Hyppää sisältöön
Fraktio

Herttaista väkeä Fraktiolla

Elsa-Maija Lehto

Fraktio
Yrityskulttuuri

Perjantaiaamu oli mukavan hiljainen ja rauhallinen päivä toimistolla. Olimme kutsuneet lapsia Hertan päiväkodista tutustumaan siihen mitä täällä Fraktiolla tehdään. Täsmällisesti sovittuun aikaan joukko herttalaisia (2 hoitajaa ja 8 lasta) astuivat Huolintatalon ovista sisään. Heti alkuun ihmeteltiin alakerran akvaarion kirjavia kaloja ennen kuin noustiin hissillä toimistoon.

Lapsi mukaan töihin Fraktio

Jesse Peurala ja Mikko “Pekkis” Forsström kertovat lapsille mitä verkkopalveluiden tekeminen tarkoittaa.

Toimistolla kierrettiin yhdessä ja käytiin katsomassa millaisia kokoustiloja meillä oli. Erityisesti pehmeä huone oli lasten mieleen ja pienet ihmiset valtasivatkin säkkituolit nopeasti. Säkkituoleilta siirryttiin taukotilojen sohvalle ja korkattiin keksit ja pillimehut. Samalla juteltiin siitä mikä internet on ja mitä siellä voi tehdä. Aika moni olikin käynyt internetissä ja pelaillut tabletilla erilaisia pelejä.

Koska tarkoitus oli puhua siitä, mitä Fraktiolla tehdään, esitteli Pekkis pienille ihmisille mitä koodaus käytännössä on. Se oli valkoista pientä tekstiä mustalla pohjalla. Kovin tylsän näköistä monen lapsen mielestä. Seuraavaksi Pekkis näytti mitä se tylsän näköinen koodi tekee selaimessa. Eli siis siellä internetissä. Ja kankaalle heijastettiin Yali-peli. Yali on “päärynältä näyttävä” (ainakin lasten mielestä) otus, jota voi ruokkia ja juottaa. Riippuen siitä mitä Yalille antoi, tuli se joko iloiseksi tai surulliseksi. Yali myös kertoi ääneen mitä mieltä oli syömistään asioista.

HUOM! OBS! Pekkis tähdentää, että Yali on kehittävyys-asteikolla 5/7, ja suosittelee sitä yhtä lailla taaperoille kuin aikuisillekin. Pelaa heti, pelaa ikuisesti, ja mielellään vielä selaimella joka puhuu suomea!

Yali Fraktio

Yali on yksinkertainen peli, jota lapset auttoivat kehittämään.

Lapset innostuivat kehittämään Yalia ja halusivat että sille juotetaan maitoa ja että se tulee maidosta iloiseksi. Tätä varten etsittiin kuva maitotölkistä ja tehtiin tarvittavat muutokset koodiin. Ja lapset pääsivät syöttämään Yalia, eli testaamaan. Seuraavaksi he halusivat, että Yalille annetaan keksiä ja että keksit tekevät otuksen hyvin surulliseksi. Speksit oli annettu ja Pekkis sai taas koodata.

Koska Yali ei ole oikea asiakasprojekti, käytiin yhdessä läpi muutama oikea verkkopalvelu, jota tehdään parhaillaan. Sen jälkeen juteltiin vielä siitä miksi lapset haluavat tulla isoina. Paikalla oli muutamia tulevia poliiseja, palomiehiä ja eläintenhoitajia. Yksikään lapsi ei (vielä) halunnut koodata isona. ?

Aika kului nopeasti kun oli mukavaa ja pian oli herttalaisten aika lähteä takaisin päiväkotiin lounaalle. Jotta pukeminen tapahtuisi reippaasti, lapsille luvattiin pieni yllätys heti kun kaikilla oli vaatteet päällä. Kun oli valmista, Jesse antoi jokaisen valita itselleen oman lamantiinitarran. Ovensuussa jokainen lähtijä sai painaa fiilismittarin nappia sen mukaan miten kivaa oli käydä kylässä. Lapsilla tuntui olleen hauskaa. Meillä oli myös, joten kiitos kun kävitte Hertan väki!

Lapset mukaan töihin Fraktio

Lapset saivat lähtiessään äänestä nappia painamalla millainen fiilis jäi vierailusta.

Iltapäivällä oivallettiin, että tämä perjantai oli Lapsi mukaan töihin -päivä, joten Hertan lasten vierailu sattui vahingossa loistavalle päivälle.Lapsi mukaan töihin 2016 Fraktio

PS. Päivitämme tekstiä kuvilla, jos saamme siihen kaikilta lapsilta luvan.

Muita artikkeleita

Blogi
Onnistu asiakastutkimuksessa – näin teet hyvän haastattelun

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi