Hyppää sisältöön
Fraktio

Culture Audit 2018

Elsa-Maija Lehto

Fraktio
Yrityskulttuuri

Täällä se taas on, Great Place to Work -tutkimuksen Culture Audit! Kirjoitimme sen kokonaan  uusiksi, sillä niin moni asia muuttui viime vuoden aikana. Paljon opittiin, paljon kokeiltiin, paljon tehtiin eri lailla kuin aikaisemmin ja paljon on vielä tehtävää. Parasta Culture Auditin kokoamisessa on huomata miten paljon on vuoden aikana menty eteenpäin. 

Culture Audit on tärkeä osa Great Place to Work -tutkimusta, jossa sijoituimme tänä vuonna mahtavasti pienten organisaatioiden sarjassa kolmansiksi. Vaikka auditin perusteella tapahtuu vain kolmasosa arvioinnista, on se tärkeä työkalu yritysten toimintamallien avaamisessa ja avoimuuden lisäämisessä.  Tutkimuksen loput 2/3 arviosta määräytyy Trust Index -henkilöstökyselyn perusteella.

Aatu ja Jaani keskustelemassa projektista.

Uusia asioita edellisiin vuosiin

Vaikka tekemisen malli on pysynyt viime vuodet samana – kokeillaan jatkuvasti uusia asioita, vanhoja hyvin toimivia pusketaan paremmiksi ja avoimuus on suuressa roolissa –  tapahtui viime vuonna muutama ihan uusikin asia. Näistä meille konkreettisin oli muuttaminen uuteen toimistoon Kamppiin, jossa meillä tarpeeksi tilaa järjestää workshoppeja ja tapahtumia sekä kutsua asiakkaitakin tekemään töitä kanssamme.

Toinen Culture Auditissa näkyvä muutos on arvojen tiivistäminen kahteen: välittämiseen ja eteenpäin puskemiseen. Aikaisemmin halusimme korostaa arvoissa kaikkia meille tärkeitä toimintatapoja. Viime vuonna kuitenkin retriitissä oivalsimme, että kaikki meille tärkeät asiat voidaan ryhmitellä noiden kahden pääarvon alle. Siksi niihin viitataan Culture Auditissa usein.

Kolmas näkyvin muutos meidän arjessamme on muutos palautteen antamisessa. Aikaisemmin meille riitti Happy-Or-Not -mittari eteisessä. Viime vuoden aikana huomasimme, että haluamme tekemisestä enemmän laadullista palautetta mitä Happy-Or-Not -mittarin työssäviihtyvyysluku  tarjoaa. Otimme kokeiluun Officeviben, jonka kautta kyselemme jatkuvasti perusasioita työssäviihtyvyyteen ja jaksamiseen liittyen. Palvelu tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä omia kyselyitä sekä antaa kirjallista palautetta joko anonyymisti tai avoimesti.

Panu ja Ville M. vaihtavat ajatuksia.

Postauksen pihvi

Mitä sitä suotta enempää toistamaan sitä, minkä voi lukea suoraan Culture Auditista. Kuten aikaisempinakin vuosina, on Culture Audit taas tuttuun tapaan julkinen. Iloisia lukuhetkiä <3

Lataa Fraktion Culture Audit 2018

Marialla ja Ville K:lla on hymy herkässä.

Muita artikkeleita

Oppiminen Fraktiolla
Blogi
Osaamisen kehittäminen Fraktiolla

Kiinnostuitko?

Joonas Pajunen

Joonas Pajunen

Toimitusjohtaja

050 382 3488
joonas.pajunen@fraktio.fi
Petteri Hellgren Fraktio

Petteri Hellgren

Chief Growth Officer

045 279 3970
petteri.hellgren@fraktio.fi