Hyppää sisältöön
Fraktio
Sanna Fraktiolta

Oma aito itseni

Sanna Arjoranta

Fraktio
Yrityskulttuuri

Siirryttäessä uusiin työtehtäviin, on aina tarve näyttää kykynsä. Osaan sitä, pystyn tähän, mä handlaan nää jutut! Henkilökohtaisesta kokemuksesta sanoisin, että tämä voi päteä sekä uran alkuvaiheessa että myöhemminkin työelämässä. Paine voi olla jopa kovempi, jos taustaa työelämästä on jo, mutta aivan toiselta alalta.

Jollakulla saattaa nyt herätä kysymys: “Niin, mitä olitkaan aiemmin tehnyt?”. Olen humanisti viestinnän maisteri, jolla on työkokemusta sekä valtiolta että yksityiseltä puolelta viestinnästä ja markkinoinnista. Nykyiseltä “titteliltäni” olen ohjelmistokehittäjä ja ehdottomasti paras versionumero itsestäni. Vaikka olen vaihtanut alaa viestinnästä koodaamiseen ja työni on tavallaan aiempaa teknisempää, olen edelleenkin varsin humanisti sydämeltäni. Kiinnostavaa itselleni on ollut, että insinöörien hallitsemalla IT-alalla teknologia-orientoitunut humanisti-minäni on kukoistanut verrattuna aiempiin tehtäviini. En pelkästään yksi konsultti muiden joukossa vaan täydentämässä mahtavaa joukkoa empaattisia ammattilaisia.

Sanna ja Aatu ansaitulla tauolla.

Sanna ja Aatu ansaitulla tauolla.

Fraktiolla olen päässyt kukoistamaan

Vasta Fraktiolla työskennellessäni olen todella voinut olla oma itseni myös työpaikalla. Huomaan aiemmin pitäneeni yllä jonkinlaista työminää. Onneksi täällä ei tarvitse, koska kulissin ylläpitäminen on myös ajoittain hyvin kuluttavaa. Fraktiolla olen saanut luvattoman kannustavia ja ihania työystäviä, ihanaa, kamalaa vastuuta ja vapautta sekä mahdollisuuden olla entistä enemmän minä. Jos haluat perehtyä näihin Fraktion kontekstissa lisää, vilkaise vaikka täältä johtamisesta itseohjautuvassa organisaatiossa tai miten juhlistamme onnistumisia.

Koen voivani olla Fraktiolla enemmän itseni kuin koskaan aikaisemmin, koska

  • voin olla rehellinen omista ajatuksista ja tunteista
  • pystyn käyttämään muutakin kuin ohjelmointiosaamista ja
  • pääsen edistämään itseäni kiinnostavia teemoja.

Joku voisi väittää, että tämä johtuu lähinnä siitä, että olen täällä enemmän itseni kaltaisten ihmisten parissa. Olen jopa osin samaa mieltä. Saan kuitenkin olla myös erilainen kuin muut, ilmaista itseäni omalla tavallani ja luottaa, että se hyväksytään. Tämä varmistaa myös, että pystyn olemaan rehellinen omista ajatuksistani ja tunteistani. Ilman sitä yhteistyö tiimissämme ei voisi olla niin laadukasta ja tehokasta kuin se nyt on.

Sanna ja Aatu ansaitulla tauolla.

Tiimiltä saa aina tukea.

Aiemmasta työtaustasta on hyötyä myös uudella alalla

Koska taustani on viestinnässä, markkinoinnissa ja vuorovaikutuskoulutuksessa, siitä on tottakai myös hyötyä nykyisissä tehtävissäni. Asiakkaiden kanssa keskustelu ja tarpeiden kartoittaminen sujuu luontevasti ja teen sitä mielelläni. Lisäksi markkinointi antaa silmää asioille, jotka muuten menisivät ennemmin suunnittelijan tai sisällöntuottajan tehtäväksi. Nyt pystyn huomioimaan niitä jo etukäteen.

Lisäksi mikäli haluan edistää Fraktion sisäistä toimintaa, minulla on varsin vapaat kädet tehdä töitä yhteisen osaamisemme kehittämiseksi, rekrytointien edistämiseksi tai vaikkapa työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Tällä hetkellä kuulunkin hyvinvointikonklaaviin, jossa esimerkiksi seuraamme tunnemittauksella työssä viihtymistä sekä ideoimme yhteisiä liikuntahetkiä. Toisaalta myös minua kannustetaan oppimaan uutta ja voin käyttää osan työaikaani myös siihen.

Kaiken kaikkiaan pystyn käyttämään vahvuuksiani ja haluani oppia päivittäin sekä itseni että Fraktion hyödyksi tuntien samalla olevani juuri minä. Ilman pyöristettyä kulmia tai jonkin asian peittämistä. Jos sinä et ole vielä löytänyt paikkaa, jossa sinulla on mahdollisuus olla entistä enemmän sinä, turvallisesti ja vapaasti, toivon sinun etsivän sen. Tai tule vaikka kokeilemaan, olisiko se sinullekin Fraktio.

Muita artikkeleita

Satu Heikinheimo
Blogi
Miten empatia liittyy palvelumuotoiluun?

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi