Blogi

Helvetin hyvä työpaikka

Elsa-Maija Lehto Yrityskulttuuri

Se ei ole mikään salaisuus, että me Fraktiolla viihdymme töissä. Itseasiassa viihdymme niin hyvin, ettei kukaan ole irtisanoutunut yli tuhanteen päivään. Olemme rakentamassa tästä työpaikkaa, jossa viihdymme ja johon uskomme. Luonnollisesti olemme aidosti sitä mieltä, että tämä on paras mahdollinen työpaikka.

Noin vuosi sitten yksi meistä (Artur) heitti ilmoille ajatuksen, että koska tehdään asioita niin hyvin, miksei osallistuttaisi Great Place To Work -kilpailuun. Niin, miksei osallistuttaisi? Päätimme lähteä mukaan Great Place To Work 2016 -tutkimukseen. Uskomme, että GPTW antaa meille oppia ja vinkkejä siitä missä voimme kehittyä edelleen.

Fraktio helvetin hyvä työpaikka

Mikä ihmeen Great Place To Work?

Great Place To Work on kaksiosainen tutkimusmenetelmä, joka on tarkoitettu organisaatioille, jotka haluavat kehittää itseään. Viralliset tulokset julkaistaan helmikuussa 2016, mutta ensimmäisen osion (Trust Index) tulokset ovat Fraktion osalta jo valmiit, joten mitä niitä pihtaamaan.

Missä olemme hyviä

Kyselyn vastausprosentti oli huikea 100%. Kokonaistulos (keskiarvo kaikista väittämistä) oli 95%.

Tulosten perusteella erinomaisella tasolla ovat yhteishenki, oikeudenmukaisuus ja kunnioitus. Meillä koetaan, että voimme olla työpaikalla omia itsejämme. Tulos myös kertoo, että yhdessä tekeminen on tärkeää. Kaikki tuntevat olevansa täällä kotona.

Fraktio koettiin myös turvalliseksi työpaikaksi, jossa ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti riippumatta sukupuolesta, syntyperästä tai seksuaalisesta suuntautuneisuudesta.

Fraktio helvetin hyvä työpaikka Artur Kuvassa Artur sitoutuu työhön.

Trust Index sisälsi myös avoimia kysymyksiä, kuten: “Onko jotain sellaista erityistä tai poikkeuksellista, joka tekee tästä työpaikasta hyvän työpaikan?”.

Tässä muutama vastaus:

  • “Avoimuus, rehellisyys, välittäminen, ilmapiiri ja yhdessä tekemisen kulttuuri sekä yhteisöllisyys”
  • “Halu kehittyä, jatkuva kehittyminen”
  • “Työkaverini ovat minulle enemmän perhettä ja ystäviä kuin “normaaleja” työkavereita”

Missä meillä on parannettavaa

Kyselyn paras anti oli se, että löysimme asioita, joissa voimme kehittyä.

Alle 80%-pisteet saimme kahdesta väittämästä. “Tavat, joilla vaikutamme yhteiskuntaan, ovat minusta hyviä” sai pisteytyksen 72% sekä “Johdolla on selkeä näkemys siitä, mihin suuntaan organisaatio on menossa ja miten sinne päästään” sai tuloksen 71%.

Mahtavaa! Meillä on heti kaksi selkeää asiaa, joissa voimme parantaa. Kyselyn perusteella emme vaikuta yhteiskuntaan niin paljon kuin haluaisimme. Selkeästi myös yhteisistä tavoitteista ja tulevaisuudesta on keskusteltava avoimemmin ja enemmän. Olemme yhdessä alkaneet jo työskentelemään näiden asioiden eteen.

Numeraalisia arvoja mielenkiintoisempia olivat avoimet vastaukset siihen, mitä asiaa muuttamalla työntekijät haluaisivat tehdä Fraktiosta entistä paremman:

  • “Avokonttorin ongelmat, “Melutaso”, parempi jakautuminen projekteittain”
  • “Kahvikone”
  • “Vieläkin ennakkoluulottomampi edelläkävijyys johtamisessa, organisoitumisessa, tavassa tehdä työtä”
  • “En muuttaisi mitään”
  • “Jos haluan muuttaa jotain niin koen, että voisin muuttaa sen asian halutessani”
  • “Lisää yhdessä tekemistä ja tekemisen malleja”

Tulemme jatkossa keskittymään ainakin toimistomme melutason kontrollointiin, jatkamme yhdessä tekemistä sekä yritämme entistä ennakkoluulottomammin kehittyä yrityksenä. Ilmeisesti myös kahvikoneelle pitää tehdä jotain 🙂

Kokonaisuudessaan tulosta voidaan pitää ensiluokkaisena, mutta emme jää tuleen makaamaan vaan lähdemme miettimään miten voisimme olla vieläkin parempia.