Blogi

Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen?

Tiia Nyholm Yrityskulttuuri

Vastataan heti otsikon kysymykseen: Mikäli multa kysytään ja kyse on Fraktiosta – niin ei ole.

Toki vastaus oli ennalta-arvattava, kerran kirjoitan tätä blogipostausta. Olin työskennellyt Fraktiolla lähes päivän tarkkaan 2 vuotta, kun päätin vaihtaa tuotetaloon. Matkani uudessa paikassa jäi kuitenkin verrattain lyhyeksi.

Vaihtelu virkistää

Jokaisessa työpaikassahan turtuu tietyn ajan jälkeen ja vanhat kokemukset jäävät unholaan. Parin Fraktiolla vietetyn vuoden jälkeen ajatukseni siitä, että koodaaminen on samanlaista kaikkialla, oli vahvistunut. Tiesin, mitä työ pitää sisällään ja ajattelin, ettei se muutu paljoa, jos firmaa vaihtaa. Ajattelin, että voisi olla virkistävää mennä töihin tuotetaloon ja luopua laskutuspaineista täysin.

Mietin kesän yli aiemmin saamaani työtarjousta ja juttelin Fraktiolla toimitusjohtajamme kanssa. Lopulta päädyin ratkaisuun vaihtaa työpaikkaa, koska uusi ympäristö kiinnosti.

Vapaus, lämmin ilmapiiri ja yhdessä johtaminen houkuttelivat takaisin

Ensimmäisen kahden viikon aikana uudessa työssäni huomasin, että tapamme toimia Fraktiolla oli hyvin uniikki, johon olin tottunut ja josta en olisi halunnut luopua. Olin tottunut siihen, että sain itse päättää lähestulkoon kaikesta työhöni liittyvästä. Lisäksi työyhteisöstä löytyi aina apua. Mikäli tarvitsin taustatukea päätöksilleni, oli joku aina valmis keskustelemaan ja rohkaisemaan minua.

Olin myös tottunut siihen, että Fraktiolla kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa päivittäisiin asioihimme ja edistämme yhdessä niin työntekijöiden palkitsemista, vapaa-ajan toimintaa kuin hyvinvointiakin. Kauempaa katsottuna oivalsin, että esimerkiksi Fraktion konklaavitoiminta on järjettömän hyvä tapa kehittää firmaa yhdessä.

Aloin kaipaamaan perjantain viisasteluhetkiä, joissa sisäisesti jaamme osaamistamme mitä kummallisimmista aiheista (terminaalin pikakomennoista muuton hoitamiseen trello-boardin avulla). Lisäksi kaikille avoimissa perjantaipresiksissä sai aina oppia uutta. Fraktiolla ihmisillä on suuri intohimo oman osaamisen jakamiseen muille.

Fraktiolle paluussa paino erityisesti uniikit toimintatavat, lämmin ilmapiiri sekä timanttisen kovat ammattilaiset suurella (työ)ystävän auttamishalulla.

Paluu konsulttielämän laskutuspaineisiin?

Entä miten ne laskutuspaineet, joita pakoon alunperin lähdin? Konsulttina toimiessa täytyy ymmärtää, että sinua ja osaamistasi myydään asiakkaille ja osa palkastasi muodostuu siitä, että sinulla on projekti, josta firma saa rahaa.

Juttelin aiheesta niin HR-henkilömme kuin työystävienikin kanssa ja totesin, että laskutuspaineisiin liittyvä stressi on ollut lähtöisin omasta päästäni. Kukaan yrityksessä ei vaadi laskutusprosenttisi olevan 100%. Kaikki haluavat sinun olevan ennemmin hyvinvoiva yksilö kuin resurssi firman excelissä.

Hävettikö laittaa työhakemus uudestaan rekry@fraktio.fi-osoitteeseen?

Hävetti.

Onneksi siihen tartuttiin Fraktiolta tuttuun tapaan lempeästi ja hyväksyen. Pyydettiin haastatteluun, jossa käytiin avoimesti läpi syitä niin lähdön takana kuin miksi halusinkin palata takaisin. Lopulta keskustelujen jälkeen sähköpostiini kilahti pyyntö tulla neuvottelemaan työsopimuksesta, johon vastasin yhtä suurella ilolla kuin kaksi vuotta aiemmin.

 

 

Tule meille työystäväksi?

Lue lisää rekrysivuiltamme.