltiin koulussa, ja hyppäsikin ensimmäisen lukuvuoden jälkeen suoraan töihin. Muutama vuosi ehti vierähtää ennen kuin tiemme kohtasivat uudestaan ja Juhani oli tehnyt sen mitä 15 kesäisenä oli päättänyt. Juhani on ollut jo yli 6kk Varjolla rakentamassa uutta moniulotteista maailmaa, joka on mahdollista kokea vaikka sitä ei olisi fyysisesti olemassa.

Varjo itsessään mahtava esimerkki miten startupin on mahdollista tehdä vaikutus ja kasvaa kilpailemaan Facebookin, Magic Leapin ja Microsoftin kanssa samasta markkinasta. Ihan mieletöntä. Varjon tekemät tuotteet ja teknologia ovat alansa johtavia. He eivät jätä asioita puolitiehen vaan tekevät kaiken täysillä ja niin hyvin kuin osaavat. Monessa asiassa paremmin kuin kukaan osaa. Heillä on mm. ainoat markkinoilla olevat XR-lasit, jotka toimivat silmälasien kanssa sekä edistynein infrapunateknologia, joka mahdollistaa tarkan silmänseurannan XR-lasien kanssa. How cool is that?

Me on otettu monessa jutussa aika isoja riskejä ja tehty isommin kuin kokoluokka oikeasti antaisi luvan, ja homma toimii kun mukana on sopiva sekoitus luovuutta ja laajaa syvyyttä osaamisessa – vaikeasta tulee silloin sopivan haastavaa ja sitä kautta hauskaa!

Niko Eiden

Niko Eiden

CEO, Varjo

Reilussa tunnissa olimme Juhanin johdolla käyneet Japanissa tutkimassa maisemia, Venetsiassa istumassa Volvossa ja lennonjohdon tornissa tarkkailemassa lentoliikennettä. Japanin reissu onnistui meille sekunneissa, mutta sen luominen on vienyt tuhansia valokuvia ja tunteja 3D-mallinnusta. Kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon, pintojen tekstuureja myöden. Vain losojen iloinen pulina sai muistamaan että ollaan Varjolla.

Fraktion Vitali Gusatinsky Japanissa ihailemassa maisemia.

 

XR-lasit oli tosi mukavat päässä ja niissä oli sisäänrakennettu tuuletin sekä automaattinen säätö, joka adaptoitui silmien ja kasvojen malliin. Tiesittekö että jokaisen ihmisen silmämuna on eri mallinen ja silmämunan sekä luomien muodolla on iso vaikutus näkökykyyn sekä siihen mitä kaikkea Varjon tulee ottaa huomioon suunnitellessaan laseja?

Losojen mielet täyttyivät kysymyksistä. Voisiko lasit päässä käydä talvella lenkillä ja luulla että on kesä? Mitä kaikkea tämä mahdollistaa webbikehityksessä jo nyt, puhumattakaan vuosien päästä? Tuntuu siltä että kaikki on mahdollista!

Kurkkaa alta Vitalimme tekemä video vierailustamme, niin näet ihan käytännössä miten XR-lasit toimivat!

Video: Vitali Gusatinsky

Muita artikkeleita

Oppiminen Fraktiolla
Blogi
Osaamisen kehittäminen Fraktiolla

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi