Hyppää sisältöön
Fraktio

Losojen Maailma

Elsa-Maija Lehto

Fraktio

Mikko "Pekkis" Forsström

Fraktio
Yrityskulttuuri

Viime joulukuun ajan saimme seurata kaikissa Internetin suosituimmissa sosiaalisissa medioissa ja maailmanlaajuisesti käytetyissä videokuvapalveluissa ällistyttävää luontodokumenttia “Losojen maailma”. Sarjassa tutustuimme Fraktion losojen mystiseen heimoon Json Reactsonin, rohkean ja komean tutkimusmatkailijan, johdolla.

Meillä Fraktiolla oli suuri ilo ja kokemattomampien losojemme mielille lähes käsittämätön kunnia saada ylitarkastaja Reactson, kolmen eri presidenttimme nimittämä erikoislähettiläs ja antropolosologian kunniatohtori Luss Angelesin yliopistosta, vieraaksemme. Annoimme hänelle rajoittamattoman tieteellisen ja taiteellisen vapauden liikkua keskuudessamme yli kuuden vuoden ajan.

Odotimme herra Reactsonilta, kansainvälisesti tunnistetulta zoologilta ja kiistatta kaikkein tunnetuimmalta luontodokumentaristiltamme, ainoastaan parasta. Mielestämme saimme vielä jotain paljon suurempaa.

Jos Losojen maailma on sinulle vielä uusi ilmiö, tässä kaikki jaksot paketoituna yhdeksi muhkeaksi videoksi. Jäämme odottamaan Golden Globe- ja Oscar-gaaloja toiveikkaina.

Jos katsot mieluummin jaksot yksi kerrallaan, tässä Youtuben soittolista josta löydät kaikki episodit.

Mistä kaikki alkoi?

Viime vuonna uudelle toimistolle muuton jälkeen mietimme, että olisi kiva esitellä uutta toimistoa kaikille kiinnostuneille. Samalla kun opettelimme elämään uudessa ja hienossa tilassa, tuntui että joka päivä löytyi jokin uusi ovi, jonka takaa paljastui jotain uutta.

Tästä heräsi ajatus, että mitä jos tehtäisiin joulukalenteri, ja joka päivä kurkattaisiin yhden oven taakse. Emme miettineet asiaa sen enempää, vaan ryhdyimme samantien hommiin. Joulukalenterin tekeminen oli sen verran hauskaa, että päätimme jatkaa perinnettä tänä vuonna.

Losojen Maailma

Koska viime vuonna esittelimme tiloja, tällä kertaa halusimme nostaa fraktiolaiset keskiöön. Päätimme tutustuttaa kansan tapoihimme ja perinteisiimme. Palkkasimme tehtävään Json Reactsonin, kokeneen tutkijan ynnä eläintieteilijän ja kaikkien tunteman kansantaiteilijan. Loppu on historiaa, joka nyt on koko kansan nähtävillä noin kolmenakymmenenä minuuttina pakahduttavan kiehtovaa luontodokumenttia.

Ideointi ja jaksojen kirjoittaminen ja kuvaaminen tapahtui enimmäkseen nelihenkisen tiimin kesken. Vitali Gusatinsky kuvasi ja editoi, Jaani Leskinen dubbasi äänet ja esitti Jsonia, Elsa-Maija Lehto käsikirjoitti jaksot ja keksi sisältöä. Mikko “Pekkis” Forsström auttoi kirjoittamisessa ja loi jaksojen kuvaukset massaviestimiin.

Muita artikkeleita

Oppiminen Fraktiolla
Blogi
Osaamisen kehittäminen Fraktiolla

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi